SKEDSMO KOMMUNES
 KULTURPRIS 2003 

 

 


ORDFØRER ANDREAS HAMNES, LEDER I JAZZKLUBBEN ODD H. BRUBAK, JAZZKLUBBENS INITIATIVTAKER OG STYREMEDLEM TURID LISBETH NYGÅRD OG LEDER I HOVEDUTVALGET FOR KULTUR KJELL ARNE HAGEN. (FOTO: LEIF TANGEN)


EN FORNØYD JAZZKLUBBLEDER  MED DIPLOM OG PLAKETT.
 
(FOTO: LEIF TANGEN)

 

Skedsmo Kommunes Kulturpris for 2003 tildeles Lillestrøm Jazzklubb.

(Anm; nedenfor er gjengitt begrunnelsen)

"Lillestrøm Jazzklubb var på 1970-tallet en av de mest vitale jazzklubbene i Norge. Et sted hvor toppartister sto i kø for å opptre og som hadde klang i jazzkretser over hele landet. Utover 1980-tallet dalte interessen og i 1986 ble jazzklubben nedlagt.

Jazzinteressen var imidlertid ikke død på Lillestrøm og i 1998 gjenopplivet en gjeng entusiaster jazzklubben. Med base på Fagerborg Hotell dro man i gang jazzkaféer på lørdag ettermiddag og publikum møtte opp. Det varte ikke lenge før jazzmiljøet ble klar over gjenfødelsen. Ryktene om et lydhørt og entusiastisk publikum spredde seg i miljøet, og interessen fra musikere om å få spille på Jazzklubben har siden vært svært stor. 

Siden 1998 er det arrangert mer enn 200 jazzkaféer, men Jazzklubben har ikke nøyd seg med dette. ”Vinterjazz” og ikke minst ”Deltajazz” på Nitelva og Øyeren i Nord Europas største innenlandsdelta har blitt signaleffekter i det lokale og regionale kulturliv. Klubben har også markert seg sterkt under større arrangementer som Byfesten og Kulturfestivalen i kommunen.

Lillestrøm Jazzklubb har i tillegg fungert som et møtested for unge lokale talenter. Her har de fått en arena hvor de har fått mulighet til å spille og utvikle seg musikalsk. Klubben har også lansert tiltak som ”UngJazz”  hvor man aktivt prøver  å rekruttere ungdom til Jazzmiljøet og har opprettet en "UngJazz" pris som årlig skal gå til en ung og lovende lokal jazzmusiker.  

Lillestrøm Jazzklubb har de siste årene vært en av de mest aktive kulturformidlere i Skedsmo. De har gjennom sin aktive kulturformidling og brede engasjement for kulturlivet på mange plan markert kommunen på en svært positiv måte. Dette er en innsats og et arbeid som Skedsmo Kommune mener er vel verdt en kulturpris.

Vi vil derfor få gratulere Lillestrøm Jazzklubb med en velfortjent kulturpris og håper den gir inspirasjon til videre arbeid til beste for kulturlivet i kommunen."

 

SE OGSÅ ballade.no  KLIKK HER