PROGRAM FOR HØSTEN 2019
Jazzkafé - Scene5 - Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata
11

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !


Programmet sist oppdatert 17.11.19
 

Dato Band Beskrivelse
28/09 Sesongstart ! 

Ann Helen Hjemli Kvintett

Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Denne lørdagen kan vi forvente en Billie Holiday tribute med anekdoter fra hennes liv, samt noen gamle støvete jazzklassikere, latinske bossa rytmer og kanskje noen av hennes egne gjendiktninger !
Her tolkes Billie Holidays egne komposisjoner og sanger vi forbinder med henne, innspillinger fra 1930 tallet til Billie døde i 1959, 44 år gammel. Den stemningsfulle musikken veves sammen gjennom historier fra Billies brokete og fantastiske karriere som en av historiens store jazzsangerinner og ikoner.
Denne forestillingen er spilt bl.a. på Vinterjazzfestivalen, Robert Normann-festivalen, Sørumsanddagene, Sandefjord Jazzklubb, Oslo Konserthus Glasshuset- New Orleans Workshop Jazzclub, m.fl., og har blitt veldig godt mottatt overalt. Billies sterke historie og melankolske tekster er alltid gripende. En konsert til ettertanke, men også med swingende rytmer og flotte instrumentalister.
05/10

 Hot Jazz Trio

Hot Jazz Trio er klar for å ta publikum med på en musikalsk reise inn i 1920 og 1930-tallets «hotte» jazz. De har rendyrket og hentet inspirasjon fra helter som Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Earl Hines, Jelly Roll Morton og Baby Dodds. Trioen vil prøve å gjenskape gnisten og spontaniteten fra innspillingene med originale arrangementer og historier rundt låtene og artistene.
Torstein Kubban f. 1967 er en av landets fremste trompetister og tolkere av den tidlige jazzen. Han har de senere årene turnert og spilt på jazzfestivaler i inn og utland med band som Norwegian Jazz Kings, Christiania 12, Milenburg Joys Jazz Quintet, Jazzmazzørene og Kubbans Hot Five.
Daniel Røssing f. 1984 er en allsidig musiker kanskje mest kjent for å ha spilt med Chuck Berry. Har siden 2012 vært pianist i 1920’talls orkestret MilenburgJoys Jazz Quintet. Han er ellers aktiv med egen trio og spiller med bla Little Andrew, Jolly Jumper & Big Moe, Ottar Big Hand, Casino Steel, Einar Olav Larsen Trio for å nevne noen.
Svend Johnny «Sonny» Breiby f. 1967 har bred musikalsk bakgrunn som musiker fra rock, storband, revy og jazz. Han vant for eksempel Trøndersk Rockemønstring med Double Dealer i 1989, var med på 13 konsertprosjekter for Nord-Øst på Tynset med over 26.000 publikummere og spiller på det kommende albumet til Nadja Bertelli Band. Han har spilt klassisk jazz de siste 20 årene i band som Milenburg Joys Jazz Quintet og Jazzmazzørene. Sonny jobber med egen musikk og planlegger opptak i Abby Road Studios.

11-12/10

Romerike Storband Festival

NB! Det er ikke jazzkafe !

10-års jubileum !

Se programmet her; https://www.romerike-storbandfestival.no/

19/10

Mas Que Nada - Oslo Bossa Nova Ensemble
feat. Bruna Santana (Brasil)

Bruna Santana fra Sao Paolo er den "nye" brasilianske sangerinnen i Oslo og har full kontroll på samba- og bossa nova-tradisjonen. Konserten i Lillestrøm blir premiere på samarbeidet med Mas Que Nada. Dette er et nytt band som bl.a. spiller “The Girl From Ipanema”, ”Wave” og andre melodier man forbinder med musikere som Antonio Carlos Jobim og Joao Gilberto fra Rio de Janeiro. Men kvartetten tolker også den svenske samba-vise-varianten, inspirert av bl.a. Lill Lindfors og Cornelis Vreeswijk. Det synges på portugisisk, svensk og norsk, og fortelles kort om brasiliansk musikk og dens vei til Skandinavia på 1960-tallet.
Besetning: Bruna Santana - vokal, Espen Anker – gitar, vokal, Øystein Wold – sax, piano, Morten Krogh Hagen – kontrabass og Torstein Ellingsen – perkusjon, trompet

26/10 Baker Hansen - Chet Baker på norsk!

