Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
12. januar 2020


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

VÅRSESONGEN ER ALLEREDE I GANG - HER ER NOEN KOMMENDE GODBITER !

 


Stormkast, regn, sludd eller snø spiller ingen rolle ! På vår populære jazzkafe på Scene5 i Lillestrøm Kultursenter kan du glemme alt dette og nyte swingende musikk samt god mat og drikke. Det har vært stinn brakke så og si hver lørdag etter at vi byttet tilholdssted, så vi anbefaler å være tidlig ute
hvis du vil ha de beste passene
For å være sikret en plass kan du bestille en medlemsbillett til våre jazzkafeer på internett, men du kan selvsagt fortsette å ringe hvis du synes det er enklere. Nummeret til Kultursenteret er 64845550 og du må huske på å si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter.  

 

*** JAZZKAFE 18.01 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

CHRISTIANIA JAZZBAND
50-ÅRS JUBILEUM !

Anders Bjørnstad – trompet, Peter Opsvik – saksofoner, Øistein Isachsen – klarinet, Børre Frydenlund – banjo, gitar, vokal, Jan Kristiansen – bass og Finn Torgersen – trommer

Christiania Jazzband ble startet i 1970 og orkesteret tok initiativet til å starte jazzklubben New Orleans Workshop i Oslo 2 år senere. Debutplaten deres fikk Spelemannsprisen i 1973. Orkesteret spiller musikk med røtter fra 1920- og 1930-årenes New Orleans jazz. Kjente orkesterledere som Louis Armstrong, Luis Russell, Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson er representert på bandets repertoar-liste. CJB har gjestet en rekke internasjonale festivaler som for eksempel Warszawa Jazz Festival, New Orleans Jazz- & Heritage Festival, Breda Jazzfestival, Enkhuizen Jazzfestival, Edinburgh Jazzfestival, Sacramento Jazz Jubilee, Silkeborg Jazzfestival, Maribo Jazzfestival, og Sildajazz.

 

*** JAZZKAFE 25.01 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

KIND OF BLUE

"Kind Of Blue" er et band fra Fredrikstad som har spilt sammen siden 1998. Navnet er, som man skjønner, lånt fra Miles Davies, og var opprinnelig ment å si noe om at det er mye blått i musikken. Fremdeles er det litt blues/jazzblues i repertoaret, men etterhvert har det kommet inn mer og mer melodiøs jazz. Dette er låter mange vil kjenne igjen fra Frank Sinatra, Nat King Cole osv. Eksempler kan være: Fly Me To The Moon, Don`t Get Around Much Anymore og Route 66. De har spilt regelmessig både i Østfold og andre steder på Østlandet. Bla. har de spilt på restaurant Jonas B. Gundersen på Kongsberg under jazzfestivalen i 19 år. Kind Of Blue er populære i hjembyen, og er det bandet som har spilt mest på Fredrikstad Blues og Jazzklubb. Bandet får mye positiv tilbakemelding fra publikum. De legger vekt på at låtene de spiller skal svinge og ha gode melodier. Det er vokal på alle låtene, og det ser det også ut til at mange setter pris på.
Besetningen er: Ronny Andreassen – trommer, Eirik Larsen – kontrabass, Knut Egil Knutsen – piano og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar.

 

*** JAZZKAFE 01.02 ***

VI MARKERER VÅR
22-ÅRS DAG !

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

HELENE EDLER'S
HAPPY JAZZ

Bandet består av: Helene Edler Lorentzen – vokal, Tron Syversen – piano, Jan-Petter Skogen – trombone, Knut Elstad – trompet, Tron Lauman – klarinett/sax, Kurt Farstad – gitar, Frode Nilsen – bass og Petter Stangjordet – trommer.

Med selvskrevne arrangementer, mye fra «The Great American Songbook», har de laget et spennende, annerledes og publikumsvennlig konsept med stor variasjon, men samtidig en rød tråd gjennom det hele. Kjente og kjære perler krydret med dixie-aroma og marinert i kjærlighet! Bandet består av 8 erfarne musikanter med lang fartstid med bakgrunn fra storband og småband. Helene Edler Lorentzen er oppvokst i Oslo, men har vært bosatt i Lørenskog siden 1998. En allsidig vokalist men stort spenn i stemmen fra dyp alt til lys sopran. Helene fanger publikum med sitt scenetekke, humor og varme, og leverer nydelig sang med en vakker stemme som målbinder lytterne og gjør salen stille - når de ikke klapper!

 

*** JAZZKAFE 08.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

SOLVEIG SINGS
JAZZ KVINTETT

Ivan Blomqvist ved pianoet: gikk på improjazzlinjen ved universitetet i Trondheim. Han komponerer egen musikk og er hjernen bak bla. det kjente soul-jazz bandet Rohey. De ble nominert til en Spellemanspris i år. Han er mye ute på turne, så vi er heldige som får låne han litt.
Roger Williamsen bak kontrabassen: har vært med på utallige CD innspillinger og turnert med artister som Kåre Conradi og Hilde Louise Asbjørnsen. Han har også reist land og strand rundt for Den Kulturelle Skolesekken. Han er en dyktig og leken jazzmusikant.
Per Willy Aaserud trompetist: har spilt med Silje Nergaard, D’Sound, Jim Stärk, Gisle Børge Styve, Niko Valkeapää og Mari Boine er noen få av de han har jobbet med. Per Willy Aaserud har medvirket på mer enn 70 CD-innspillinger, konserter og turnéer i inn og utland, fjernsyn og radio.
Finn Torgersen på trommer: har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

Solveig Sings Jazz Kvintett spiller et knippe kjente og kjære jazzstandards. Det blir mye herlig improvisasjon og swingende feelgood musikk fra denne spennende kvintetten.
Solveig Borgen vokal: har utdannelse fra LIPA. Hun har bodd mange år i Amsterdam der hun samarbeidet bla.med Candy Dulfer, John Engels og andre kjente nederlandske artister. Hun opptrådte med storband og jazzband og startet et jazz-og folk band ’Solveig Sings’. Et år vant hun prisen for beste musikant under en storbandkonkurranse i Berlin.


