Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
26. desember 2018


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

VI AVSLUTTER ÅRET MED RIBBEJAZZ LØRDAG 29.12

 

VIKTIG INFO.
Vi må nok en gang få takke vårt publikum for et fantastisk oppmøte denne høsten med mange "utsolgte” jazzkaféer. Allikevel fortsetter vi å tape MYE penger fordi våre medlemmer så langt har hatt gratis adgang. Hvis vi tar årskontingenten på kr.250,- og deler på antall kafeer får vi inn drøye 7 kroner pr. medlem pr. konsert !!! Nå går selvsagt ikke de fleste  på alle jazzkaféene i løpet av året, men vi tror alle skjønner at dette ikke er liv laga, noe mange også har gitt uttrykk for. Samtidig øker honorarene til musikere og band  javnt og trutt. Skal jazzklubben overleve er vi nødt til å ta en symbolsk sum også for medlemmer i inngangspenger fra neste år. Vi har brukt mye tid og regnet på dette og kommet fram til at medlemmer fra januar må betale kr.50,- og ikke- medlemmer kr. 150,- i inngangspenger. I tillegg kommer en billettavgift vi ikke får noe av. Dette er fremdeles rasende billig for en 2-timers konsert med topp musikere ! Og ikke minst vil det fremdeles være en stor fordel å være medlem.
På denne måten kan også medlemmer bestille sin billett på Kultursenteret sin nettside (før var det bare mulig å ringe hvis du skulle ha en medlemsbillett).

VI ØNSKER ALLE ET GODT NYTT OG SWINGENDE JAZZÅR !

Selv om du fra neste år kan bestille en medlemsbillett til våre jazzkafeer på internett, kan du selvsagt fortsette å ringe hvis du synes det er enklere. Nummeret til Kultursenteret er 64845550 og du må huske på å si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter.  

 

"BYFEST VINTERSTID" MUSIKALSK ROMJULSFEST MED MYE MER ENN BARE JAZZ !
Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk! Sikre deg billett(er) NÅ og spar
kr.50,- pr. bill.
før 29.12 kl.18.00 !

KLIKK OG BESTILL HER

LØRDAG
29.12

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

OLE BØRUD
 FRA STJERNEKAMP TIL ÅRETS RIBBEJAZZ

Det ble dessverre ikke finaleplass på OLE BØRUD i STJERNEKAMP på NRK1.
Men fortvil ikke, 29. desember dukker han opp på årets RIBBEjazz i Lillestrøm Kultursenter med eget band og blåserekke som byr på funky, soulfull vestkystpop av ypperste merke !

Ole Børud har i løpet av de siste årene fått seg et hengivent publikum i Skandinavia så vel som i Japan, og har gjennom Stjernekamp bevist at han er en forrykende liveartist med stor spennvidde.
Dette blir en grom og groovy avslutning
på årets RIBBEjazz og vi gleder oss stort !

 

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

MonicaZ Vals
EN HYLLEST TIL
MONICA ZETTERLUND

Stina Stenerud tar deg med sin sensuelle, varme stemme med på eventyr fra første akkord; man føler teksten når Stina tonesetter de historiene som disse låtene er. Ikke bare synger hun med innlevelse og lekenhet, hun er like mye en historieforteller.
Palle Wagnberg – Hammond B3-magikeren, som med sin kunnskap om Zetterlunds liv, og ikke minst hennes låtskrivere og tekstforfattere, fungerer som en fakta-sufflør. Palle er perfeksjonist og hans
inspirerende spillestil og varme sound, gjør denne kvartetten helt unik.
Eirik Berg Svela er gitarist og arrangør, og han trakterer sin nydelige Victor Baker-gitar på særdeles smakfullt vis. Han pakker inn melodiene med vare og vakre harmonier med tilsynelatende stor enkelhet og tar akkurat den plassen som dette repertoaret fortjener.
Erik Jøkling er limet i forestillingen. Sømløst samler den svært rutinerte trommeslageren det hele, med sin eventyrlig evne til å lytte til de andre i bandet, og gjøre lytteropplevelsen helt unik på hver eneste konsert.

MonicaZ Vals - En hyllest til Monica Zetterlund.
«Ett lingonris som satts i cocktailglas», «En blond negress från Värmlands huldraskogar», skrev humoristen og tekstforfatteren Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga». Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over fire tiår. Mest folkekjær for oss iNorden ble hun ved egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med blant annet Hasse & Tage.
«MonicaZ vals – en hyllest til Monica Zetterlund» kaller de seg – og en sann hyllest er det! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles kjærlighet til den svenske verdensartisten, noe man føler fra første tone.

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00


Tarjei Grimsby kvintett debuterte på Byfesten tidligere i år til stormende jubel med nyskrevet musikk av Tarjei i tillegg til et par Frode Thingnæs låter.

Bandet består av musikere på øverste hylle og som har sitt virke nasjonalt og internasjonalt.

