Har du problemer med å lese nyhetsbrevet klikk her

 

NYHETSBREV
28. oktober 2019


KULTURTILBUD
DET SWINGER AV

 

HØSTSESONGEN ER GODT I GANG - HER ER FLERE GODBITER !

 


Vi står foran høstmørke dager med regn, sludd og snø ! Men på vår superpopulære jazzkafe på Scene5 i Lillestrøm Kultursenter kan du glemme alt dette og nyte både god musikk samt mat og drikke. Det har vært stinn brakke så og si hver lørdag etter at vi byttet tilholdssted, så vi anbefaler å være tidlig ute ! 

For å være sikret en plass kan du bestille en medlemsbillett til våre jazzkafeer på internett, men du kan selvsagt fortsette å ringe hvis du synes det er enklere. Nummeret til Kultursenteret er 64845550 og du må huske på å si at du er medlem. Billetten kan du hente ut rett etterpå eller senest 15 min. før konserten starter.  

 

*** JAZZKAFE 09.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

GYLDENLØWE BRYGGE

For første gang kommer dette Drammensorkesteret til vår jazzkafé. Etter å ha spilt sammen i en 4-5 års tid har de gjort seg godt bemerket som et upcoming band og de har faktisk spilt på de fleste jazzkaféer rundt oss som Lørenskog, Nittedal, Sørum, Søndre Oslo og ikke minst Stortorget Gjæstgiveri og Gamle Logen. De utøver stor spilleglede og med litt anekdoter om de forskjellige låtene, skaper de en fin kontakt med publikum. Alle steder ønskes orkesteret velkommen tilbake.

Dette er en gjeng med gamle dansemusikere og jazzfolk som har holdt på med musikken i 40-50 år alle sammen. Besetningen har bakgrunn fra både Musikkhøgskole, Gardemusikkens Storband og Symfoniorkester og spiller Dixieland og swing-jazz slik de gjorde på 1920-30 tallet. De holder seg av den grunn også til en tuba som bassinstrument. Med 3 vokalister i stallen, legger gutta vekt på det rytmiske og presisjon i sine arrangementer. Hver høst turnerer Gyldenløwe Brygge i Spania og i oktober holder de konsert i Kulturhuset i L’Alfaz del Pi under Festivaluka «De Spansk-Norske Dager 2019». Til Lillestrøm og Scene 5, kommer de omtrent rett fra spillejobber under Rakfisk Festivalen på Fagernes.

 

MEDLEMSTILBUD

*** CD-RELEASE 14.11 ***

KULTURSENTER KL.19.00

 

Kvartetten «MonicaZ Vals» har samlet sine absolutte favoritter fra den svenske legenden Monica Zetterlunds mangslungne karriere og slipper nå plate! Zetterlunds karriere strakk seg over 4 tiår, og hun gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig; ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, revy og varietè.

«MonicaZ Vals» består av Stina Stenerud (vokal), Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3), Erik Jøkling (trommer) og Eirik Berg Svela (gitar). Og dette er en sann hyllest! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles fascinasjon for den svenske verdensartisten, som virkelig satte svensk jazz, humor og sceneformidling på kartet.

MEDLEMMER AV JAZZKLUBBEN FÅR KR.100,- I RABATT PR. BILL MOT FREMVISNING AV MDL. BEVIS !

 

*** JAZZKAFE 23.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

MAJKEN CHRISTIANSEN

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.
Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.
Besetning: Majken Christiansen - vokal, Frode Kjekstad - gitar, David Skinner - piano, Stig Hvalryg - kontrabass og Torstein Ellingsen - trommer.

 

*** JAZZKAFE 30.11 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

LIVE FOYN FRIIS

Danmarks nye jazzstjerne er norsk, kommer fra Asker og heter Live Foyn Friis. Hennes musikalske landskap spenner bredt fra tradisjonell storbandjazz til det mer sarte og moderne jazz og pop uttrykk. Ny CD presenteres også. Live er en dyktig vokalist som faller naturlig inn i de fleste sjangere i jazzen. Hun har solid bakgrunn og utdannelse på kjente musikkskoler og konservatorier i Norge, Sverige og ikke minst i Danmark hvor hun er meget populær. Også resten av Europa samt Brasil og Japan har omfavnet henne. I tillegg til å være en framifrå vokalist, er hun en låtskriver som har mye på hjertet og i tillegg en bandleder som vet hvor hun vil. Sin unge alder til tross har hun allerede flere skiver på samvittigheten og har vist at vi har å gjøre med et stort talent som allerede har slått ut i full blomst.
Vi snakker altså om en fremragende jazzvokalist med en uimotståelig tilstedeværelse og utstråling både i musikken og på scenen. En ung artist som har jobbet hardt og bredt de siste årene, og det har gitt resultater vi kan glede oss over. Du kan forvente deg en vakker konsert med spennende og rytmiske komposisjoner som krydres med en fortryllende vokal.

 


*** JAZZKAFE 07.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

CHRISTIN MALMBERG
&
JAN ERIK ULSETH
KVINTETT

På denne jazzkaféen håper vi å få deg i den rette førjulsstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende julesvisker. Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner, men denne lørdagen blir det først og fremst en rekke jule-evergreens på løpende bånd med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.  

 

*** JAZZKAFE 14.12 ***

SCENE 5 - LILLESTRØM KULTURSENTER KL.14.00

HOT CLUB DE NORVEGE

Pangavslutning med Hot Club de Norvège !

Hot Club de Norvège fyller 40 år og 2019 blir et sammenhengende jubileumsår med turnéer over hele landet og ikke mindre enn tre nye album.

