16-19 JUNI


PROGRAM JAZZ & BLUES TELTET I VOLDGATA
15-16-17 JUNI 2017

 

 

JAZZKLUBBEN, KONSERTSERIEN VINTERMYGGEN OG BLUESKLUBBEN SOM ER TILBAKE IGJEN VIL I ÅR SAMARBEIDE OM PROGRAMMET I JAZZ & BLUES TELTET I KRYSSET STORGATA/VOLDGATA !

Fellesnevneren for Jazzklubben og Vintermyggen er fokus på å være et ynglested for unge lokale/regionale talenter hvor de kan få mulighet til å spille og utvikle seg musikalsk. Dette preger i aller høyeste grad også årets samarbeid på den ”nye” Jazz & Blues scenen i Voldgata !

Med Jazzklubbens mål om å øke interessen for jazz og beslektet musikk samt Vintermyggens mål om tilby et bredt spekter av musikkuttrykk, passer dette samarbeidet om felles scene som hånd i hanske og vi kan love tre forrykende dager under Byfesten med et svært variert og bredt program, som alltid med hovedvekt av lokale musikere og band og noe for enhver smak ! Romeriks-dominansen er overveldende, noe vi mener er viktig under en lokal Byfest  og vi gleder oss til å presentere både toppen, bredden og talentene i distriktet vårt. Vi garanterer at du kan gå fornøyd hjem hver kveld med mange flotte - GRATIS - opplevelser også i år på Jazz & Blues scene i Voldgata !

I tillegg til disse innslagene på Jazz scenen vil det også være stor aktivitet fredag og lørdag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;

FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !

(A la Carte meny /bordbestilling med bespisning både fredag og lørdag.)

I Jazz & Blues teltet kan du oppleve disse konsertene: 

Torsdag 15. juni
kl. 18.00  BLUES
Kl. 19.45 AUDUN SKJØLBERG m/ BAND
Kl. 21.30  HIGH RED m/ ADAM DOUGLAS
 

Fredag 16. juni
kl. 12.00  MUSIKKLINJA VED LILLESTRØM VGS
Kl. 17.00  
LILLESTRØM STORBAND m/ HELENE E. LORENTZEN
Kl. 18.30  THREE SOULS
Kl. 20.30  MODNE MENN & SØNNER m/ BILL SCOTT (US)
Kl. 22.30  BLUES

Lørdag 17. juni
Kl. 13.30
  UNGE LOKALE TALENTER; SOULMATES
Kl. 14.00  UNGE LOKALE TALENTER; SKIFER m/ ELISABETH K. HANSEN
Kl. 15.30  BLUES  
Kl. 17.00  OSCAR MONSRUD COMPANY

Kl. 18.30  BLUES
Kl. 20.30  OHIO
Kl. 22.30  FUNK MY LIFE
 

 

På Fagerborg kan du oppleve dette: 

Fredag 12 juni
Kl. 23.30  MODNE MENN & SØNNER m/ BILL SCOTT (US)
                  + åpen Nattklubb med DJ
– 90’s DANCE PARTY!

Lørdag 13 juni
Kl. 23.30  BEDROCK m/ LOKAL BLÅSEREKKE
                 + åpen Nattklubb med DJ
– 90’s DANCE PARTY!

KOMPLETT PROGRAM
 

KLIKK PÅ LOGO

Klikk her !

 

Jazz & Blues teltet i Voldgata i samarbeid med Vintermyggen


 

AUDUN SKJØLBERG m/ BAND.

Gitarist, vokalist og låtskriver godt plantet i americana-sjangeren med tydelige referanser fra 60-og 70-tallets pop- og rockescener i USA

Superlativene har vært mange for Audun Skjølberg etter at han slapp debutalbumet Solum Years på Snaxville recordings, plateselskapet til musikkbrødrene Amund og Henrik Maarud, i fjor. Albumet fikk også en femmer på terningen i Romerikes Blad.

