Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

NYHETSBREV
10. november 2020


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

VI MÅ INNTIL VIDERE AVLYSE 3 AV VÅRE ARRANGEMENTER !!!

INFO VEDR. KORONAVIRUSET

Storkommunen Lillestrøm har vedtatt svært strenge tiltak i kampen mot smitten av covid-19 viruset. Flere kommuner, særlig på Nedre Romerike, forventes å gjøre det samme som Lillestrøm i løpet av de nærmeste dagene. Lillestrøm følger dermed de samme smittevernforskriftene som Oslo, hvor Byrådet i forrige uke betegnet det som sosial nedstengning. Alle innendørs arrangementer vil dermed forbys. Vi har stoe forståelse for myndighetenes valg og vil selvsagt delta i dugnaden, men den store utfordingen for oss og andre arrangører nå er at det ikke er noen ende på vedtaket og dermed uvisst hvor lenge dette vil vare. I likhet med  Kultursenteret avlyser vi i første omgang alle arrangement i 3 uker og håper å være i gang igjen i desember.
Vi oppfordrer til å følge med på
vår hjemmeside og Facebook hvor vi hele tiden vil legge ut oppdatert informasjon.

FLERE TOPP KONSERTER MÅ NÅ AVLYSES/UTSETTES !!!

*** JAZZKAFE 14.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

"FRODE  & FRODE"
FEAT.
KNUT RIISNÆS

 

 

 Ikke gå glipp av denne sjansen til å oppleve denne stjernetrioen, som er satt sammen for anledningen, i lekent samspill LIVE kun i Lillestrøm Jazzklubb !
Saksofonisten Knut Riisnæs er en bauta innen norsk jazz og en sentral bidragsyter på mange av de utgivelsene man i ettertid betrakter som de viktigste innen skandinavisk jazz. Han er en prisbelønt norsk jazzmusiker og en av våre mest betydningsfulle saksofonister, kjent fra en lang rekke utgivelser her til lands og internasjonalt.

Frode & Frode - Kjekstad & Berg. Denne duoen består av to av våre fremste jazzmusikere;
Jazzgitarist Frode Kjekstad har spilt på scener som Smoke i New York og Ronnie Scott´s i London, og har gitt ut flere CDer i eget navn.
Frode Berg er en av Norges fremste bassister uansett stilart. Ansatt i Oslofilharmonien, men med et stort hjerte i jazzen.
Repertoaret denne lørdagen er standardlåter med en rekke kjente låter fra amerikansk populærmusikk. Av mange betegnet som The Great American Songbook.

 

*** JAZZKAFE 21.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

SIRIL MALMEDAL HAUGE
&
JACOB YOUNG

 

Prisbelønt jazzduo aktuell med ny utgivelse "Chasing Sunsets" denne høsten.

I 2018 ga duoene ut debutalbumet «Last Things» En plate som ble møtt av overveldende gode kritikker og respons fra et samlet pressekorps i inn- og utland. Den har blitt omtalt som et høydepunkt i anerkjente jazzmagasin som JazzJournal (UK) og AllAboutJazz (NYC). Albumet vant «Sølvprisen» til det japanske Jazz Critique Magazine for Best Jazz Vocal Album i 2018, og ble nominert til Independent Music Awards i New York City i samme kategori 2019. 
I tillegg til å fremføre originalkomposisjoner, tolker de låter fra verdens populærmusikkatalog med ønske om å tilføre coverversjonene noe nytt som de kanskje ikke hadde tidligere. Siril og Jacob spiller musikk som rører og fenger. Musikken ønsker å være ærlig, nær og skjør. Det å invitere noen til å være nær her og nå, er noe som alltid er interessant og som rører ved det aller viktigste og det aller fineste og skumleste hos oss mennesker. Noe vi alltid lengter etter, og av og til tør å kaste oss ut i. 

