PROGRAM FOR HØSTEN 2021
Jazzkafé - Scene5 - Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata
11

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !OM KORONA VIRUS

Fra 08.12 er det igjen innført nasjonale tiltak og restriksjonene som dessverre betyr at 1-metersregelen er tilbake og det blir antallsbegrensninger på arrangementer igjen med faste tilviste plasser. 13.12. ble disse tiltakene ytterligere innskjerpet !
Tiltakene gjelder inntil videre i fire uker.

Programmet sist oppdatert 18.04.22
 
Dato Band Beskrivelse
04/09 TIDLIG SESONGÅPNING !

Gyldenløwe Brygge

Norge er i ferd med å åpne igjen – og vi sesongåpner tidlig! Etter 3 avlysninger og flyttinger grunnet Covid-19, kan vi endelig ønske dette Drammensorkesteret velkommen tilbake til vår jazzkafé. Gutta har øvd jevnt og trutt i Drammen under hele coronaperioden og er skikkelig spillesugne. Ja, faktisk så sugne at en av gutta fikk utsatt et bryllup i Palma for å kunne dra til Lillestrøm først!
Gyldenløwe Brygge spiller New Orleans Dixieland. Etter flere konserter rundt på jazzcaféer på Østlandet og ikke minst på sine årlige turneer til Spania, blir de nå betraktet som et orkester på full fart oppover i det norske Dixieland-miljø. Gutta i bandet utøver stor spilleglede og med litt anekdoter om de forskjellige låtene, skaper de en fin kontakt med publikum. Alle steder ønskes orkesteret velkommen tilbake.
Dette er en gjeng med gamle dansemusikere og jazzfolk som har holdt på med musikken i 40-50 år alle sammen. Besetningen har bakgrunn fra både Musikkhøgskole, Gardemusikkens Storband og Symfoniorkester og spiller Dixieland og swing-jazz slik de gjorde på 1920-30 tallet. De holder seg av den grunn også til en tuba som bassinstrument. Med 3 vokalister i stallen, legger gutta vekt på det rytmiske og presisjon i sine arrangementer.
Besetning: Steinar Hannevig (cl), Bjørn Skjelbred (trp), Arne Opsahl (trb), Roger Frostad (piano), Runar Gustavsen (bj/git), Jan-Erik Eide Hansen (tuba), Erik Fingalsen (dr).

11/09 Helene Edler Kvintett

- Premiere !

Premiere for ny lokal kvintett med basis fra duoen Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen. Dette blir 16-retters kosejazz ! Her kommer du til å høre evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd, As Time Goes By, Fly Me To The Moon, It's Only A Papermoon, All Of Me, Moon River, Autumn Leaves, What A Wonderful World, How High The Moon, The Nearness Of You, A Nightingale Song In Berkley Square m.fl. Melodier som har blitt udødeliggjort av alle storhetene innen populærmusikken. I tillegg blir det litt sanger av legenden Eva Cassidy.

Helene Edler Lorentzen er oppvokst i Oslo, men har vært bosatt i Lørenskog siden 1998. En allsidig vokalist men stort spenn i stemmen fra dyp alt til lys sopran. Helene fanger publikum med sitt scenetekke, humor og varme, og leverer nydelig sang med en vakker stemme som målbinder lytterne og gjør salen stille - når de ikke klapper! Bandet består av: Helene Edler Lorentzen – vokal, Tron Syversen – piano, Stig Adolfsen – bass, Sverre Hanstad - gitar og Petter Stangjordet – trommer.

18/09 The New Orleans Collective (The NOC)

- Let The Good Time Roll 

The NOC er et band som spiller New Orleans - orientert jazz. Repertoaret består av musikk som er hentet fra 1920/30-tallet blandet med egne komposisjoner i samme sjanger. Innenfor denne stilen spiller bandet Gla’jazz, New Orleans funk/jazz og streetbeat etc. 

The NOC formidler god stemning, spilleglede og humor, som inspirerer både til dans og morro. Bandet består av unge musikere i alder 27-30 hvor samtlige har tatt høyere utdanning innen musikk/jazzmusikk.