Siste sesong og avskjedskonsert med gitarist Jon Larsen !

VI ANBEFALER Å KJØPE BILLETT(ER) ALLEREDE NÅ FOR DETTE KOMMER TIL Å BLI UTSOLGT !

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné. Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren. Dette blir siste sesong med veterangitarist Jon Larsen. Etter nyttår overtar gitaristen Ola Erlien (18) solistrollen i Hot Club de Norvège, og Jon Larsen pensjonerer seg etter mer enn 40 år sammenhengende på veien.
Hot Club de Norvège er bedre enn noensinne, og høster terningkast seks overalt hvor de spiller (
Moldefestivalen, Oslo Jazzfestival). Denne sesongen blir aller siste mulighet for å høre gitarist Jon Larsen sammen med Hot Club de Norvège, så sett av denne datoen og sikre deg en billett. I månedene frem til jul blir det turnéer over hele landet og vi er veldig glade for at vi hatt fått til denne avskjedskonserten med frontfigur Jon Larsen. Dette blir en helt unik jazzkafe med garantert fullt hus og kjempestemning!

 *** RIBBEJAZZ 29.12 ***

LILLESTRØM  KULTURSENTER
KL.19.00-01.00

MUSIKALSK
ROMJULSFEST

KJØP BILLETT(ER) FØR 01.12
OG SPAR  KR. 150,- PR. STK.

JULEPRESANGEN TIL DEN SOM HAR ALT!

For mere info og omtale av band, se også
 www.ribbejazz.no

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets utgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 14. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra 16 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter. Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk !
Sikre deg billett allerede nå !

 

HER ER KOMPLETT PROGRAM VIDERE

 

02.11 Jazzkafe - Club 3 m/ Marianne Ligaard Eriksen (v)
08.11 Konsert Scene5, Lillestrøm Kultursenter - Eirik Svela European Quartet (ikke jazzklubb arr.)
09.11 Jazzkafe - Gyldenløwe Brygge
14.11 Konsert Lillestrøm Kultursenter - MonicaZ Vals, Plateslipp (ikke jazzklubb arr.)

16.11 Jazzkafe -
Martin Gjerdes kvartett m/ Andrea L. Horstad (v)
21.11
Konsert Lillestrøm Kultursenter - Jan Erik Vold og Arild Andersen - Bazz og Lyrikk  (ikke jazzklubb arr.)
23.11 Jazzkafe - Majken Christiansen (DK)
30.11 Jazzkafe -
Live Foyn Friis (v), Eirik Berg Svela  m.fl.
07.12 Jazzkafe -
Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett
14.12 Jazzkafe -
Hot Club de Norvège 40 år og avskjedskonsert med gitarist Jon Larsen !
29.12 RIBBEjazz - Musikalsk romjulsfest

 

 

 

BLI GRASROTGIVER - STØTT OSS !

HER KAN DU REGISTRERE OSS, KLIKK HER

 

  MELD DIN INTERESSE FOR JAZZTURER !

 


NÅ KAN DET BLI TUR TIL
JAZZENS FØDEBY
NEW ORLEANS
MED AVREISE
14. APRIL 2020

Bli med til jazzens fødeby i 2020. Meld din uforpliktende interesse for tur til New Orleans og French Quarter Festivalen 16-20.04
 klik her nå !

Bli med og nyt noen deilige dager neste gang vi arranger tur til eventyrbyen Praha hvor du kan oppleve det meste. Legg inn uforpliktende din email adresse, klikk her.

Vi har flere ganger arrangert jazzturer til New Orleans. Flest deltakere var det i 2008 hvor vi også var innom Memphis. Hele 74 personer ble med på turen !


Om kort tid kan vi presentere ett tilbud til New Orleans i april 2020 med mulighet for forlengelse av oppholdet og sågar få med seg  første langhelgen av den store Jazz & Heritage Festivalen som starter 23.04.  Følg med her;
INTERNETT
www.jazzreiser.no

FACEBOOK
www.facebook.com/jazzreiser/

MELD DIN UFORPLIKTENDE INTERESSE - HASTER !
klik her nå !

*******************

Praha er vårt nye reisemål. Konserten med Natalie Cole har vel vært  høydepunktet så langt. Turen ble raskt utsolgt.

Les mer om New Orleans, Praha og Tallinn, se masse bilder og meld alt. også din interesse for neste tur på;

 www.jazzreiser.no

 

INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO   INFO

 

Informasjon om våre arrangementer oppdateres fortløpende på vår hjemmeside og Facebook, se henholdsvis www.lillestrom.jazzklubb.no og www.facebook.com/LillestromJazzklubb.
Og selvsagt www.ribbejazz.no !

Vi forsøker nå å sende ut et medlemsbrev på e-mail en gang i måneden. (Dette kan også leses og lastes ned fra vår hjemmeside eller Facebook) Send oss gjerne din e-mail adresse samt navn og mobilnummer (info også på sms vurderes !) til lijazz@online.no. Husk å gi oss beskjed når du skifter adresse !

Årskontingent blir sendt ut primo februar. Hvis du ikke har mottatt en giro på email eller brevpost, ta kontakt med oss. Vi trenger din støtte ! Vår email er lijazz@online.no

 

Ikke medlem ? For bare kr.250,- pr. år (450,- for ektefeller/samboere) gir vi deg mange swingende jazzopplevelser. Bli medlem ved å klikke her 

www.lillestrom.jazzklubb.no
Send gjerne nyhetsbrevet videre til noen du kjenner !
 Avsender:
 Lillestrøm Jazzklubb

 

 © Developed and hosted by itkultur.no ©