PROGRAM FOR HØSTEN 2020
Jazzkafé - Scene5 - Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata
11

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !OM KORONA VIRUS
 Alle smittevernhensyn er selvsagt ivaretatt på Scene5 og Lillestrøm Kultursenter.
Jazzkafeene
gjennomføres med redusert kapasitet og større avstand mellom sitteplassene – maks. 50 personer (nedjustert fra 09.11)
Derfor lønner det seg å bestille/kjøpe billetter tidlig da det kan bli raskt utsolgt !
Vi oppfordrer alle besøkende til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger for forebyggende tiltak ifm. korona-viruset.
Mer informasjon finner dere på Folkehelseinstituttets nettsider
her.


Programmet sist oppdatert 15.12.20
 

Dato Band Beskrivelse
26/09 Sesongstart ! 

Undecided Jazzband med Solveig Borgen

Dette er bandet som fikk æren av å avslutte epoken vår på Fagerborg Hotel for ganske nøyaktig 3 år siden etter drøye 19 år og rundt 700 jazzkaféer. Derfor har vi nå invitert de tilbake for å sesongåpne vår høstsesong på Scene5 denne gangen. Bandet spiller elegant standardjazz av aller ypperste kvalitet, en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!
 Vokalisten Solveig Borgen har utdannelse fra LIPA. Hun har bodd mange år i Amsterdam der hun samarbeidet bl.a. med Candy Dulfer, John Engels og andre kjente nederlandske artister. Hun opptrådte med storband og jazzband og startet et jazz-og folk band ’Solveig Sings’. Et år vant hun prisen for beste musikant under en storbandkonkurranse i Berlin.
 Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
 Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss. Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos orkesteret tidligere.

03/10 Andrea L. Horstad Trio

Disse unge musikerne tar for seg låter fra swing-jazzens glansalder, samt en og annen perle fra nyere tid. Det blir swing, ballader og blues i harmonisk forening. Bandet består av Andrea Louise Horstad (vokal), Eirik Berg Svela (gitar) og Martin Morland (bass). Skjetten gutten Eirik B. Svela på gitar har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer. Han er også fast gitarist og arrangør i ”MonicaZ Vals” – et lokalt tribute band til den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Eirik har en sterk fascinasjon for den amerikanske 60-tallsjazzen - gjerne med orgel i besetningen. Det vil si at gitarister som George Benson, Grant Green og Wes Montgomery hører hjemme i favorittsjiktet til Eirik. Han var ikke snauere enn at han har fått spilt inn eget stoff med en av sine favorittmusikanter i selveste Brooklyn, New York. Plata lyder tittelen «Bits & Pieces og har høstet gode omtaler. Eirik har også studert jazzmusikk ved Norges Musikkhøgskole i likhet med de to andre i bandet.

10/10 Marlen Tjøsvoll Trio

Marlen i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner. Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Marlen har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Hun henter inspirasjon fra klassiske jazzdivaer som Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London.
Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer – og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.
Magne Arnesen på piano og Jens Fossum på bass.

10/10

LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL I MINI-UTGAVE

Lillestrøm storbandfestival (tidligere Romerike storbandfestival) har avlyst det store, tradisjonelle arrangementet, men kommer i mini-utgave i år pga. korona situasjonen.

Se programmet her; https://www.storbandfestival.no/

17/10

Bossafinado (Jazz'n Bossanoa) m/ Torill Andersen Wøhni 

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker. Mange forbinder han naturlig nok med legendariske Big Chief Jazzband hvor han ble medlem i 1991. Arild Berger (piano) har vært medlem av Big Chief siden 1993. Arild, eller ”Boogie-Arild” som han tidligere ble kalt, er en av de få som behersker boogiewoogie- og stridepiano, herav oppnavnet. Han er også fast pianist med Christiania 12 og Royal Garden Jazzband. Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Finn Torgersen (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.

