Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
08. september 2019


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

HØSTSESONGEN NÆRMER SEG RASKT ETTER EN LANG SOMMERFERIE !

 


Høsten står for døra med mye spennende på programmet.  Kryss av i kalenderen og ta turen til vår superpopulære jazzkafe på Scene5 i Lillestrøm Kultursenter. Det har vært stinn brakke så og si hver lørdag etter at vi byttet tilholdssted, så vi anbefaler å være tidlig ute ! 

For å være sikret en plass kan du bestille en medlemsbillett til våre jazzkafeer på internett, men du kan selvsagt fortsette å ringe hvis du synes det er enklere. Nummeret til Kultursenteret er 64845550 og du må huske på å si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter.  

 

*** JAZZKAFE 28.09 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

ANN HELEN HJEMLI
 KVINTETT

Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere.

Denne lørdagen kan vi forvente en Billie Holiday tribute med anekdoter fra hennes liv, samt noen gamle støvete jazzklassikere, latinske bossa rytmer og kanskje noen av hennes egne gjendiktninger !

 

*** JAZZKAFE 05.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

HOT JAZZ TRIO

 

Hot Jazz Trio er klar for å ta publikum med på en musikalsk reise inn i 1920 og 1930-tallets «hotte» jazz. De har rendyrket og hentet inspirasjon fra helter som Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Earl Hines, Jelly Roll Morton og Baby Dodds. Trioen vil prøve å gjenskape gnisten og spontaniteten fra innspillingene med originale arrangementer og historier rundt låtene og artistene.
Torstein Kubban f. 1967 er en av landets fremste trompetister og tolkere av den tidlige jazzen. Han har de senere årene turnert og spilt på jazzfestivaler i inn og utland med band som Norwegian Jazz Kings, Christiania 12, Milenburg Joys Jazz Quintet, Jazzmazzørene og Kubbans Hot Five.

 

*** 11.10 - 12.10 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER

Se program og info, klikk her

 

 

*** JAZZKAFE 19.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

MAS QUE NADA

OSLO BOSSA NOVA ENSEMBLE
FEAT.  BRUNA SANTANA (BRASIL)

 

Bruna Santana fra Sao Paolo er den "nye" brasilianske sangerinnen i Oslo og har full kontroll på samba- og bossa nova-tradisjonen. Konserten i Lillestrøm blir premiere på samarbeidet med Mas Que Nada. Dette er et nytt band som bl.a. spiller “The Girl From Ipanema”, ”Wave” og andre melodier man forbinder med musikere som Antonio Carlos Jobim og Joao Gilberto fra Rio de Janeiro. Men kvartetten tolker også den svenske samba-vise-varianten, inspirert av bl.a. Lill Lindfors og Cornelis Vreeswijk. Det synges på portugisisk, svensk og norsk, og fortelles kort om brasiliansk musikk og dens vei til Skandinavia på 1960-tallet.
Besetning: Bruna Santana - vokal, Espen Anker – gitar, vokal, Øystein Wold – sax, piano, Morten Krogh Hagen – kontrabass og Torstein Ellingsen – perkusjon, trompet

 


*** JAZZKAFE 26.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

BAKER HANSEN
CHET BAKER PÅ NORSK

BAKER HANSEN har siden 2010 laget sine egne musikalske fortellinger, baserte på musikken som Chet Baker spilte. Dette er historien om fem norske jazzmusikere som tok Chet Baker med på en språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.
Baker Hansen har gitt ut to album med Chet på norsk, Ei som deg (2014) og Gamle Daga (2016). Denne lørdagen kommer de med en rykende fersk tredjeplate !


 

 *** JAZZKAFE 14.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

HOT CLUB DE NORVEGE

Pangavslutning med Hot Club de Norvège !

Hot Club de Norvège fyller 40 år og 2019 blir et sammenhengende jubileumsår med turnéer over hele landet og ikke mindre enn tre nye album.

Siste sesong og avskjedskonsert med gitarist Jon Larsen !

VI ANBEFALER Å KJØPE BILLETT(ER) ALLEREDE NÅ FOR DETTE KOMMER TIL Å BLI UTSOLGT !

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné. Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren. Dette blir siste sesong med veterangitarist Jon Larsen. Etter nyttår overtar gitaristen Ola Erlien (18) solistrollen i Hot Club de Norvège, og Jon Larsen pensjonerer seg etter mer enn 40 år sammenhengende på veien.
Hot Club de Norvège er bedre enn noensinne, og høster terningkast seks overalt hvor de spiller (
Moldefestivalen, Oslo Jazzfestival). Denne sesongen blir aller siste mulighet for å høre gitarist Jon Larsen sammen med Hot Club de Norvège, så sett av denne datoen og sikre deg en billett. I månedene frem til jul blir det turnéer over hele landet og vi er veldig glade for at vi hatt fått til denne avskjedskonserten med frontfigur Jon Larsen. Dette blir en helt unik jazzkafe med garantert fullt hus og kjempestemning!

 

 

HER ER NOEN SMAKEBITER  PÅ HVA SOM KOMMER VIDERE

 

28.09 Jazzkafe -Ann Helen Hjemli Kvintett
05.10 Jazzkafe -
Hot Jazz Trio
11-12.10 Romerike Storbandfestival 10-års Jub.
19.10 Jazzkafe - Mas Que Nada - Oslo Bossa Nova Ensemble feat. Bruna Santana (Brasil)
26.10 Jazzkafe -
Baker Hansen - Chet Baker på Norsk
02.11 Jazzkafe - Club 3 m/ Marianne Ligaard Eriksen (v)
09.11 Jazzkafe - Gyldenløwe Brygge

16.11 Jazzkafe -
Martin Gjerdes kvartett m/ Andrea L. Horstad (v)
23.11 Jazzkafe - Majken Christiansen (DK)
30.11 Jazzkafe -
Live Foyn Friis (v), Eirik Berg Svela  m.fl.
07.12 Jazzkafe -
Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett
14.12 Jazzkafe -
Hot Club de Norvège 40 år og avskjedskonsert med gitarist Jon Larsen !
29.12 RIBBEjazz - Musikalsk romjulsfest

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
 EVENTYRBYEN
PRAHA

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Flere turer planlegges. En av jazzfestivalene i New Orleans i våres i forbindelse med vårt 20-års jubileum ble for kostbart - men vi jobber med flere alternativer neste år så følg med!

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent ble sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 © Developed and hosted by itkultur.no ©