The NOC har de siste 8-9 årene spilt flere konserter i Norge og hatt stor suksess med fulle hus og svært god publikumsrespons.

Bandet består denne gangen av:

Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal - trombone, Lauritz Skeidsvoll - tenorsaksofon, Åsmund Løvland Solberg - banjo & gitar, Steinar Glas - kontrabass og Eivind Fossland - trommer.

For lytting, sjekk Youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=fB3TQfnyQw4 https://www.youtube.com/watch?v=YV5slxsgbsY

25/09 PAX

UngJazz

 

PAX er et ungt jazzband fra Lillestrøm, som også henter inspirasjon fra pop, soul og funk. Her kan du oppleve mye god og variert musikk, både jazzelskere og de som kanskje ikke tror de liker jazz vil kose seg her.  
Repertoaret består av både klassiske jazzstandarder, blant annet fra «The Great American Songbook», moderne jazz du kanskje ikke kjenner så godt, og noen sanger hentet fra andre sjangre. Sangene blir presentert både slik du kjenner de fra før, i helt nye versjoner, og som en spennende mellomting.
Bandet PAX møttes på musikklinja på Lillestrøm vgs., og har jevnlig spilt sammen i årene siden. I fjor spilte de en utsolgt jazzkafé i Lillestrøm, og i år gjentas suksessen! PAX består av Margrethe Frank på vokal, Øystein Lerø Kongsnes på piano, Eivind Askeland på bass, og Petter Lundby Nilsen på trommer.

02/10 Best Western Swing

m/ bl.a. Stian Carstensen og Staffan W-Olsson

BESTILL TIDLIG - DETTE BLIR EN HELT ELLEVILL JAZZKAFE SOM VIL BLI RASKT UTSOLGT !

ARR. ER STØTTET AV NORSK JAZZFORUM

Best Western Swing er fem musikere forent i sin kjærlighet til western swing, hestejazz, bææ-bop og andre rurale uttrykk for jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sørstater (f.eks. Bob Wills, Spade Cooley, Jimmy Bryant/Speedy West og Hank Garland). I et videre perspektiv kan man kalle det ”instrumental elektrisk americana”.
BWS (som på ingen måte er ortodokse museumsvoktere) er anført av Asle Røe, opprinnelig fra Molde men med tolv år som profesjonell gitarist i Houston, Texas. Med på laget er 60% av Farmers Market: Stian Carstensen på steelgitar og trekkspill, Finn Guttormsen på bass og Jarle Vespestad på trommer, samt gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing. Antall strenger totalt: 36.

09/10 Dawn Allan With Friends

Dawn Allan (UK) har sunget ”London rundt” i over et tiår. West End hotellene og ikke minst de populære Jazz Tours på Themsen har vært hennes hovedscene. Nå veksler hun mellom å opptre i England og Norge, men har slått seg ned i Oslo med sin norske mann. Hun skaper internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien og er proff på låter fra slutten av 50-årene med stort repertoar fra The American Song Book. Med seg denne ettermiddagen har hun Gunnar Knudsen – sax, Janusz Krzos – piano, Bjørn Svendsen – bass og Finn Torgersen - trommer.

15+16/10

LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL 2021

Lillestrøm storbandfestival (tidligere Romerike storbandfestival)

Se programmet her; https://www.storbandfestival.no/

23/10 Walking Shoes

- Hyllest til Chet Baker og Gerry Mulligan

Trompeteren Eckhard Baur virket i tretti år i hjemlandet Tyskland, før han i 1995 ble en viktig del av det norske jazzmiljøet. I ung alder ble han opptatt av det vi kaller «west coast jazz», 50-tallsmusikken til stilskapere som f.eks. trompeteren Chet Baker (1929–88) og barytonsaksofonisten Gerry Mulligan (1927–96). Baur har satt sammen en kvintett som spiller deres glitrende repertoar; relativt sjelden spilt musikk, med både individuell og kollektiv improvisasjon. En kuriositet er det at pianist Per Husby har turnert i Norge med nettopp Chet Baker. Det blir melodier som «Line For Lyons», «Bernie’s Tune» – og selvfølgelig «Walking Shoes», med mye walking bass...