24/10 Lillestrøm Storband med Helene Edler

Swing & Sweet with Ella & Basie

Lillestrøm Storband og Helene Edler inviterer til konsert med originale arrangementer fra "The First Lady Of Jazz", Ella Fitzgerald, samt et av de mest berømte storbandene gjennom tidene – The Count Basie Orchestra. Flere av arrangementene er fra "Ella and Basie!", et studioalbum fra 1963 med arrangementer av Quincy Jones og Benny Carter. Noen av de andre arrene er hentet fra en konsert med Ella og Basie på Montreux Jazz Festival i 1979. Opplev datidens populær- og dansemusikk med kjente publikumslåter som Sweet Georgia Brown, I'm Beginning To See The Light, Honeysucle Rose, Deed I Do og My Funny Valentine for å nevne noen.

Ella Fitzgerald var en amerikansk jazz- og populærsanger som regnes som en av tidenes største. Ella vokste opp i Yonkers i New York og ble oppdaget ved en amatørkonkurranse i Harlem i New York i 1934. I 1935–1939 sang hun med trommeslageren Chick Webbs storband, og hennes første store platesuksess var A Tisket, A Tasket i 1938.
Fitzgerald blir noen ganger referert til som den kjente swing-sangeren, og hennes møter med Count Basie er høyt ansett av kritikere. Fitzgerald er med på ett spor på Basie's album fra 1957 «One O'Clock Jump», mens hennes album fra «Ella og Basie!» fra 1963 huskes som en av hennes største innspillinger. Med Basie-bandet 'New Testament' i full gang, og arrangementer skrevet av en ung Quincy Jones, viste dette albumet et pusterom fra 'Song Book' -innspillingene og den konstante turnéen som Fitzgerald var engasjert i i denne perioden. Fitzgerald og Basie samarbeidet også om albumet «Jazz at Santa Monica Civic '72», samt 1979-albumene «Digital III på Montreux» , «A Classy Pair» og «A Perfect Match».

Count Basie arbeidet i New York fra midten av 1920-årene. Han var inspirert av blant andre Fats Waller, og turnerte flittig som akkompagnatør i omreisende show. Fra 1929 spilte han i Kansas City, først med Walter Page's Blue Devils, deretter i Bennie Motens orkester. Etter Motens død i 1935 ble orkesteret reorganisert med Basie som leder for «Barons of Rhythm» på Reno Club. De flyttet til Chicago 1936 og New York 1937, og ble via radiosendingene nasjonalt kjent som «The Count Basie Orchestra», med innspillinger på Decca Records.
Orkesteret ga seg 1950, hvorpå Basie utover 50- og 60-tallet etablerte oppfølgere som bl.a. turnerte Europa (inkludert Oslo, 1954) og Japan 1963. De var også tilbake i Oslo så sent som 1978. For nordmenn er «The Kid from Red Bank» hans mest kjente innspilling, ettersom den er blitt brukt som kjenningsmelodi i Reiseradioen siden starten i 1963.

31/10 PAX

UngJazz

Jazzperler fra The Great American Songbook. Denne unge kvartetten løfter frem det gamle, og nye tolkninger kommer til. Det hele krydres av tilbakeblikk til jazzens mer moderne historie med respekt og glede for det brede spekteret jazzen tross alt er. Billie Holiday, Ella Fitzgerald,  Melody Gardot og Gregory Porter legger grunnlaget for jazzkaféen denne lørdagen.
Besetning: Margrethe Frank (vokal), Øystein Lerø Kongsnes (piano), Eivind Askeland (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

07/11 Sælen/Aspen/Aftret Trio

Petter Berg Aspen, Anna Braathen Sælen og Sigrid Aftret skal i trioformat tolke mer og mindre kjente komposisjoner fra jazzstandard-repertoaret. Til tross for at de tre har særdeles ulik bakgrunn og interessefelt innenfor musikken, møtes de i tolkninger av sine favoritter fra den amerikanske sangboka. De tre musikerne tråkker nye stier for melodier som allerede er blitt spilt utallige ganger, og i det varierte låtvalget vil både swing, ballader og bossa bli fremført med energisk lekenhet.
Petter Berg Aspen (gitar) er en allsidig gitarist som like gjerne koser seg med å spille gamle jazz-svisker, som å spille diverse popmusikk i egne og andres konstellasjoner. Denne gitaristen lar aldri gå til spille sjansen til å leke seg med rytmikk når han fargelegger musikken, enten det er hans egne komposisjoner, eller som nå kan høres i trioformat med swing og jazz-ballader.
Anna Braathen Sælen studerer ved Musikkteaterhøyskolen, og mange har kanskje sett henne opptre som skuespiller på teaterscenen så vel som vokalist i ulike band. Den karismatiske sangeren utfolder seg stadig innen ulike musikalske sjangre, men har en forkjærlighet for jazzstandard-repertoaret hvor forøvrig mange av komposisjonene har sine røtter fra Broadway-scenen.
Sigrid Aftret (saksofon) er å høre i band som Sex Magick Wizards, Petit Matin og Bêl hvor hun gir seg til kjenne både som komponist og saksofonist. Når hun til vanlig spiller og skriver musikk med inspirasjon fra 70-talls rock og avantgarde-jazz, tar hun med seg sitt uttrykk i møtet med jazzstandard-repertoaret.