 

 


 

*** JAZZKAFE 15.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

NEW ORLEANS
COLLECTIVE

Bandet består denne gangen av:

Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal - trombone, Lauritz Skeidsvoll - tenorsaksofon, Åsmund Løvland Solberg - banjo & gitar, Steinar Glas - kontrabass og Eivind Fossland - trommer.

The NOC er et band som spiller New Orleans - orientert jazz. Repertoaret består av musikk som er hentet fra 1920/30-tallet blandet med egne komposisjoner i samme sjanger. Innenfor denne stilen spiller bandet Gla’jazz, New Orleans funk/jazz og streetbeat etc. 

The NOC er et band som formidler god stemning, spilleglede og humor, som inspirerer både til dans og morro. Bandet består av unge musikere i alder 27-30 hvor samtlige har tatt høyere utdanning innen musikk/jazzmusikk.

The NOC har de siste 8-9 årene spilt flere konserter i Norge og hatt stor suksess med fulle hus og svært god publikumsrespons.

Bandet består denne gangen av:

Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal - trombone, Lauritz Skeidsvoll - tenorsaksofon, Åsmund Løvland Solberg - banjo & gitar, Steinar Glas - kontrabass og Eivind Fossland - trommer.

 

*** JAZZKAFE 22.02 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

SHEBOP BIG BAND

La deg sjarmere av Norges første kvinnelige storband. Dette er 18 glade damer som spiller tradisjonell storbandmusikk og har et stort repertoar som egner seg til både konserter og dans. Det går fort fra ” Too Darn Hot” til ”The Queen Bee” eller “I wish” når SheBop Big Band entrer scenen.
Som et etablert amatørstorband har de hatt gleden av å samarbeide med mange dyktige profesjonelle musikere. Men ikke minst har deres egen vokalist og diva Ingrid Elisabeth Thomassen betydd mye for bandets suksess - publikum simpelten elsker henne! Musikalsk leder er Beate Elstad, siden 2011.

 


 

DEBUTKONSERT!

*** JAZZKAFE 07.03 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

RUBBER SOUL QUARTET

JAZZVERSJONER AV
THE BEATLES

DEBUTKONSERT!

Bård Helgerud - gitar/vokal. Håvard Fossum - sax. Andreas Dreier - kontrabass. Torstein Ellingsen - trommer.

Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør Rubber Soul Quartet spretne, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. "Norwegian Wood", "Drive My Car", "She's Leaving Home", "Here, There and Everywhere" og "Blackbird", både med og uten vokal.
The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Musikken de laget på 1960-tallet lever i beste velgående den dag i dag, også blant unge mennesker.Etter å ha fått en pangstart med singelen «Love Me Do» i 1962, tok det ikke lang tid før gutta fra Liverpool ble verdens aller største popgruppe. Selv om John Lennon og Paul McCartney satte en felles signatur på alle melodiene, så bidro de med hver sine karakteristiske låter. Teorier om hvorfor bandet gikk i oppløsning, på høyden av sin kreativitet og popularitet, har vært mange.

 

HER ER KOMPLETT PROGRAM VIDERE

 

18.01 Jazzkafe - Christiania Jazzband 50-år!
25.01 Kind of Blue - Melodiøs jazz og litt blues/jazzblues.
01.02 Jazzkafe og Jazzjubilee - Helene Edler's Happy Jazz markerer vår 22-års dag!

08.02 Jazzkafe - Solveig Sings Jazz Kvartett - kjente og kjære jazzstandards med Solveig Borgen.

15.02 New Orleans Collective -
20-30-talls jazz.
22.02 SheBop Big Band - Norges første kvinnelige storband!
29.02 Jazzkafe - Tba.
07.03 Jazzkafe - Rubber Soul Quartet - Jazzversjoner av The Beatles - Debutkonsert!
14.03 Jazzkafe - Walking Shoes -
Hyllest til Gerry Mulligan og Chet Baker.
21.03 Jazzkafe - Undecided Jazzband - Standard jazz.
28.03 Jazzkafe - Dawn Allan with friends - Swingjazz rett fra London West End til Lillestrøm!

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
 EVENTYRBYEN
PRAHA

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !


Den planlagte turen til New Orleans i april fikk dessverre for liten respons. Men vi jobber med andre alternativer og andre samarbeidspartnere som forhåpentligvis kan gjøre en slik tur billigere også! Følg med her;
INTERNETT
www.jazzreiser.no

FACEBOOK
www.facebook.com/jazzreiser/

MELD DIN UFORPLIKTENDE INTERESSE - HASTER !
klik her nå !

*******************

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent blir sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 

 © Developed and hosted by itkultur.no ©