Eckhard Baur - trompet, kåsør, Shannon Mowday - barytonsax, Per Husby - piano, Stig Hvalryg  - bass, Torstein Ellingsen  trommer.

30/10

Seniorservice - The Jazz Veterans !

SeniorService består av jazzveteranene Gunnar Knudsen, fiolin, saksofon og sang. Terje Dyrud, gitar og sang. Arild Berger, piano. Bjørn Svendsen bass og Finn Torgersen trommer. 
Medlemmene i bandet spiller i ulike band og har tilsammen mer enn 250 års fartstid som musikanter. Alle medlemmene i bandet har gjestet Lillestrøm Jazzklubb tidligere og da i samspill i andre band. SeniorService er satt sammen for denne anledningen og vi velger å presentere hver og en av musikerne. De spiller det de selv kaller swingmusikk og garanterer at det vil svinge skikkelig !
Terje Dyrud (gitar) er eldstemann i bandet og har drevet egne band siden sekstitallet, blant annet som orkesterleder under Ray Adams turneer på slutten av sekstitallet. Som jazzmusikant kan samarbeidet med Bjarne Nerem og Kristian Bergheim nevnes. Han var også med en kort stund i Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet.
Arild Berger (piano) var medlem av legendariske Big Chief fra 1993, nå Friends of Big Chief. Arild, eller ”Boogie-Arild” som han tidligere ble kalt, er en av de få som behersker boogiewoogie- og stridepiano, herav oppnavnet. Han er også fast pianist med Christiania 12 og Royal Garden Jazzband samt i mange andre sammensetninger.
Gunnar Knudsen lærte klassisk fiolin hos Barratt Due i ung alder, men det var "tidlig-jazzen" som trakk.
Selvlært saksofonist som via vennegrupper og militærorkester fant veien til Bærum Promenadeorkester (nå Bærum Big Band).  Mangeårig medlem av bandet SwingMix som husband på DaCapo. Jobber nå med Swing and Sweet, Five Shades of Sax, Dawn Allan And Friends og Senior Service på jazzklubber i og rundt Asker. Har også deltatt på Kardamili Jazzfestival, samt opptrådt med kvartett under eget navn i Oslo Konserthus.
Finn Torgersen har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department, Christiania Jazzband, GK's 4, Bossafinado, Bergli/Andresens kvartett og Terje Dyruds orkester. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.
Bjørn Svendsen er "yngstemann" i bandet og er kanskje en av våre fremste bassister. Han spiller både el. bass og kontrabass, samt tuba der det kreves. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger, og radio og TV sendinger. Bjørn har vært medlem i Terjes forskjellige band siden tidlig på 70-tallet. Bjørn har et utrolig øre for harmonier og er en glimrende solist på sitt instrument.

06/11

Søren Bøgelund's Mirakelband

"Om lidt er kaffen klar" !

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshusene på 70-tallett som ganske ung mann. Han startet sin karriere på Cafe Hong Kong i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start rundt det sagnomsuste Jazzhus "Montmartre". Man hører på Sørens spill at folk som Zoot Sims, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham. Søren har spilt med "alle" og i orkestre med vidt forskjellige musikalske uttrykk i Skandinavia, Tyskland, Portugal og Frankrike. Allerbest trives han på en scene med et lekent publikum foran seg !

Søren Bøgelund`s Mirakelband er 4 meget erfarne og kreative musikanter. Repertoaret er hentet fra swing, cool og bop pionererne samt "The Great American Songbook". Det skjer at folk som Frederick Chopin og Benny Andersen gjør et besøk i repertoareboken. Spillestilen er moderne swing med islett av cool og bebop + mye mer. Alt er pakket inn i små snacksy arrangementer, og blir servert med lun humor i Sørens "Sit-down-show" med inkluderende humor og glimt i øyet. Søren tar musikken alvorlig, men aldri seg selv høytidlig. "Det går nemlig fint å kombinere showbiz og jazz", sier Søren !

Søren Bøgelund - sax/voc, Magne Arnesen - piano, Andreas Dreier - bass og Stein-Erik Evenstad - trommer

13/11

Rubber Soul Quartet

The Beatles i jazzversjoner !

Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør Rubber Soul Quartet spretne, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. "Norwegian Wood", "Drive My Car", "She's Leaving Home", "Here, There and Everywhere" og "Blackbird", både med og uten vokal. Bandet debuterte hos oss våren 2020.
The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Musikken de laget på 1960-tallet lever i beste velgående den dag i dag, også blant unge mennesker.Etter å ha fått en pangstart med singelen «Love Me Do» i 1962, tok det ikke lang tid før gutta fra Liverpool ble verdens aller største popgruppe. Selv om John Lennon og Paul McCartney satte en felles signatur på alle melodiene, så bidro de med hver sine karakteristiske låter. Teorier om hvorfor bandet gikk i oppløsning, på høyden av sin kreativitet og popularitet, har vært mange.
Bård Helgerud - gitar/vokal. Håvard Fossum - sax. Andreas Dreier - kontrabass. Torstein Ellingsen - trommer.

20/11

Marlen Tjøsvoll Kvartett

 - Klassiske jazzlåter med egen twist

Marlen har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner. Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Marlen har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Hun henter inspirasjon fra klassiske jazzdivaer som Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London. Med sin særegne vibrato og dype musikalitet fremfører hun tradisjonelle standardlåter med sin helt egen signatur.
Det var etter at hun studerte utøvende sang ved Berklee at hun først fikk sansen for å synge jazzmusikk, og har siden beveget seg dypere og dypere inn i jazzens verden. Marlen er opprinnelig fra Karmøy, og har vært en del av utallige musikkproduksjoner både i Norge og USA. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer - og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.

Med seg denne gangen har hun Skjetten gitaristen Eirik Berg Svela, Magnus Eide på trommer og Håkon Bjørgo på bass.

27/11

"Frode & Frode" feat. Knut Riisnæs

BESTILL TIDLIG - SIST KNUT RIISNÆS GJESTET OSS BLE DET RASKT UTSOLGT !

Ikke gå glipp av denne sjansen til å oppleve denne stjernetrioen, som er satt sammen for anledningen, i lekent samspill LIVE kun i Lillestrøm Jazzklubb !
Saksofonisten Knut Riisnæs er en bauta innen norsk jazz og en sentral bidragsyter på mange av de utgivelsene man i ettertid betrakter som de viktigste innen skandinavisk jazz. Han er en prisbelønt norsk jazzmusiker og en av våre mest betydningsfulle saksofonister, kjent fra en lang rekke utgivelser her til lands og internasjonalt.

Frode & Frode - Kjekstad & Berg. Denne duoen består av to av våre fremste jazzmusikere;
Jazzgitarist Frode Kjekstad har spilt på scener som Smoke i New York og Ronnie Scott´s i London, og har gitt ut flere CDer i eget navn.
Frode Berg er en av Norges fremste bassister uansett stilart. Ansatt i Oslofilharmonien, men med et stort hjerte i jazzen.
Repertoaret denne lørdagen er standardlåter med en rekke kjente låter fra amerikansk populærmusikk. Av mange betegnet som The Great American Songbook.

04/12

Julejazz med Natalie Aldema Band

"LET IT SNOW"

Natalie Aldema Band har fordypet seg i jule-jazz-repertoire med sanger som swinger deg inn i perfekt jule-modus. Årets spellemann-nominerte Andreas Rotnevatn står for nydelige blåser-arrangement til musikk plukket ut fra artister som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra og Eartha Kitt vil bli framført. Bandet skaper musikalsk intensitet og glede med låter som The Christmas song, I’m dreaming of a white christmas, Rudolph the red nosed rain deer, Winther wonderland, When you wish upon a star m.m.
Natalie Aldema band byr på musikk som mykner våre hjerter i førjulstiden. Bli med å swing deg til gamle amerikanske juleklassikere! Vi vender blikket mot det nære, familien, tryggheten, den hvite vakre sneen og håpet vi har, når vi ønsker oss noe, under et stjerneskudd. La det snø, la det snø, la det snø!
Bandet består av; Natalie Aldema - vokal,  Jakob Eri Myhre - Trompet, Andreas Rotevatn - Trombone, Anders Aarum - piano, Stig Hvalryg - bass og Jarle Vespestad - trommer.
11/12