The Band, Neil Young, James Taylor og J. J Cale er blant inspirasjonskildene. Med sitt rutinerte band byr Audun på en konsert med solid trøkk og driv! Audun har nå et nytt album på gang.

Bandet består foruten Audun selv av Christian Skaugen (trommer), Thomas Helgaseth (bass), Nicolai Grasaasen (gitar), Jan Birger Akerhaugen (gitar) og Thor Fremmerlid (keyboards).

 "Dette talentet er stort!" (magasinet Bluesnews)

"Han synger som en engel og spiller gitar som en gud" (Musikkbloggen Dust of Daylight)
 

HIGH RED m/ ADAM DOUGLAS - Smellfeit RnB og Soul fra et av Norges beste band !

High Red (tidligere Douglas Group) med vokalist Adam Douglas i spissen -

Bandet har rekordraskt rukket å bli en yndling både blant anmeldere og i bransjen for sine energiske og imponerende konserter med original-skrevet Soul/RnB av høy internasjonal standard. High Red har gjennom de siste årene bevist gang på gang at de er ett av Norges beste band. Regnet som Norges store Soul-hemmelighet står nå endelig deres andre plate klart til høsten. Tyskland og Japan er bare 2 av landene som vil få besøk av High Red neste år, men før det, gjester de Byfesten på Lillestrøm. High Red ser fram til å spille og håper Lillestrøm gleder seg!

Adam Douglas-guitars and vocals, Iver Olav Erstad-keys, Jon Reidar Furulund-drums og Per Øystein Erstad-bass.

 


 

MUSIKKLINJA VED LILLESTRØM VGS
-Talentfulle solister og ensembler sørger tradisjon tro for stor stemning i Jazz & Blues teltet !  

 

LILLESTRØM STORBAND m/ HELENE E. LORENTZEN - Ella Fitzgerald - 100 år !


 

Byens eget storband sammen med Helene Edler Lorentzen gjør en hyllest til "The First Lady of Jazz" og presenterer kjent stoff fra Ellas era og hennes medspillere gjennom en storslagen karriere.

Ella Fitzgerald (1917 – 1996) gikk ofte under hedersbenevnelsen The First Lady of Jazz, og var en av USAs absolutt største kvinnelige sangere på 1900-tallet innen jazz og populærmusikk. I sin levetid, vant hun 13 Grammy-priser og solgte over 40 millioner album. Hun jobbet med alle jazz storheter, fra Duke Ellington, Count Basie og Nat King Cole, Frank Sinatra, Dizzy Gillespie og Benny Goodman. (Eller rettere sagt, noen vil kanskje si alle jazz storheter hatt gleden av å jobbe med Ella.)

"Byens eget storband", har spilt på Byfesten alle år utenom ett ! Siden stiftelsen høsten 1991 har de lagt vekt på å være et "Ballroom" orkester. Gjennom tiden har engasjementene vært mange rundt omkring på Østlandet. Bandet har hatt 4 musikalske ledere siden det ble startet. I dag er Biørn Barlo leder. Han har rendyrket The Big Band Sound som blant andre Glenn Miller, Duke Ellington og Count Basie skapte. Bandet har også et variert utvalg av latin, rock, blues og vals. Bandets vokalist er Helene Edler Lorentzen.

THREE SOULS - Et 8-manns grooveorkester med blåserrekke og et av de mest allsidige unge jazz/funk-bandene i dag !

Three Souls er en ung gruppe med funky soulrøtter supplementert med elementer fra sigøynerjazz, klassisk, 60 og 70-tallsrock og egentlig det aller meste. Dette åttemanns groove-orkesteret med blåserrekke er et av de mest allsidige unge bandene i dag, og får opp stemninga på vis du ikke visste at gikk an.

Three Souls har tatt undergrunnsscenen i Oslo med storm de to siste årene og har blant annet stått på scener som Rockefeller og John Dee, i tillegg til å selge ut Sentralen på eget plateslipp i begynnelsen av Mai.