14/11 "Frode & Frode" feat. Knut Riisnæs

AVLYST

Ikke gå glipp av denne sjansen til å oppleve denne stjernetrioen, som er satt sammen for anledningen, i lekent samspill LIVE kun i Lillestrøm Jazzklubb !
Saksofonisten Knut Riisnæs er en bauta innen norsk jazz og en sentral bidragsyter på mange av de utgivelsene man i ettertid betrakter som de viktigste innen skandinavisk jazz. Han er en prisbelønt norsk jazzmusiker og en av våre mest betydningsfulle saksofonister, kjent fra en lang rekke utgivelser her til lands og internasjonalt.

Frode & Frode - Kjekstad & Berg. Denne duoen består av to av våre fremste jazzmusikere;
Jazzgitarist Frode Kjekstad har spilt på scener som Smoke i New York og Ronnie Scott´s i London, og har gitt ut flere CDer i eget navn.
Frode Berg er en av Norges fremste bassister uansett stilart. Ansatt i Oslofilharmonien, men med et stort hjerte i jazzen.
Repertoaret denne lørdagen er standardlåter med en rekke kjente låter fra amerikansk populærmusikk. Av mange betegnet som The Great American Songbook.

21/11

Siril Malmedal Hauge / Jacob Young

Prisbelønt jazzduo aktuell med ny utgivelse "Chasing Sunsets" denne høsten.

AVLYST

I 2018 ga duoene ut debutalbumet «Last Things» En plate som ble møtt av overveldende gode kritikker og respons fra et samlet pressekorps i inn- og utland. Den har blitt omtalt som et høydepunkt i anerkjente jazzmagasin som JazzJournal (UK) og AllAboutJazz (NYC). Albumet vant «Sølvprisen» til det japanske Jazz Critique Magazine for Best Jazz Vocal Album i 2018, og ble nominert til Independent Music Awards i New York City i samme kategori 2019. 
I tillegg til å fremføre originalkomposisjoner, tolker de låter fra verdens populærmusikkatalog med ønske om å tilføre coverversjonene noe nytt som de kanskje ikke hadde tidligere. Siril og Jacob spiller musikk som rører og fenger. Musikken ønsker å være ærlig, nær og skjør. Det å invitere noen til å være nær her og nå, er noe som alltid er interessant og som rører ved det aller viktigste og det aller fineste og skumleste hos oss mennesker. Noe vi alltid lengter etter, og av og til tør å kaste oss ut i. 

28/11 New Orleans 4

 

AVLYST

New Orleans-jazz med tre skikkelige veteraner innen denne jazzstilen som har fått med seg en ung, men absolutt etablert musiker, til å komplettere kvartetten.
Her blir det bl.a. musikk gjort kjent av berømte New Orleans-musikere som kornettisten Buddy Bolden, trombonisten Kid Ory, trompeteren Joe «King» Oliver og selvsagt Louis Armstrong for å nevne noen. Denne musikkformen oppstod tidlig på 1900-tallet og hadde sin første storhetstid i 1920-årene. New Orleans-jazz fikk så ny popularitet omkring 1940, blant annet med gjenoppdagelsen av eldre musikere som trompeteren Bunk Johnson og klarinettisten George Lewis. Begrepet New Orleans-«revival» spredte seg over hele verden, og kom til Norge i 1949 med dannelsen av The Dixie Serenaders.