Julejazz med Christin Malmberg & Jan Erik Ulseth Kvintett

"MEMORIES OF CHRISTMAS"

På denne jazzkaféen håper vi å få deg i den rette førjulsstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende julesvisker. Malmberg & Ulseth Kvintett er et fleksibelt jazzband som opptrer i ulike konstellasjoner, men denne lørdagen blir det først og fremst en rekke jule-evergreens på løpende bånd med masse norske og engelske julesanger i lette jazzversjoner ! De kjennetegnes av høy musikalsk kvalitet og variert repertoar.
Besetning; Christin Malmberg (voc), Tom-Arild Andersson (p), Jan Erik Ulseth (ts), Rodrigo Villagra (b) og Trond Gundersen (tr).

Christin Malmberg - vokal, er en allsidig sanger med jazz og viser som favorittsjangere. Hun er musikk og drama-utdannet, 12 år i NRKs jentekor, og medvirket i ulike liveband, show, teater og tv siden barnsben av. I hjembyen Fredrikstad har hun spilt i forskjellige oppsetninger som Isfront, Blanke messingen, Stabbur-Nilsen, Reisen til julestjernen og de fleste sommermusikalene i Brottet på Hvaler. Hun synger med to band, jazzkvintetten «Malmberg & Ulseth» og «Malmbergs orkester» som spiller skandinavisk ny visepop. Hun har hatt egne intimkonserter og er ofte å høre på jazzkvelder og jazzcafé i Sarpsborg og Fredrikstad. Med sin varme stemme og tydelige nære formidling fenger hun publikum og skaper god musikalsk stemning.
Jan Erik Ulseth- tenor/altsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner.

18/12 Julejazz med Ann Helen Hjemli Kv.

"CHRISTMAS TIME"

AVLYST !

Med denne siste jazzkaféen for i år håper vi alle kan få senke skuldrene, komme i den rette julestemningen og få et lite pusterom fra hverdagen med denne julekonserten under vignetten “Christmas Time”. Nyt en stemningsfull ettermiddag og avslutning på sesongen med udødelige jazzklassikere og vakker julemusikk. Det blir amerikanske julesanger, norske julesanger, gode gamle jazzlåter, et par egne låter og kanskje et par folketoner også ! Alt pakket inn i en stemningsfull, jazzy julepakning.

I tillegg til Ann Helen Hjemli og datter Oda på vokal medvirker pappa Johnny Lauritzen på trompet, Eivind Ystrøm Pedersen på gitar og Atle Rakvåg på bass.

Ann Helen er en jazzsangerinne fra Sarpsborg med erfaring fra trio til storband. Hun har i flere prosjekter komponert egne låter, og laget norske gjendiktninger av brasiliansk bossanova og jazzklassikere. Av andre ting kan nevnes et Billie Holiday tribute band.

     
     
     
29/12 RIBBEjazz - AVLYST Se lenger ned !
 

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

FRE.

15.10

LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL

Lillestrøm storbandfestival (tidligere Romerike storbandfestival)

Se programmet her; https://www.storbandfestival.no/

LØR.

16.10

LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL

Lillestrøm storbandfestival (tidligere Romerike storbandfestival)

Se programmet her; https://www.storbandfestival.no/

   

 

TOR.

02.12

LILLESTRØM STORBAND m/ HELENE EDLER

JULEKONSERT

Helene Edler og LISTO inviterer til en storslagen julekonsert med kjente og litt ukjente julelåter på Scene5 i Lillestrøm Kultursenter

   

 

     
ONS.

29/12

RIBBEjazz med 15-års Jubileum !

AVLYST !

Nonstop musikk fra opptil 16 band og 6 forskjellige scener hele kvelden i Kultursenteret !

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.
Eller en musikalsk romjulsfest med MYE mer enn bare jazz og noe for enhver smak!

Se www.ribbejazz.no NB! Utsolgt tidligere år - kjøp billett tidlig !!!

     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     
   

 

     

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2020)