BAKER HANSEN har siden 2010 laget sine egne musikalske fortellinger, baserte på musikken som Chet Baker spilte. Dette er historien om fem norske jazzmusikere som tok Chet Baker med på en språkreise til Ål i Hallingdal. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.
Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-talet førte til at Chet samarbeidet med en rekke norske musikere. Særlig kjent er album-samarbeidet "Blåmann! Blåmann!" med Jan Erik Vold - en ruvende skikkelse i norsk dikterkunst, som også har bidratt med gode innspill til gjendiktingsarbeidet.
Chet Baker fortalte noen av de sterkeste musikalske historiene i jazzlitteraturen. Baker Hansen gjenforteller disse historiene på norsk. Dette er musikk med varme følelser og kjølig sound, sterke utsagn og vare øyeblikk. Musikk som i ny språklig og musikalsk drakt gir låter som «My Funny Valentine» og «I Fall In Love Too Easily» nytt liv, og kan røre oss enda nærere på vårt eget språk. Musikk som fremdeles lever og leverer, tøyer grenser og åpner ører. Akkurat slik jazz alltid har gjort.

Baker Hansen har gitt ut to album med Chet på norsk, Ei som deg (2014) og Gamle Daga (2016) Denne lørdagen kommer de med en rykende fersk tredjeplate !

Medvirkende; Sigurd Rotvik Tunestveit, vokal og gjendikting - Thomas Husmo Litleskare, trompet - Kjetil Jerve, piano - Stian Andreas Andersen, kontrabass og Tore Flatjord, trommer

02/11 Club 3 feat. Marianne Ligaard Eriksen (v)

Club 3 er en relativt ny besetning. Marianne Ligaard Eriksen er yngst i dette bandet. Gjennom diverse spillejobber fant hun en sjelefrend i bassisten Stig Adolfsen. Tidligere har Marianne jobbet som korist for diverse nasjonale og internasjonale artister i Waterfall studio og deltatt i MGP. Hennes hjerte har hele veien ligget i jazzen. Nå jobber hun som lærer, dirigent og korist og synger fast med blant annet Sørum Storband.

Stig Adolfsen spiller både akustisk og elektrisk bass, og jobber med ulike stilarter og genre som Jazz, folkemusikk, visesang, populærmusikk og teatermusikk. I trioen Trogiba har han et fast samarbeid med Sverre Hanstad og Geir Hauger. Han har spilt og spiller i en rekke sammenhenger med mange band og artister. Han har bidratt på mange ulike plateinnspillinger som «Vi Vil Ha Sommer» av Marit Hoem /Oddvar S. Kvam  med vokalistene Mari Maurstad og Per Sandvik, Øyvind Bremnes Compagnie «Bredt & Langsomt» og «HYLBOP 69`s Jazzinnspilling med Harald Bergersen/ Geir Hauger/ Roy Helvin & Chr.Lund, for å nevne noen av utgivelsene.

Sverre Hanstad begynte å spille gitar sent på 60 tallet inspirert av bl.a. Jimi Hendrix og Peter Green.Senere fikk han interesse for jazz og hørte på bl.a. Jim Hall, Pat Martino og Pat Metheny.  Under studier ved NTH i Trondheim, ble han med med i S. Møller storband og mindre jazzgrupper. Hjemme igjen i Oppegård har han spilt i et fusion band, Vestby storband og Sandvika storband, samt i mindre jazz grupper med bl.a. Geir Hauger, Stig Adolfsen, Ivar Antonsen og Marian Aas Hansen. Parallelt spiller han også i band basert på soul, funk og blues.

Sammen spiller trioen Club 3 melodisk jazz med fokus på samspill mellom kontrabass, gitar og vokal.

09/11 Gyldenløwe Brygge

For første gang kommer dette Drammensorkesteret til vår jazzkafé. Etter å ha spilt sammen i en 4-5 års tid har de gjort seg godt bemerket som et upcoming band og de har faktisk spilt på de fleste jazzkaféer rundt oss som Lørenskog, Nittedal, Sørum, Søndre Oslo og ikke minst Stortorget Gjæstgiveri og Gamle Logen. De utøver stor spilleglede og med litt anekdoter om de forskjellige låtene, skaper de en fin kontakt med publikum. Alle steder ønskes orkesteret velkommen tilbake.
Dette er en gjeng med gamle dansemusikere og jazzfolk som har holdt på med musikken i 40-50 år alle sammen. Besetningen har bakgrunn fra både Musikkhøgskole, Gardemusikkens Storband og Symfoniorkester og spiller Dixieland og swing-jazz slik de gjorde på 1920-30 tallet. De holder seg av den grunn også til en tuba som bassinstrument. Med 3 vokalister i stallen, legger gutta vekt på det rytmiske og presisjon i sine arrangementer. Hver høst turnerer Gyldenløwe Brygge i Spania og i oktober holder de konsert i Kulturhuset i L’Alfaz del Pi under Festivaluka «De Spansk-Norske Dager 2019». Til Lillestrøm og Scene 5, kommer de omtrent rett fra spillejobber under Rakfisk Festivalen på Fagernes.
Besetning: Steinar Hannevig (cl), Bjørn Skjelbred (trp), Arvid Tangerud (trb), Roger Frostad (piano), Runar Gustavsen (bj/git), Steinar Leite (tuba), Erik Fingalsen (dr).

