Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
01. februar 2019


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

VI MARKERER VÅR 21-ÅRS DAG !

 

*** JAZZ JUBILEE ***

Den 31.januar 1998 forsøkes det med en jazzkafé på Fagerborg Hotel. Idéen var å begynne med slike arrangementer på noen lørdags ettermiddager. Det ble en suksess fra første øyeblikk, og det ble raskt bestemt at det skulle være jazzkafé hver lørdag. Dermed gjenoppstår også Lillestrøm Jazzklubb etter mange år i dvale. Første band ut var Romerike All Stars, som også ble fast husband de første årene. På bildet fra åpningen (øverst) er det nesten original-besetningen, men med vikar på sax !

Det andre bandet som spilte var 4 Flate, som ble det andre faste husbandet de første årene. (Bildet er også fra den første jobben deres hos oss.)

 

*** JAZZKAFE 02.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

ReUNION BANDET
&
MARGRETHE FRANK

Dette blir en reunion av musikere som spillte ofte hos oss etter at jazzklubben ble revitalisert 31. januar 1998. Både Romerike All Stars og Delta Stompers er representert med musikere fra Romerike hvor alle har til felles lang fartstid fra mange forskjellige band med en fot i tradisjonell New Orleans jazz og den andre i swingjazz. I tillegg får vi høre Margrethe Frank synge kjente låter fra bl.a. Bessie Smith og andre jazzdivaer's repertoir. Orkesteret denne ettermiddagen består av Christian Frank - sax, Peter Kjellin - trompet, Arild Berger - piano, Håkon Norby Bjørgo - bass og Finn Torgersen - trommer i tillegg til Margrethe Frank - vokal

 

*** JAZZKAFE 09.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

THE NEW ORLEANS COLLECTIVE
"LET THE GOOD TIME ROLL"

Bandet består denne gangen av:

Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal - trombone, Lauritz Skeidsvoll - tenorsaksofon, Åsmund Løvland Solberg - banjo & gitar, Steinar Glas - kontrabass og Eivind Fossland - trommer.

The NOC er et band som spiller New Orleans - orientert jazz. Repertoaret består av musikk som er hentet fra 1920/30-tallet blandet med egne komposisjoner i samme sjanger. Innenfor denne stilen spiller bandet Gla’jazz, New Orleans funk/jazz og streetbeat etc. 

The NOC er et band som formidler god stemning, spilleglede og humor, som inspirerer både til dans og morro. Bandet består av unge musikere i alder 27-30 hvor samtlige har tatt høyere utdanning innen musikk/jazzmusikk.

The NOC har de siste 8-9 årene spilt flere konserter i Norge og hatt stor suksess med fulle hus og svært god publikumsrespons.

 

 

*** JAZZKAFE 16.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

BOSSAFINADO
MED TORILL A. WØHNI

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker, Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Finn Torgersen (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.
 

 

*** JAZZKAFE 23.03 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

Tarjei Grimsby kvintett debuterte på Byfesten i fjor til stormende jubel med nyskrevet musikk av Tarjei i tillegg til et par Frode Thingnæs låter. Deretter  gjentok de suksessen på RIBBEjazz. Bandet består av musikere på øverste hylle og som har sitt virke nasjonalt og internasjonalt; Jens Thoresen - gitar, Olga Konkova - piano, Marcus Lewin - drums , Roger Morland - bass og Tarjei Grimsby - trombone.

 

 

HER ER NOEN SMAKEBITER  PÅ HVA SOM KOMMER VIDERE

 

02.02 Jazzkafe - ReUNION Bandet med Margrethe Frank (v).
09.02 Jazzkafe - The New Orleans Collective.
16.02 Jazzkafe - Bossafinado, Jazz',n Bossanova feat. Torill A. Wøhni (v)
.
23.02 Jazzkafe - Kind of Blue.
02.03 Jazzkafe - Svela & Bjørgo feat. Anders Aarum (p).

09.03 Jazzkafe - Tba.
16.03 Jazzkafe - Lena & Salongtrioen, feat. Lena Petterson (v).
23.03 Jazzkafe - Tarjei Grimsby kvintett.
30.03 Jazzkafe - Dawn Allan (v) With Friends.

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
 EVENTYRBYEN
PRAHA
.

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til
New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Flere turer planlegges. En av jazzfestivalene i New Orleans denne våren i forbindelse med vårt 20-års jubileum ble for kostbart - men vi jobber med flere alternativer så følg med!

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent blir sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 © Developed and hosted by itkultur.no ©