Lillestrøm Jazzklubb mottok prisen
Årets Jazzklubb på Østlandet

Østnorsk Jazzsenter tildelte Lillestrøm Jazzklubb prisen Årets Jazzklubb 2004 på Østlandet. Styreleder i Østnorsk jazzsenter, Ottar Gjerde, overrakte prisen i dag på Fagerborg Hotel i forbindelse med Lillestrøm Jazzklubbs 7-årsjubileum og konsert med ”Nordisk Unionsjazz”.

Etter en lang pause fra 1980-tallet ble Lillestrøm Jazzklubb revitalisert i 1998, og suksessen var et faktum fra dag én. Hver lørdag arrangerer klubben jazzkafeer i tillegg til at de har et meget godt samarbeid med Lillestrøm Kultursenter hvor de jevnlig arrangerer samarbeidskonserter med større nasjonale og internasjonale artister. Med sine 500 medlemmer har Lillestrøm jazzklubb det høyeste antall medlemmer blant alle klubbene på Østlandet.
Årlig presenterer klubben cirka 50 konserter, og programmet holder høy kunstnerisk kvalitet i tillegg til at den musikalske spennvidden er stor. Gjennom et publikumsbesøk på mer enn 5.000 hvert år viser Lillestrøm Jazzklubb at de er en sentral bidragsyter til det lokale kulturmiljøet, noe også Skedsmo kommune har slått fast gjennom tildelingen av Kulturprisen 2003.
Lillestrøm Jazzklubb har gjennom flere års arbeid etablert seg som en viktig arena for utviklingen av det lokale musikkmiljøet gjennom egne UngJazz-kvelder for og med ungdom, og gjennom seminarer med profesjonelle instruktører samt utdeling av en årlig UngJazz-pris til lokale musikktalenter.
Inspirert av New Orleans’ Mardi Gras-karneval arrangerer Lillestrøm jazzklubb årlig Delta Jazz – et heldags utendørsarrangement med gla’jazz både til lands og til vanns. Delta Jazz inneholder både gateparade, barnekarneval, elvebåt-konserter og ”Marching Bands”-seminarer for de lokale skolekorpsene.

Lillestrøm Jazzklubb mottok også en sjekk på kr. 10 000,- fra Østnorsk jazzsenter.

Østnorsk Jazzsenter
Østnorsk jazzsenter organiserer 30 jazzklubber i de åtte Østlands-fylkene, og antallet klubber øker hvert år. Både publikum i regionen og landets utøvende musikere kan glede seg over at det stadig vokser til flere gode formidlings-arenaer for jazz og improvisert musikk. Årlig leverer klubbnettverket på Østlandet noe over 800 konserter for om lag 80.000 publikummere (tall fra 2003). I all hovedsak er det frivillig dugnads-arbeid som muliggjør disse konsertene, og Østnorsk jazzsenter ønsker med prisen Årets Jazzklubb på Østlandet å gi en stor takk til noen av de som i år etter år legger ned mange hundretalls arbeidstimer i å tilby Østlandets innbyggere gode konsert-opplevelser.


Ytterligere historikk og informasjon om Lillestrøm jazzklubb finnes på
www.lillestrom.jazzklubb.no

Kontaktpersoner:
Lillestrøm jazzklubb v/ Leder Odd Brubak, tlf: 9300 1630
Østnorsk jazzsenter v/ Styreleder Ottar Gjerde, tlf: 9051 3016
Daglig leder Kari Grete Jacobsen tlf: 2220 6424 / 916 74 744

Østnorsk jazzsenter har tidligere delt ut prisen Årets Jazzklubb på Østlandet til:
2000: Urijazz (Tønsberg)
2001: Kampenjazz (Oslo)
2002: Hadeland Jazzforum
2003: Grenland jazzforum

 

29.01.2005