Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

NYHETSBREV
12. oktober 2020


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

HØSTSESONGEN ER GODT I GANG - MØT OPP OG STØTT LEVENDE MUSIKK

INFO VEDR. KORONAVIRUSET

Begrenset antall billetter i henhold til myndighetenes
påbud og retningslinjer.

Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse.

Alle smittevernhensyn er selvsagt ivaretatt på Scene5 og Kultursenteret. Jazzkafeene gjennomføres med redusert kapasitet og større avstand mellom sitteplassene. Derfor lønner det seg å bestille/kjøpe billetter tidlig da det kan bli raskt utsolgt !

Vi oppfordrer alle besøkende til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger for forebyggende tiltak ifm. koronaviruset. Mer informasjon finner dere på Folkehelseinstituttets nettsider, klikk her.

For å være sikret en plass kan du bestille en medlemsbillett til våre jazzkafeer på internett (klikk her), men du kan selvsagt fortsette å ringe hvis du synes det er enklere. Nummeret til Kultursenteret er 64845550 og du må huske på å si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter.

 

 *** JAZZKAFE 17.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

BOSSAFINADO
&
TORILL ANDERSEN WØHNI

 

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker. Mange forbinder han naturlig nok med legendariske Big Chief Jazzband hvor han ble medlem i 1991. Arild Berger (piano) har vært medlem av Big Chief siden 1993. Arild, eller ”Boogie-Arild” som han tidligere ble kalt, er en av de få som behersker boogiewoogie- og stridepiano, herav oppnavnet. Han er også fast pianist med Christiania 12 og Royal Garden Jazzband. Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Finn Torgersen (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.

 

*** JAZZKAFE 24.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

LILLESTRØM STORBAND
&
HELENE EDLER

"Swing & Sweet with Ella & Basie"

 

Lillestrøm Storband og Helene Edler inviterer til konsert med originale arrangementer fra "The First Lady Of Jazz", Ella Fitzgerald, samt et av de mest berømte storbandene gjennom tidene – The Count Basie Orchestra. Flere av arrangementene er fra "Ella and Basie!", et studioalbum fra 1963 med arrangementer av Quincy Jones og Benny Carter. Noen av de andre arrene er hentet fra en konsert med Ella og Basie på Montreux Jazz Festival i 1979. Opplev datidens populær- og dansemusikk med kjente publikumslåter som Sweet Georgia Brown, I'm Beginning To See The Light, Honeysucle Rose, Deed I Do og My Funny Valentine for å nevne noen.

 

 

 


Ella Fitzgerald og Count Basie sammen med daværende Kronprinsesse Sonja og Kronprins Harald  i Oslo Konserthus 1978

Count Basie arbeidet i New York fra midten av 1920-årene. Han var inspirert av blant andre Fats Waller, og turnerte flittig som akkompagnatør i omreisende show. Fra 1929 spilte han i Kansas City, først med Walter Page's Blue Devils, deretter i Bennie Motens orkester. Etter Motens død i 1935 ble orkesteret reorganisert med Basie som leder for «Barons of Rhythm» på Reno Club. De flyttet til Chicago 1936 og New York 1937, og ble via radiosendingene nasjonalt kjent som «The Count Basie Orchestra», med innspillinger på Decca Records.
Orkesteret ga seg 1950, hvorpå Basie utover 50- og 60-tallet etablerte oppfølgere som bl.a. turnerte Europa (inkludert Oslo, 1954) og Japan 1963. De var også tilbake i Oslo så sent som 1978. For nordmenn er «The Kid from Red Bank» hans mest kjente innspilling, ettersom den er blitt brukt som kjenningsmelodi i Reiseradioen siden starten i 1963.

Ella Fitzgerald var en amerikansk jazz- og populærsanger som regnes som en av tidenes største. Ella vokste opp i Yonkers i New York og ble oppdaget ved en amatørkonkurranse i Harlem i New York i 1934. I 1935–1939 sang hun med trommeslageren Chick Webbs storband, og hennes første store platesuksess var A Tisket, A Tasket i 1938.
Fitzgerald blir noen ganger referert til som den kjente swing-sangeren, og hennes møter med Count Basie er høyt ansett av kritikere. Fitzgerald er med på ett spor på Basie's album fra 1957 «One O'Clock Jump», mens hennes album fra «Ella og Basie!» fra 1963 huskes som en av hennes største innspillinger. Med Basie-bandet 'New Testament' i full gang, og arrangementer skrevet av en ung Quincy Jones, viste dette albumet et pusterom fra 'Song Book' -innspillingene og den konstante turnéen som Fitzgerald var engasjert i i denne perioden. Fitzgerald og Basie samarbeidet også om albumet «Jazz at Santa Monica Civic '72», samt 1979-albumene «Digital III på Montreux» , «A Classy Pair» og «A Perfect Match».