Bandet har nylig gitt ut platen "Dunkelfunk" som har blitt tatt godt i mot av fans og og andre lyttere, og har i tillegg fått flere tusen streams i løpet av to uker.

Bandmedlemmer; Konstantin Ellingsberg Helmers- Guitar, Mikkel Bjørneboe Brændrød- Bass, Ludvig Broll- Drums, Jørgen Bjelkerud- Trombone, Lars Fauchald Hartmann- Sax, Torstein Nystrøm- Trumpet & Guitar, Henrik Smelhus Sjøeng- Trumpet og Sem Petros- Vocals

 

MODNE MENN & SØNNER m/ BILL SCOTT (US) - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B

Bill "Kooly" Scott - amerikansk bassist og vokalist innenfor R&B, pop og latin sjangeren har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke R&B produksjoner. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone.

Modne Menn & Sønner består i dag av flere lokale musikere som har holdt det gående siden 70-tallet i tillegg til 4 yngre dyktige musikanter som gir bandet ekstra vitalitet og punch. Det er alltid høy partyfaktor med MMS som spiller kjente rock, soul og funk klassikere fra 60-70-80 tallet. Med en vokalist, to gitarer, tre blåsere, Hammond B3 og komp er lydbilde tett og kompakt med høy partyfaktor.

Modne Menn er det opprinnelige Fryd & Gammen som ble startet så tidlig som i 1970 . Må ikke forveksles med dagens danseband Fryd & Gammen !!! Bandet spilte Blues, Rock og Dansemusikk rundt i Sør-Norge på hele 70-tallet. Mange husker kanskje bandet også som et husband på Sinclair i Lillestrøm på 70-tallet.

Dagens bandmedlemmer;

Pål-Simen Stemmedalen - vocal, Joachim Svendsen - gitar og vocal,  Frank Syversen - gitar, Morten Tørmoen - trombone, Dagfinn Sund - saxer, Bjørn Asper - trompet, Glenn Eric Bråthen - Hammond B3, Tom Frogner - bass og Ole Christian Rydland - trommer.

 

UNGE LOKALE TALENTER; SOULMATES

Bandmedlemmer; Vokal - Pernille Hogstad, Vokal - Selma Tærum, Saksofon - Jonas Blomseth, Piano - Aleksander Frontéri, Gitar - Elling Svee, Bass - Bendik Lundsvoll og Trommer - Endre Kampesveen

 

UNGE LOKALE TALENTER; SKIFER m/ ELISABETH K. HANSEN


 

Skifer er et ungt lokalt jazzband med 3. klassinger fra musikklinja på Lillestrøm vgs. De spiller musikk i stilen jazz og jazzinspirert pop. De leverer alltid fra øverste hylle. Her kan du forvente avslappende men diggbar musikk i massevis !

Skifer består av Elisabeth Krohn-Hansen (vokal), Aksel Rønning (saksofon), Johan Bakke Eidem (gitar), Eivind Askeland (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

 

OSCAR MONSRUD & COMPANY - lokal roots basert artist som spiller selvskrevende låter rett fra leveren. Godt hjulpet av det tighte bandet sitt Company utgjør de mirakler overalt !!!

Oscar Monsrud er et ung og lokal låtskrivertalent fra K12-miljøet. Han har spilt gitar siden han var 5 og er inspirert av alt fra blues, jazz, folk, rock og klassisk.

OHIO - Pop/Funk partyband med trøkk og groovy tubaspill !

OHIO er et poporkester fra Bergen. Gjennom å kombinere elementer av jazz og funk, samtidig som de holder seg godt innenfor popsjangeren, skapes et svært originalt sound. Det nyskapende soundet defineres i stor grad av Sebastian Torjusens beatboxende og groovy tubaspill, som i seg selv er en severdighet. Med fire av seks medlemmer på blåseinstrumenter er man garantert en unik opplevelse. Når samtlige i tillegg viser seg å være eminente solister, sitter man bare og håper at låtene aldri tar slutt. Ohio gjør popmusikken aktuell igjen, med knallsterke låter og en særegen evne til å jamme. Om du kun skal høre ett et par band i år bør Ohio stå på listen !