- Jens Thoresen, gitar

- Olga Konkova, piano

- Marcus Lewin, drums

- Roger Morland, bass

- Tarjei Grimsby, trombone

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

SINATRA SONGBOOK
MED CROONER
INGAR KRISTIANSEN

The Sinatra Songbook, med vokalist Ingar Kristiansen i front og Torstein Ellingsen bak trommene, er et proft eventband, i form av en elegant og hardtsvingende «swing pack» som går på scenen i dress og har glimt i øyet.

Ingar Kristiansen, sannsynligvis Norges fremste crooner, tar utgangspunkt i musikken til de største mannlige jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens jazzuttrykk. Gruppen har siden 1999 spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus, festivaler og private events rundt i Norge. Det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye ca. 100 av de udødelige sangene til komponister som Gershwin, Porter, Weill, Mancini, Rogers & Hart.

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

P O M P
 LEDET AV
EVEN KRUSE SKATRUD

Et avkok i fra funk og New Orleans-jazz ispedd en dæsj ekstra sousafoner og to fedd med tull og tøys ledet av Even Kruse Skatrud

10.000 m.o.h. ble ideen om jazzcoverensemblet POMP unnfanget av jazz-trombonist og arrangør Even Kruse Skatrud, som satt på flyet hjem til Oslo. POMP spiller bandleder Even Kruse Skatrud (instagram #mr.sousaphone) sine skreddersydde arrangementer på kjente låter i alle verdens stilarter.  Skatruds arrangementer gnistrer av overskudd, humor, briljans og lekenhet skrevet uten føringer fra verken bestiller, produsenter eller musikere. Hør din favorittlåt – ”The Pomp Way” !

 

*** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM KULTURSENTER
KL.19.00 - 02.00

FAT FRED
&
THE POSSUM HUNTERS

Analog Rockabily på høygir !!!

Mer enn tre tiår etter at rocken ble erklært død, og i en tid der sjela for lengst er solgt til den digitale revolusjonen, stiger Fat Fred & The Possumhunters ut av asken som en Fugl Fønix. Med en uforlignelig blanding av rockabilly, blues, swing og rock ’n roll, er disse gutta dønn trofaste mot sine analoge, amerikanske røtter.

Når de 5 gutta i Fat Fred & The Possumhunters kommer sammen i all sin selvforherligelse og det telles til 4, så blir det svett, energisk, hysterisk og avhengighetsdannende rockabilly, blues, swing og rock ’n roll av det hele. Eller musikk, som det kalles…

Med en rytmeseksjon like stram som sleiken til Roy Orbison (!); Erlend Skullestad Hølland på ståbass og Pål Emil Storm Berg bak trommene, samt David Skeie på piano og munnspill og Joachim Svendsen på gitar, lader pungrottejegerne haglene og fyrer løs fra første tone.
David og Joachim er det perfekte tonale jaktparet, og peprer hverandre i en blanding av sjangerriktig Telecaster og Gibson, og Biltema- og gaffateip-infisert cowboy-musikk.
Og så har vi herremannen i front. Den gale mannen. Feite-Fred. Sjefsjegeren, om du vil: Fredrik Støvind. Delvis på grunn av de jordiske kvadratmeterne han beslaglegger , men også på grunn av den grensesprengende selvtilliten han spyr ut; Fat Fred eier hele scenen han står på - og til slutt deg. Med den ene hånden på sin Shure SM55 vintagemikrofon, og den andre hånden vilkårlig viftende mens han forteller sine intetsigende og selvdestruktive historier, kliner han og bandet til med gamle og mindre kjente klassikere, fra rockabilly og swing, til country og boogie.
Herifra og ut må hver kvinne og mann ta vare på seg selv! Uansett om det er høylys dag eller langt på natt; Fat Fred og Possumhunters utløser en maktoppvisning i nær sagt totalitær sjangerutfoldelse, pur spilleglede og hysterisk energi som burde være tilgjengelig reseptfritt på apoteket. Og her kommer punchline’n: Glem synter, glem pitch harmonizere, glem playback og alskens moderne vås!

 

 

HER ER NOEN SMAKEBITER  PÅ HVA SOM KOMMER VIDERE

 

29.12 RIBBEjazz - Musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz !
12.01 Jazzkafe - Sesongåpning med Marlen Tjøsvoll Trio inspirert av de store jazzdivaene Billie Holliday, Ella Fitzgerald og Julie London.

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 

BLI MED TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
ELLER
 EVENTYRBYEN
PRAHA
.

Bli med til jazzens fødeby neste gang vi arrangerer tur. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans, klik her.

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til
New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Flere turer planlegges. En av jazzfestivalene i New Orleans denne våren i forbindelse med vårt 20-års jubileum ble for kostbart - men vi jobber med flere alternativer så følg med!

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent blir sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 © Developed and hosted by itkultur.no ©