16/11 Andrea L. Horstad kvartett

Disse unge musikerne tar for seg låter fra swing-jazzens glansalder, samt en og annen perle fra nyere tid. Det blir swing, ballader og blues, og bandet består av Andrea Louise Horstad (vokal), Magne Arnesen (piano), Håkon Norby Bjørgo (kontrabass) og Magnus Sefaniassen Eide (trommer).

23/11 *

Majken Christiansen (DK)

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.
Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.
Besetning: Majken Christiansen - vokal, Frode Kjekstad - gitar, David Skinner - piano, Stig Hvalryg - kontrabass og Torstein Ellingsen - trommer


Med en så allsidig kvartett fra Norge, er Majken Christiansen et perfekt dansk motstykke. Elegant, morsom og sensitiv, men også kraftfull som en ”big fat mama” - en overraskende kontrast til hendes slanke utseende. Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal, eller i en liten klubb...
(Erling Wicklund, produsent i NRK, 2003)

 I 2011 utga Majken CD nummer fire i eget navn, "Speak Love". Den inneholder ni håndplukkede standardmelodier, både kjente og mindre kjente, pluss en låt komponert av gitarist Frode Kjekstad. I den vakre balladen ”Throw It Away” viser Majken og gjest Bodil Niska på saxofon lang erfaring i fortolkningsfaget, og henvender seg et godt stykke utover jazzmenigheten. I 2017 gjorde Majken en rekke større konserter i anledning av markeringen av Ella Fitzgeralds 100 års jubileum.
30/11 * Live Foyn Friis

Med to av våre lokale musikere; Eirik Svela (bl.a MonicaZ Vals, Eirik Svela Group) - gitar og Erik Jøkling (bl.a. MonicaZ Vals, Made In Corea) på trommer.

Danmarks nye jazzstjerne er norsk, kommer fra Asker og heter Live Foyn Friis. Hennes musikalske landskap spenner bredt fra tradisjonell storbandjazz til det mer sarte og moderne jazz og pop uttrykk. Ny CD presenteres også. Live er en dyktig vokalist som faller naturlig inn i de fleste sjangere i jazzen. Hun har solid bakgrunn og utdannelse på kjente musikkskoler og konservatorier i Norge, Sverige og ikke minst i Danmark hvor hun er meget populær. Også resten av Europa samt Brasil og Japan har omfavnet henne. I tillegg til å være en framifrå vokalist, er hun en låtskriver som har mye på hjertet og i tillegg en bandleder som vet hvor hun vil. Sin unge alder til tross har hun allerede flere skiver på samvittigheten og har vist at vi har å gjøre med et stort talent som allerede har slått ut i full blomst.
Vi snakker altså om en fremragende jazzvokalist med en uimotståelig tilstedeværelse og utstråling både i musikken og på scenen. En ung artist som har jobbet hardt og bredt de siste årene, og det har gitt resultater vi kan glede oss over. Du kan forvente deg en vakker konsert med spennende og rytmiske komposisjoner krydres med en fortryllende vokal.
Kvartetten vil spiller en mix av Live's egne komposisjoner og jazzstandards. 

Besetningen er: Live Foyn Friis - vokal, Eirik Svela - gitar, Martin Morland - kontrabass og vår egen Erik Jøkling på trommer.

Skrevet om Live Foyn Friis:
"Danmarks mest lovende jazz-pop talent er Norsk" - Dagens Næringsliv.
"Man er ikke et sekund i tvil om at man her lytter til en singer-songwriter av Guds nåde" - GAFFA

07/12 *

Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett

"SWINGING CHRISTMAS"

På denne jazzkaféen håper vi å få deg i den rette førjulsstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende julesvisker. Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner, men denne lørdagen blir det først og fremst en rekke jule-evergreens på løpende bånd med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.  

Christin Malmberg- vokal er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.

Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

Tom-Arild Andersson- piano, spiller i The Beatniks, og har også sin egen jazz trio.  Er også med Øivind King Kong i Jukebox showet. Har tidligere spilt med James Burton, Claes Neeb, New Jordal Swingers, og i senere tid med Angelina Jordan.

Trond Gundersen, Frilans slagverker og slagverklærer fra Rygge i Østfold. Jobber som utøvende slagverker i div. jazz, klassisk, pop og teatersammenhenger. Underviser i slagverk ved Kulturskolen i Moss/Rygge/Våler, og ved forskjellige seminarer, kurs og Workshops 

Tor Ivar Andreassen- kontrabass er Lislebygutt, født 1944, Musiker med Kontrabass som hovedinstrument. Ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester fra 1972 til 1997 og ved Greåker Videregående skole som musikklærer frem til 2009. Aktiv som jazzmusiker i Bergen ved siden av jobben som orkestermusiker i alle år og spilt med en rekke fremstående nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Han har skrevet arrangementer for Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Filharmonien, Kringastingsorkesteret samt en rekke korps, brassband, storband og kor.

