JAZZ PROGRAM 12-15 JUNI 2014

 

BLUESKLUBBEN HAR TRUKKET SEG FRA SAMARBEIDET PÅ JAZZ & BLUES SCENEN.
JAZZKLUBBEN, KONSERTSERIEN VINTERMYGGEN OG LILLESTRØM KULTURSENTER VIL DERFOR I ÅR SAMARBEIDE OM PROGRAMMET PÅ SCENEN FORAN KULTURSENTERET !

Jazzklubben presenterer også i år et svært variert og bredt program, som alltid med hovedvekt av lokale musikere og band og noe for enhver smak ! Romeriks-dominansen er overveldende, noe vi mener er viktig under en lokal Byfest  og vi gleder oss til å presentere både toppen, bredden og talentene i distriktet vårt. Vi garanterer at du kan gå fornøyd hjem hver kveld med mange flotte - GRATIS - opplevelser også på vår "nye" jazz scene !

I tillegg til disse innslagene på Jazz scenen vil det også være stor aktivitet fredag og lørdag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;

FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !

(A la Carte meny /bordbestilling med bespisning både fredag og lørdag.)

På Kultursenterets utescene kan du oppleve disse jazzkonsertene: 

Torsdag 12. juni
Kl. 18.30  
ØSTNES OLDTIMERS (SCENE 5)

 

Fredag 13. juni
kl. 11.00    MUSIKKLINJA VED LILLESTRØM VGS
Kl. 17.30  
LILLESTRØM STORBAND
Kl. 19.00   BABYLON BROTHERS
Kl. 20.30   FUNK MY LIFE

Lørdag 14. juni
Kl. 17.00   EIRIK BERG SVELA KVINTETT

Kl. 20.00   SOULSTATION m/ ARILD STAV
Kl. 22.00   MY MOTOWN m/ ODD RENE ANDERSEN

Søndag 15. juni
Kl. 14.00   FLY TIL MÅNEN, FLY - KONSERT MED BARNEKOR OG JAZZKVARTETT
Sanger fra jazzens gullalder med Skedsmo Voices (korene Skedsmo Boyses og Miniklang) samt Nymark Collective

På Fagerborg kan du oppleve dette: 

Fredag 13 juni
Kl. 23.30   FAT FRED & THE POSSUM HUNTERS + åpen Nattklubb med DJ !

Lørdag 14 juni
Kl. 23.30   FAT FRED & THE POSSUM HUNTERS
 + åpen Nattklubb med DJ !

KOMPLETT PROGRAM
 

KLIKK PÅ LOGO

Klikk her !

 

Jazz & Blues Scenen

ØSTNES OLDTIMERS – 45 års jubilant med musikkperler fra den gyldne swingperioden.

Vårt populære lokale orkester,  under ledelse av kapellmester Jan Østnes , har spillt på samtlige Byfester ! Orkesteret spiller storband orientert melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet, med innsmett av fransk og latinamerikansk dansemusikk. I pressen ble bandet en gang omtalt som et publikumssky "doldies"-orkester, naturlig nok ettersom man er mer opptatt av musikken enn å vise seg frem ! Vokalist med dette lokale danseorkesteret, som for øvrig skal feire 45-års jubileum til høsten, er Beate Skråmm Bakker.
 

MUSIKKLINJA VED LILLESTRØM VGS
-Talentfulle solister og ensembler sørger tradisjon tro for stor stemning i Jazz & Blues teltet !  

 

LILLESTRØM STORBAND MED VOKALIST HELENE EDLER LORENTZEN – Hovedstadens ministorband presenterer den genuine storbandjazzen fra slutten av 1920-årene og fremover.

Lillestrøm storband ,"Byens eget storband", har spilt på Byfesten alle år utenom ett ! Siden stiftelsen høsten 1991 har de lagt vekt på å være et "Ballroom" orkester. Gjennom tiden har engasjementene vært mange rundt omkring på Østlandet. Bandet har hatt 4 musikalske ledere siden det ble startet. I dag er Biørn Barlo leder. Han har rendyrket The Big Band Sound som blant andre Glenn Miller, Duke Ellington og Count Basie skapte. Bandet har også et variert utvalg av latin, rock, blues og vals.
 

BABYLON BROTHERS - Jazzrockgruppe som både spiller originalkomposisjoner og fusion-klassikere.

Staffan William-Olsson er kanskje best kjent som jazzgitaristen i souljazz bandet The Real Thing og flere egne band. Ikke alle vet at han etter klassiske pianostudier overtok plassen etter Ulf Wakenius i den svenske fusion-gruppen "Hawk on Flight".  Han har også en fortid som gitarist i hardrock gruppen Sons of Angels etter at han flyttet til Oslo i 1986 ! Men det er trolig hans fartstid i det kjente islandske funk og jazz-fusion bandet Mezzoforte som har inspirert han til å danne den nystartede jazzrockgrupppen Babylon Brothers hvor han har tatt med seg flere av sine egne komposisjoner og fusion-klassikere nettopp fra Mezzoforte perioden
 
FUNK MY LIFE - Funky lokalt ungdomsband gjennoppstår !