 

** JAZZKAFE 28.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

NEW ORLEANS 4


New Orleans-jazz med tre skikkelige veteraner innen denne jazzstilen som har fått med seg en ung, men absolutt etablert musiker, til å komplettere kvartetten.
Her blir det bl.a. musikk gjort kjent av berømte New Orleans-musikere som kornettisten Buddy Bolden, trombonisten Kid Ory, trompeteren Joe «King» Oliver og selvsagt Louis Armstrong for å nevne noen. Denne musikkformen oppstod tidlig på 1900-tallet og hadde sin første storhetstid i 1920-årene. New Orleans-jazz fikk så ny popularitet omkring 1940, blant annet med gjenoppdagelsen av eldre musikere som trompeteren Bunk Johnson og klarinettisten George Lewis. Begrepet New Orleans-«revival» spredte seg over hele verden, og kom til Norge i 1949 med dannelsen av The Dixie Serenaders.

Jan Inge Melsæter - trombone/ vokal, Ivar Andresen – piano / vokal, Harald Juliussen – bass og Terje Engen – trommer

 INNTIL VIDERE HÅPER VI AT DISSE KONSERTENE KAN GJENNOMFØRES

** JAZZKAFE 05.12 ***
JULEJAZZ

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

NATALIE ALDEMA BAND

 

"LET IT SNOW"

Natalie Aldema band byr på musikk som mykner våre hjerter i førjulstiden. Bli med å swing deg til gamle amerikanske juleklassikere! Vi vender blikket mot det nære, familien, tryggheten, den hvite vakre sneen og håpet vi har, når vi ønsker oss noe, under et stjerneskudd. La det snø, la det snø, la det snø!
Bandet består av Natalie Aldema - Vokal, Anders Aarum - Piano, Stig Hvalryg - Kontrabass og Jarle Vespestad - Trommer.

 

*** JAZZKAFE 12.12 ***
JULEJAZZ

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

CHRISTIN MALMBERG
JAN ERIK ULSETH KV.

"SWINGING CHRISTMAS"

På denne jazzkaféen håper vi å få deg i den rette førjulsstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende julesvisker. Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner, men denne lørdagen blir det først og fremst en rekke jule-evergreens på løpende bånd med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.
Christin Malmberg - vokal, er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.
Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.
Øvrige musikere denne lørdagen er Tom-Arild Andersson- piano, Trond Gundersen - trmmer og Harald Juliussen – kontrabass
.

 

*** JAZZKAFE 19.12 ***
JULEJAZZ

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

ANN HELEN HJEMLI KV.

"CHRISTMAS TIME"

Dette blir en stemningsfull etter-middag med udødelige jazzklassikere og vakker julemusikk. Et par egne komposisjoner og gjendiktninger av jazzklassikere på norsk kan også dukke opp. Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Av andre ting kan nevnes et Billie Holiday tribute band. I tillegg til Ann Helen Hjemli og datteren Oda på vokal medvirker pappa Johnny Lauritzen på trompet samt Eivind Ystrøm Pedersen - gitar og Atle Rakvåg - bass.

HER ER ER LITT AV PROGRAMMET VIDERE (MED KORONA FORBEHOLD)

14.11 Jazzkafe - AVLYST - Frode & Frode feat. Knut Riisnæs
21.11 Jazzkafe -
AVLYST - Siril Malmedal Hauge / Jacob Young. Prisbelønt jazzduo aktuell med ny utgivelse "Chasing Sunsets" denne høsten.
28.11 Jazzkafe - AVLYST - New Orleans 4
05.12 Jazzkafe - Julejazz med Natalie Aldema Band "Let It Snow"
12.12 Jazzkafe - Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth kv. "Swinging Christmas"
19.12 Jazzkafe - Julejazz med Ann Helen Hjemli kv.
"Christmas Time"
29.12 RIBBEjazz -
AVLYST

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
EVENTYRBYEN
PRAHA
NÅR VIRUSET SLIPPER TAKET OG LANDEGRENSENE ÅPNES IGJEN !

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Den planlagte turen til New Orleans i april fikk dessverre for liten respons. Men vi jobber med andre alternativer og andre samarbeidspartnere som forhåpentligvis kan gjøre en slik tur billigere for kommende år ! Følg med her;
INTERNETT
www.jazzreiser.no

FACEBOOK
www.facebook.com/jazzreiser/

*******************

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

www.jazzreiser.no

INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent ble sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte mer enn noen gang ! Vår email er lijazz@online.no

Ikke medlem ? For bare kr.300,- pr. år (550,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
Avsender:
Lillestrøm Jazzklubb

© Developed and hosted by itkultur.no ©