Jan Inge Melsæter - trombone/ vokal
;
Var medlem av Ytre Suløens Jassensemble i 20 år. Spiller i dag i Aspheim Oldtimers, Royal Garden og mange andre konstellasjoner. Han startet og var leder for jazzparaden under jazzfestivalen i Molde i mange år.
Ivar Andresen – piano / vokal;
Er en av nestorene innenfor norsk jazz og underholdningsmusikk. Som 16 åring spilte han piano med Robert Normann på berømte Dangle Terrè (Dangla) i Oslo og gjennom sekstitallet spilte han fast med Jens Book Jensen rundt omkring i Norge. I dag spiller han fast med Aspheim Oldtimers, men er også å finne i en rekke andre jazzkonstellasjoner.
Harald Juliussen – bass;
Er også en ”Tordenskiolds soldat” i en rekke band og en veteran innen denne typen musikk med lang fartstid. Spiller for tiden mest i Oslo- området som ”freelance bassvikar” i ulike trad./-swing- og jazzensembler, bl.a. i Harald Bergersen kvartett og i Bergli/Andresen Kvartett. Men har også medvirket i de fleste sjangere som måtte passe for en bassist, eksempelvis gammeldans og dansemusikk samt en del studio og teater/- revyoppdrag i tillegg til jazz.
Terje Engen – trommer;
Desidert yngstemann i laget, men en etablert fulltidsmusiker som behersker mange stilarter. Han har spilt med alt fra Valkyrien Allstars til Morten Gunnar Larsen og var i en peride med i bl.a. Jazzin’ Babies, et ungt jazzorkester innen tradisjonell New Orleans jazz. Til daglig underviser Terje trommer ved Universitetet i Oslo og på Oslo By Steinerskole.

05/12

Julejazz med Natalie Aldema Band

"LET IT SNOW"

AVLYST

Natalie Aldema band byr på musikk som mykner våre hjerter i førjulstiden. Bli med å swing deg til gamle amerikanske juleklassikere! Vi vender blikket mot det nære, familien, tryggheten, den hvite vakre sneen og håpet vi har, når vi ønsker oss noe, under et stjerneskudd. La det snø, la det snø, la det snø!
Bandet består av Natalie Aldema - Vokal, Anders Aarum - Piano, Stig Hvalryg - Kontrabass og Jarle Vespestad - Trommer.

12/12

Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett

"SWINGING CHRISTMAS"

AVLYST

På denne jazzkaféen håper vi å få deg i den rette førjulsstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende julesvisker. Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner, men denne lørdagen blir det først og fremst en rekke jule-evergreens på løpende bånd med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.
Christin Malmberg - vokal, er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.
Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.
Øvrige musikere denne lørdagen er Tom-Arild Andersson- piano, Trond Gundersen - trmmer og Harald Juliussen – kontrabass
.

19/12 Julejazz med Ann Helen Hjemli Kv.

"CHRISTMAS TIME"

AVLYST

Dette blir en stemningsfull ettermiddag og avslutning på sesongen med udødelige jazzklassikere og vakker julemusikk. Et par egne komposisjoner og gjendiktninger av jazzklassikere på norsk kan også dukke opp. Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Av andre ting kan nevnes et Billie Holiday tribute band. I tillegg til Ann Helen Hjemli og datter Oda på vokal medvirker pappa Johnny Lauritzen på trompet samt Eivind Ystrøm Pedersen - gitar og Atle Rakvåg - bass.

     
     
     
29/12 RIBBEjazz AVLYST Se lenger ned !
 

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

LØR.

10.10

LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL I MINI-UTGAVE

Lillestrøm storbandfestival (tidligere Romerike storbandfestival) har avlyst det store, tradisjonelle arrangementet, men kommer i mini-utgave i år pga. korona situasjonen.

Se programmet her; https://www.storbandfestival.no/

 

   

 

   

 

   

 

     
TIR.

29/12

RIBBEjazz - for 15. gang !

AVLYST PGA. KORONA-SITUASJONEN!!

Nonstop musikk fra opptil 20 band og 6 forskjellige scener hele kvelden i Kultursenteret !

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.
Eller en musikalsk romjulsfest med MYE mer enn bare jazz og noe for enhver smak!

Se www.ribbejazz.no NB! Utsolgt i fjor - kjøp billett nå !!!

     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     
   

 

     

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2019)