Konsertserien "Vintermyggens" fantastiske og funky ungdomshusband med elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte den 10. november ! De covrer artister som bl.a. Soulive, Michael Boublé, Marcus Miller og har spilt flere konserter på Romerike, bl.a.på Byfesten og RIBBEjazz. Bandet er veldig fleksibelt og sammen med andre musikere fra nærområdet tilpasser de besetningen til hva som skal fremføres. Alle medlemmene i bandet er aktive musikere som ofrer mye tid til øving og ikke minst lever for konsertene. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå !

 

EIRIK BERG SVELA KVINTETT FEAT. LIVE SCHULERUD

Med sangere som Diana Krall og Chet Baker som forbilde spiller Eirik Svela Kvintett (feat Live Schulerud) hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra «The Great American Songbook» og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker dette bandet seg gjennom flotte arrangementer.Live Schulerud er en fremadstormende jazzsanger med et modent musikalsk uttrykk. Sin unge alder til tross formidler hun disse klassiske låtene med både personlighet og overbevisning.

Live Schulerud - Vokal, Eirik Svela - Gitar, Bjørn-Even Verbeke - Piano, Håkon Bjørgo - Bass og Marius Olsson – Trommer

 

SOULSTATION - Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med 10 musikere og sangere under ledesle av Arild Stav.

Arild Stav har spilt saksofon for et utall kjente artister fra inn- og utland. Fra orkestergraven har han spilt saksofon og klarinett for det som kan krype og gå av musikalartister og skuespillere, og rett som det er dukker han opp som orkester-leder i TV-programmer.
Denne gangen har Arild samlet et band med 6 musikere og 4 sangere som vil fremføre ekte sprudlende soul-gospel perler. Har blir det klassikere av gospel legenden Andrae Crouch, som allerede som 14-åring skrev ”The Blood Will Never Lose Its Power” og ”My Tribute”, som er blant verdens mest spilte sanger. Crouch har jobbet med Michael Jackson, Madonna, Elton John og Diana Ross og regnes av mange som den moderne gospelmusikkens far. Eller hva med klassikeren og den internasjonale hit’en  ”Oh Happy Day”, innspilt og udødeliggjort av Edwin Hawkins Singers i 1969.

 

Av sangerne finner vi bl.a. Lisa Strandengen som tidligere har sunget i blant annet Oslo Gospel Choir og koret fast for gruppa D´sound. Hun er også kjent for sin Grand Prix deltakelse i 2004.

 
MY MOTOWN m/ ODD RENE ANDERSEN

 

FLY TIL MÅNEN, FLY  - KONSERT MED BARNEKOR OG JAZZKVARTETT
Sanger fra jazzens gullalder med Skedsmo Voices (korene Skedsmo Boyses og Miniklang)  samt Nymark Collective

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.  Østnorsk jazzsenter har nå børstet støv av et knippe av disse gode, gamle jazzslagerne. Til sammen har ti sanger fra popens barndom fått nye, norske tekster og nye musikalske arrangementer. Jazzkvartetten Nymark Collective, med trompetist Kåre Nymark i spissen, tar med seg disse ny-gamle sangene på turné til barne- og ungdomskor på Østlandet.  Med prosjektet ”Fly til månen, fly!” får en ny generasjon sangere et første møte med jazzen som stilart – enstemt, flerstemt, med rytmiske utfordringer og harmonisk spenn - i samspill med et sprell levende jazzband.

Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Kenneth Ekornes – trommer
    

Korene som deltar på turneen har hatt en intens øvingsperiode dette semesteret, og det rapporteres om korister helt ned i åtte års alder som synger "Hallo Dolly" og "Fly til månen" av full hals - også utenom korets øvingstider. Dette vitner om slitestyrken til originalmaterialet, om sterke melodier og fengede linjer med pop- og jazzkvaliteter som lett "setter seg i øret" hos både liten og stor.

 

FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !

"HAVE FUN - GO MAD"

 


 

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

 

FAGERBORG FREDAG
23.30 – 02.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS

Et høyenergisk, svingende band og lekent som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB
MED DJ !

FAGERBORG LØRDAG
23.30 – 02.00

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS

Et høyenergisk, svingende band og lekent som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.
Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

Vokal: Fredrik "Mad Man" Johansen
Piano: David Skeie
Gitar: Joachim Svendsen
Kontrabass: Erlend Hølland
Trommer: Pål Emil Berg

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB MED DJ !


 

 

RETT TIL ENDRINGER FORBEHOLDES


GOD FORNØYELSE !

www.lillestrom.jazzklubb.no

KULTURTILBUD DET SWINGER AV !

 

HOME  NEXT (2013)