 

*** JAZZKAFE 31.10 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

P A X

Jazzperler fra The Great American Songbook. Denne unge kvartetten løfter frem det gamle, og nye tolkninger kommer til. Det hele krydres av tilbakeblikk til jazzens mer moderne historie med respekt og glede for det brede spekteret jazzen tross alt er. Billie Holiday, Ella Fitzgerald,  Melody Gardot og Gregory Porter legger grunnlaget for jazzkaféen denne lørdagen.
Besetning: Margrethe Frank (vokal), Øystein Lerø Kongsnes (piano), Eivind Askeland (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

 

*** JAZZKAFE 07.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

SÆLEN/ASPEN/AFTRET
T R I O

Petter Berg Aspen, Anna Braathen Sælen og Sigrid Aftret skal i trioformat tolke mer og mindre kjente komposisjoner fra jazzstandard-repertoaret. Til tross for at de tre har særdeles ulik bakgrunn og interessefelt innenfor musikken, møtes de i tolkninger av sine favoritter fra den amerikanske sangboka. De tre musikerne tråkker nye stier for melodier som allerede er blitt spilt utallige ganger, og i det varierte låtvalget vil både swing, ballader og bossa bli fremført med energisk lekenhet.
Petter Berg Aspen (gitar) er en allsidig gitarist som like gjerne koser seg med å spille gamle jazz-svisker, som å spille diverse popmusikk i egne og andres konstellasjoner. Denne gitaristen lar aldri gå til spille sjansen til å leke seg med rytmikk når han fargelegger musikken, enten det er hans egne komposisjoner, eller som nå kan høres i trioformat med swing og jazz-ballader.
Anna Braathen Sælen studerer ved Musikkteaterhøyskolen, og mange har kanskje sett henne opptre som skuespiller på teaterscenen så vel som vokalist i ulike band. Den karismatiske sangeren utfolder seg stadig innen ulike musikalske sjangre, men har en forkjærlighet for jazzstandard-repertoaret hvor forøvrig mange av komposisjonene har sine røtter fra Broadway-scenen.
Sigrid Aftret (saksofon) er å høre i band som Sex Magick Wizards, Petit Matin og Bêl hvor hun gir seg til kjenne både som komponist og saksofonist. Når hun til vanlig spiller og skriver musikk med inspirasjon fra 70-talls rock og avantgarde-jazz, tar hun med seg sitt uttrykk i møtet med jazzstandard-repertoaret.

 

HER ER ER LITT AV PROGRAMMET VIDERE

17.10 Jazzkafe - Bossafinado (Jazz'n Bossanoa) m/ Torill Andersen Wøhni 
24.10 Jazzkafe - Lillestrøm Storband med Helene Edler. "Ella & Basie" -
originale arrangementer fra "The First Lady Of Jazz", Ella Fitzgerald samt et av de mest berømte storbandene gjennom tidene, The Count Basie Orhestra.
31.10 Jazzkafe - PAX. Jazzperler fra The Great American Songbook med
Margrethe Frank (vokal), Øystein Lerø Kongsnes (piano), Eivind Askeland (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)
07.11 Jazzkafe - Sælen/Aspen/Aftret Trio.
Jazzstandards og favoritter fra den Amerikanske sangboka med Petter Berg Aspen, Anna Braathen Sælen og Sigrid Aftret
14.11 Jazzkafe - Frode Kjekstad tba.
21.11 Jazzkafe -
Siril Malmedal Hauge / Jacob Young. Prisbelønt jazzduo aktuell med ny utgivelse "Chasing Sunsets" denne høsten.

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
EVENTYRBYEN
PRAHA
NÅR VIRUSET SLIPPER TAKET OG LANDEGRENSENE ÅPNES IGJEN !

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Den planlagte turen til New Orleans i april fikk dessverre for liten respons. Men vi jobber med andre alternativer og andre samarbeidspartnere som forhåpentligvis kan gjøre en slik tur billigere for kommende år ! Følg med her;
INTERNETT
www.jazzreiser.no

FACEBOOK
www.facebook.com/jazzreiser/

*******************

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

www.jazzreiser.no

INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent ble sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte mer enn noen gang ! Vår email er lijazz@online.no

Ikke medlem ? For bare kr.300,- pr. år (550,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
Avsender:
Lillestrøm Jazzklubb

© Developed and hosted by itkultur.no ©