 

FUNK MY LIFE Lillestrøms ledende Funk-alliance tøffere enn noensinne !

 

FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !

"HAVE FUN - GO MAD"

 

 

FAGERBORG FREDAG 23.30 – 02.00 - MODNE MENN & SØNNER m/ BILL SCOTT (US)

Hoftevrikkende grooveparty med funk og soul !

 

 

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB MED DJ – 90’s DANCE PARTY

Modne Menn & Sønner er det opprinnelige Fryd & Gammen som ble startet så tidlig som i 1970. Må ikke forveksles med dagens danseband Fryd & Gammen ! Bandet spilte Blues, Rock og Dansemusikk rundt i Sør-Norge på hele 70 tallet. Mange husker kanskje bandet som et husband på Sinclair i Lillestrøm på 70 tallet. I denne perioden ble det 1 plateinnspilling og 3 TV sendingen i NRK. 50 årslaget til en av vokalistene, Stein Gudmundsen brakte gutta sammen igjen etter 20 års pause. Dette ga mersmak og gamle låter og arrangementer ble plukket fram og etter hvert øvd inn. Med 3 blåsere og 2 vokalister er lydbilde tett og kompakt med høy partyfaktor. Dette blir hoftevrikkende grooveparty med funk og soul !

Dagens bandmedlemmer;

Pål-Simen Stemmedalen - vocal, Joachim Svendsen - gitar og vocal,  Frank Syversen - gitar, Morten Tørmoen - trombone, Dagfinn Sund - saxer, Bjørn Asper - trompet, Glenn Eric Bråthen - Hammond B3, Tom Frogner - bass og Ole Christian Rydland - trommer.

 

 

 

 

FAGERBORG LØRDAG
23.30 – 02.00

BEDROCK m/ LOKAL BLÅSEREKKE

Rock/bluesband med hemningsløs spilleglede og trøkk !

Opprinnelig Bedrock Bluesband er historien om seks unge cowboyer fra Jessheim og omegn som etter å ha oppdaget navnet ”Bedrock Bus” i filmen ” The Flintstones” , bestemte seg for å lage band. Det siste tiåret har Bedrock turnert landets klubber og festivaler. Tingene begynte å rulle da bandet i 2006 vant Union Bluescup på Notodden bluesfestival. Sommeren 2007 gav Bedrock ut sin debutplate, ”Rock This Joint”, som har høstet gode kritikker i blant annet Dagbladet og Aftenposten. Det svenske nettstedet blueswebben kåret plata til Skandinavias tredje beste bluesalbum 2007. Siden den gang har bandet gjort unna over 200 konserter, en erfaring deres konserter bærer et energisk preg av – disse gutta er ikke mette !

Bandet startet som et bluesband med innslag av rock, funk og jazz. I disse dager heller bandet kanskje mer mot rocken enn noen gang tidligere.

Besetning: Stian Borgen – Vokal/Gitar, Stian Haslie – Gitar, Tore Flatjord – Sax, Thomas Litleskare – Trompet, Gunnar Sæter – Trommer og Per Tobro – Bass.

Gjester; Svein Greni – sax og Bjørn Asper - trompet

 

I TILLEGG ER DET ÅPEN NATTKLUBB MED DJ - 90’s DANCE PARTY

Denne kvelden er også 90 tallet i fokus, bare med mer diskotek og radio hits.

 

 

RETT TIL ENDRINGER FORBEHOLDES


GOD FORNØYELSE !

www.lillestrom.jazzklubb.no

KULTURTILBUD DET SWINGER AV !

 

HOME  NEXT (2016)