Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

NYHETSBREV
17. juni 2020


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

FÅ MED DEG DEN SISTE JAZZKAFEEN FØR SOMMERFERIEN

DE TO FØRSTE KONSERTENE I JUNI  BLE RASKT UTSOLGT - DETTE ER SISTE MULIGHET !

*** JAZZKAFE 20.06 ***

S T J E R N E S A L E N
LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.14.00 - 16.00

MonicaZ Vals
HYLLEST TIL
MONICA ZETTERLUND

Begrenset antall billetter i henhold til myndighetenes
påbud og retningslinjer.

 

Dette lokale superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Kvartetten «MonicaZ Vals» hadde premiere i Lillestrøm Jazzklubb i 2015 til stormende jubel! Bandet setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

«MonicaZ Vals» består foruten Stina Stenerud (vokal) av Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3), Erik Jøkling (trommer) og Eirik Berg Svela (gitar). Og dette er en sann hyllest! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles fascinasjon for den svenske verdensartisten, som virkelig satte svensk jazz, humor og sceneformidling på kartet.

I november 2019 samlet kvartetten sine absolutte favoritter fra den svenske legenden Monica Zetterlunds mangslungne karriere og slapp plate! Etter kort tid toppet den salgslistene hos platebutikken BareJazz og fikk strålende kritikk overalt. Fremdeles er den topp 3 av mestselgende plater samme sted !

MONICA ZETTERLUND

 

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plate-innspillingene hennes innen jazz sjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen “Waltz for Debby” (1964) sammen med Bill Evans trio som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazz plater. På 50-tallet gjorde hun seg bemerket med låter som: "Sakta vi går genom stan" og "Visa från Utanmyra" og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson samt jazzpianisten Jan Johansen. På 1960 tallet jobbet hun med både Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Musikken hennes kommer for alltid til å leve videre.

DE TO FØRSTE X-TRA KONSERTENE I JUNI VAR UTSOLGT !  


Konserten 06. juni med Steven Ackles og Joachim Svendsen var utsolgt !


Konserten 13. juni med Helene Edler's Happy Jazzband feat. Tarjei Grimsby var utsolgt !

De to første jazzkaféene i juni i samarbeid med
Lillestrøm Kultursenter ble raskt utsolgt ! Takk til alle som kjøpte billett og sørget for den gode live-stemningen vi alltid har. Spennende og nytt for oss var at disse konsertene også ble strømmet direkte på nettet pga. begrenset antall billeter
i henhold til myndighetenes
påbud og retningslinjer vedr.
smitevernhensyn.

 

HVA SKJER ETTER SOMMERFERIEN ?

Vår utfordring på vårt faste tilholdssted Scene5 er punktet som gjelder  avstand mellom publikum;
"De som er tilstede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære".
Landets scener og kulturhus kan nå spille for 200 publikummere. Men hvordan meteren mellom publikum skal måles skaper også hodebry og kan gi store økonomiske konsekvenser.
I Danmark har de praktisert at meteren måles fra hode til hode, men i den strengeste tolkningen av dette måles en meter fra skulder til skulder. Helsemyndighetene vil etter hvert ta en avgjørelse om dette.

Uansett blir det på nåværende tidspunkt som å spå i en krysallkule om det blir mulig og evt. hvor og hvordan jazzkafeene skal avholdes til høsten. Men vi håper og tror selvsagt på en løsning slik at vi kan presentere levende musikk og all den swingende jazzen vi elsker å  oppleve på en scene sammen med dere !

JUSTERING AV KORONATILTAK FRA 15.JUNI

(fra regjeringens pressemelding 12.06.20 og skriv fra FHI oppdatert 15.06.20)

- Fra og med 15.juni 2020 er det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 200 personer.
- Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement regnes ikke som en del av deltakerantallet ved arrangementet.
- De som er tilstede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære.
- Utøvende kunstnere ved gjennomføring av kulturaktiviteter i regi av profesjonell aktør, kan unntas fra avstandskravet ved et arrangement dersom det er nødvendig for at aktiviteten skal kunne utøves normalt.
- Arrangøren er ansvarlig for å ha oversikt over hvem som er tilstede, for å kunne bistå kommunen ved en eventuell senere smitteoppsporing.
- For alle arrangementer må det legges en plan for gjennom-føring, for å sikre god smittevernhåndtering.
- Det vil ikke bli åpnet for arrangementer over 500 før tidligst 1.september.
- Muligheten for å øke fra 200 og opp mot 500 vil bli vurdert månedlig.

SE VÅRE TILBAKEBLIKK OG FØLG LIVE STREAMS KONSERTER PÅ FACEBOOK

I kavalkaden "HISTORISKE BLINKSKUDD OG TILBAKEBLIKK" vil vi i sommer fortsette å legge ut spesielle bilder og videosnutter av alle slag primært fra våre egne arrangementer på vår FB side og gruppe.  I tillegg vil vi legge ut og dele strømme/streaming- konserter fortløpende fra både Norge og utlandet. Stay tuned !

 #lijazzhistoriskeblinkskudd

VI TRENGER ALL DEN STØTTE VI KAN FÅ - ALLE BIDRAG MONNER !


Corona stengte ned for våre jazzkaféer 13. mars og  Helsedirektoratet fattet som kjent vedtak om forbud mot/stenging av bl.a. Kulturarrangementer. I mai ble det åpnet for arrangement på offentlig sted for inntil 50 personer, noe som muliggjorde 3 x-tra jazzkafeer i juni, men med begrenset antall billeter og dermed ikke noe overskudd !

En hjertelig takk til alle dere som bidro med støtte til oss. Alle  bidrag var  kjærkomment og hjalp oss å holde hodet over vannet i en særdeles vanskelig tid for alle. Men denne tiden er definitivt ikke over, så vi setter selvsagt umåtelig stor pris på flere bidrag !
Jazzklubben er ingenting uten vårt entusiastiske og lydhøre publikum. Dere er våre artisters publikum og våre gjester. Uten dere kan vi rett og slett ikke drive jazzklubb!


Du kan selvsagt også bruke vår  bank-kto. 1286.25.06144.

 

Da ønsker vi alle en riktig god sommer. Kultur Norge åpnes langsomt og hvis vi alle viser hensyn og følger myndig-hetenes påbud og retnings-linjer vedr. smittevern er vi forhåpentligvis tilbake etter ferien med et spennende og swingende høstprogram !

HER ER KOMPLETT PROGRAM VIDERE

20.06 Jazzkafe - MonicaZ Vals - Hyllest til Monica Zetterlund.

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
EVENTYRBYEN
PRAHA
NÅR VIRUSET SLIPPER TAKET OG LANDEGRENSENE ÅPNES IGJEN !

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Den planlagte turen til New Orleans i april fikk dessverre for liten respons. Men vi jobber med andre alternativer og andre samarbeidspartnere som forhåpentligvis kan gjøre en slik tur billigere for kommende år ! Følg med her;
INTERNETT
www.jazzreiser.no

FACEBOOK
www.facebook.com/jazzreiser/

*******************

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

www.jazzreiser.no

INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO INFO

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent ble sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte mer enn noen gang ! Vår email er lijazz@online.no

Ikke medlem ? For bare kr.300,- pr. år (550,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
Avsender:
Lillestrøm Jazzklubb

© Developed and hosted by itkultur.no ©