14/12

Pangavslutning med Hot Club de Norvège !

Hot Club de Norvège fyller 40 år og 2019 blir et sammenhengende jubileumsår med turnéer over hele landet og ikke mindre enn tre nye album.

Siste sesong med gitarist Jon Larsen !

Høstens hotteste eventyr blir Hot Club de Norvèges store 40-års jubileumsturné. Legendarisk Djangomusikk med de originale pionerene i genren. Dette blir siste sesong med veterangitarist Jon Larsen. Etter nyttår overtar gitaristen Ola Erlien (18) solistrollen i Hot Club de Norvège, og Jon Larsen pensjonerer seg etter mer enn 40 år sammenhengende på veien.
Hot Club de Norvège er bedre enn noensinne, og høster terningkast seks overalt hvor de spiller (
Moldefestivalen, Oslo Jazzfestival). Denne sesongen blir aller siste mulighet for å høre gitarist Jon Larsen sammen med Hot Club de Norvège, så sett av denne datoen og sikre deg en billett. I månedene frem til jul blir det turnéer over hele landet og vi er veldig glade for at vi hatt fått til denne avskjedskonserten med frontfigur Jon Larsen. Dette blir en helt unik jazzkafe med garantert fullt hus og kjempestemning!

Sommeren 1979 satt noen ukjente unggutter på gata og spilte stringswing under Moldejazz. De vakte berettiget oppsikt blant jazzfolk, noe som førte til at guttene litt seinere ble koblet med den rutinerte fiolinisten Ivar Brodahl, og etablerte bandet Hot Club de Norvège. Gruppa feirer altså førtiårsjubileum nå i 2019, og hva er da mer naturlig enn at den er tilbake i Lillestrøm for også å markere dette. Fortsatt er to av gründerne med i bandet, gitarist Jon Larsen og bassist Svein Aarbostad, nen Jon takker nå altså av !
Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, kjent for smittende spilleglede og berømt for virtuos stringswing med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt. Det har samarbeidet med praktisk talt alle store navn innen sjangeren, og også med profilerte folk fra andre sjangere, som Nigel Kennedy, Vertavokvartetten med flere. Som om det ikke er nok, ble bandet og musikken kjent i de tusen hjem gjennom Lillebjørn Nilsens megahit «Tanta til Beate». Bandet har mye av æren for at Stringswing-musikken fikk en renessanse i Norge fra syttitallet og utover. Det er en jazzform som kombinerer det raffinerte med det folkelige, og stadig nye generasjoner oppdager at det er musikk med mange valører.

“Djangomusikk” eller “Stringswing” er betegnelser som ofte brukes om denne typen jazz i tradisjonen fra Hot Club de France og sigøynerjazzen, og en akustisk besetning med fiolin, kontrabass og to gitarer er et klart kjennetegn. Når dette kombineres med skikkelig musikalsk håndverk, god stilforståelse og stor spilleglede skjønner man fort at Hot Club de Norvége fortsatt har mange år foran seg.
Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979, og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt i Norge på 70-tallet. Bandet ble pådrivere under Djangomusikkens renessanse i de europeiske sigøynerleirene på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet.
I jubileumsåret 2019 skal Hot Club de Norvège ha konserter fra Honningsvåg til Gibraltar, og vi er veldig heldige som får oppleve deres smittende spilleglede og virtuose strengespill når de gjester Lillestrøm Jazzklubb’s siste jazzkafe for sesongen. For en avslutning dette skal bli !

Jon Larsen – gitar, Finn Hauge – munnspill, fiolin, Gildas le Pape – gitar og Svein Aarbostad – bass

     
     
     
     
29/12 RIBBEjazz Se lenger ned !
 

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

FRE.

11.10

ROMERIKE STORBANDFESTIVAL

Mer info se http://www.romerike-storbandfestival.no/

LØR.

12.10

ROMERIKE STORBANDFESTIVAL

Mer info se http://www.romerike-storbandfestival.no/

   

 

   

 

   

 

     
SØN.

29/12

RIBBEjazz - for 14. gang !

Nonstop musikk fra opptil 20 band og 6 forskjellige scener hele kvelden i Kultursenteret !

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.
Eller en musikalsk romjulsfest med MYE mer enn bare jazz og noe for enhver smak!

Se www.ribbejazz.no NB! Utsolgt i fjor - kjøp billett nå !!!

     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     
   

 

     

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2018)