Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
26. november 2018


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

HØSTSESONG OVER ALL FORVENTNING OG FLERE GODBITER GJENSTÅR !

 

Scene 5 i Lillestrøm Kultursenter er allerede pyntet til jul og våre 3 siste jazzkaféer dette året i desember håper vi skal få deg i den rette førjulsstemningen !
Det blir norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner samt kjente jule-evergreens. Men også gamle støvete jazzklassikere og standard-låter fra The Great American Songbook. Glem de kalde blå gradene ute og maset med julehandling i butikkene noen timer ! La «blåtonene» inne varme kropp og sjel i stedet og stress
ned med lun jazz, myke ballader, litt brasiliansk bossanova og sanger av bl.a. Billie Holliday og Eva Cassidy.

Vi må bare få takke vårt publikum for et fantastisk oppmøte så langt i høst med "utsolgte” jazzkaféer så og si hver eneste lørdag !

Det er dessverre ikke mulig å bestille bord til våre populære jazzkafeer på Scene 5 lenger, så skal du ha din "faste" plass må du rett og slett komme tidlig (slik var det også da vi holdt til på Faferborg).

Husk at du som medlem også må ha en billett for å være sikret plass. Tar du sjansen kan du få denne i døra av oss før konserten, men for å være 100% sikker på å komme inn anbelaer vi å bestille billett på forhånd, da det et par ganger har vært utsolgt flere dager i forvegen ! Ring da 64 84 55 50 og si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter. 
 

 

*** JAZZKAFE 01.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

ANN HELEN HJEMLI KVINTETT

Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Av andre ting kan nevnes et Billie Holiday tribute band. Denne lørdagen blir det bossa og lun jazz med pappa Johnny Lauritzen på trompet, Yngvar Saxvik på piano, Kay Werner Hartvigsen på bass og Christer Jørgensen på slagverk.
Denne lørdagen kan vi forvente en Billie Holiday tribute med anekdoter fra hennes liv, samt noen gamle støvete jazzklassikere, latinske bossa rytmer og noen jule-jazz låter !

 

 

*** JAZZKAFE 08.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

CHRISTIN MALMBERG
JAN ERIK ULSETH KVINTETT

 

Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner. De spiller swingende gladjazz og myke ballader. I tillegg blir det noen jule-jazzlåter også ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.
Christin Malmberg er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.
Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

 

*** JAZZKAFE 15.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

 HELENE EDLER DUO

"CHRISTMAS TIME"


Duoen består av
Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen. Dette blir først og fremst en jazzkafe med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner samt kjente jule-evergreens. Men også noen standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken. I tillegg blir det sikkert noen sanger av legenden Eva Cassidy også !

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

MonicaZ Vals
EN HYLLEST TIL
MONICA ZETTERLUND

Stina Stenerud tar deg med sin sensuelle, varme stemme med på eventyr fra første akkord; man føler teksten når Stina tonesetter de historiene som disse låtene er. Ikke bare synger hun med innlevelse og lekenhet, hun er like mye en historieforteller.
Palle Wagnberg – Hammond B3-magikeren, som med sin kunnskap om Zetterlunds liv, og ikke minst hennes låtskrivere og tekstforfattere, fungerer som en fakta-sufflør. Palle er perfeksjonist og hans
inspirerende spillestil og varme sound, gjør denne kvartetten helt unik.
Eirik Berg Svela er gitarist og arrangør, og han trakterer sin nydelige Victor Baker-gitar på særdeles smakfullt vis. Han pakker inn melodiene med vare og vakre harmonier med tilsynelatende stor enkelhet og tar akkurat den plassen som dette repertoaret fortjener.
Erik Jøkling er limet i forestillingen. Sømløst samler den svært rutinerte trommeslageren det hele, med sin eventyrlig evne til å lytte til de andre i bandet, og gjøre lytteropplevelsen helt unik på hver eneste konsert.

MonicaZ Vals - En hyllest til Monica Zetterlund.
«Ett lingonris som satts i cocktailglas», «En blond negress från Värmlands huldraskogar», skrev humoristen og tekstforfatteren Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga». Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over fire tiår. Mest folkekjær for oss iNorden ble hun ved egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med blant annet Hasse & Tage.
«MonicaZ vals – en hyllest til Monica Zetterlund» kaller de seg – og en sann hyllest er det! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles kjærlighet til den svenske verdensartisten, noe man føler fra første tone.

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

OLE BØRUD
 FRA STJERNEKAMP TIL ÅRETS RIBBEJAZZ

Det ble dessverre ikke finaleplass på OLE BØRUD i STJERNEKAMP på NRK1.
Men fortvil ikke, 29. desember dukker han opp på årets RIBBEjazz i Lillestrøm Kultursenter med eget band og blåserekke som byr på funky, soulfull vestkystpop av ypperste merke !

Ole Børud har i løpet av de siste årene fått seg et hengivent publikum i Skandinavia så vel som i Japan, og har gjennom Stjernekamp bevist at han er en forrykende liveartist med stor spennvidde.
Dette blir en grom og groovy avslutning
på årets RIBBEjazz og vi gleder oss stort !

 

"BYFEST VINTERSTID" MUSIKALSK ROMJULSFEST MED MYE MER ENN BARE JAZZ !
Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk! Sikre deg billett allerede NÅ og spar inntil kr.150,- pr. bill.
før 01. desember !

KLIKK OG BESTILL HER

 

 

HER ER NOEN SMAKEBITER  PÅ HVA SOM KOMMER VIDERE

 

01.12 Jazzkafe - Ann Helen Hjemli Kvintett
08.12 Jazzkafe - Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett
15.12 Jazzkafe - Christmas Time med Helene Edler Duo
29.12 RIBBEjazz - Musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz !

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
 EVENTYRBYEN
PRAHA
.

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til
New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Flere turer planlegges. En av jazzfestivalene i New Orleans denne våren i forbindelse med vårt 20-års jubileum ble for kostbart - men vi jobber med flere alternativer så følg med!

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent ble sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 © Developed and hosted by itkultur.no ©