PROGRAM FOR VÅREN 2005
Jazzkafé - Fagerborg Hotel, Storgata 37-39

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !

Dato Band Beskrivelse
08/1 JAZZKAFE NR. 250 !

Hilde Louise & The Nature Boys

Hilde Louise Asbjørnsen fra Sykkylven er også kjent som den ene halvdelen i kabaret-duoen Asbjørnsen & Joh., som gjør stor suksess for tiden.  Nå har hun tatt artistnavnet Hilde Louise og debutert med jazzalbumet «Eleven Nights». Resultatet er en sjarmerende og selvsikker slentring gjennom tretten egenskrevne sanger, fulle av nostalgi og lun standardjazz. Vokalist Hilde Louise Asbjørnsen har Cole Porter og Billie Holliday som sentrale inspirasjonskilder. Sin første jazzlåt skrev hun for å spille en sigarrøkende Marilyn Monroe-diva med boa i en kabaret. Debutplata "Eleven Nights" følger samme spor, men Hilde Louise er fullstendig seg selv - uten boa. Andre påstår at å oppleve henne på scenen er omtrent som å se Goldie Hawn stå der og synge Tom Waits-låter med sin ungpikeaktig stemme og artige mimikk ! I følge Knut Borge er Hilde er noe så sjeldent som en singer/songwriter som går sine egne veier; en både vakker og dypt personlig vekst i den norske musikkflora. 
15/1 Gosen Gla'jazz Orkesteret kommer fra ”a’re sia tå Mjøsa”, nærmere bestemt Kolbu på Toten.  Repertoaret er trad-jazz i god gammel stil, og framført med kvalitet og godt humør. Gosen Gla’jazz er for mange kjent som hjuldamperen Skibladners eget jazzorkester, der deres musikkform setter folk i den rette New Orleans stemningen. 
22/1 Søren Bøgelund Trio Søren Bøgelund Trio uttrykker seg med en avdempet, og likevel swingende stil med masse energi. Repertoaret er hentet dels fra "The American Songbook", dels fra originalkomposisjoner av cool- og west- coast skolens bidragsytere som f.eks. Mulligan, Shorty Rogers, Al Cohn, Jim Giuffre, Lars Gullin o.a. Rundt det improvisatoriske er spunnet små lekre "snacksy" originalarrangementer skrevet av bandets medlemmer - i hodesak av Bøgelund - som også binder sammen låtene med sin sedvanlige humoristiske stil. Øvrige musikere er Bill Mulholland (gitar) og Bjørn Svendsen (bass).
Grunnet tragedien i Sørøst-Asia går oppsatt program med Sigurd Køhn kvartett ut. Vi må vel nå innse at alt håp er ute for Sigurd og sønnen Simen. Våre tanker går til hans kone Heidi, øvrig familie og musikerkollegaer.
29/1 JAZZ JUBILEE 

"UNIONSJAZZ" 

-Et Nordisk musikalsk festfyrverkeri med musikere fra Norge, Sverige og Danmark!

På vår 7-årsdag trår vi til med ”Nordisk Unionsjazz” som selvsagt henspeiler på at det er hundre år siden unionen mellom Norge og Sverige ble oppløst med fredelige midler, men vi har jo også vært i union med Danmark ! Vi har derfor satt sammen et band for anledningen bestående av Birgit Lindberg fra Sverige - piano, Anders Färdal fra Sverige - gitar, Majken Christiansen fra Danmark – vokal, Torstein Ellingsen fra Norge – trommer og Stig Hvalrygg fra Norge – bass.
Den svenske pianisten Birgit Lindberg spiller musikk i en tradisjon som spenner fra Art Tatum til Keith Jarret og som omfatter hele den Store Amerikanske Sangboken pluss litt til. Allerede som 15-åring fikk hun sin første jazzpris og har senere fått en rekke utmerkelser, bl.a. årets kvinne i Västerbotten. Birgit Lindberg kan enkelt betegnes som Sveriges svar på Kari Stokke !
Majken Christiansen er en av Københavns mest populære jazzsangerinner. Siden 1992 har hun ledet sin egen jazzgruppe Fjeldtetten og gjort utallige konserter rundt i Danmark, har spilt inn flere plater og har fått egen fankkubb! I Oslo har hun egen kvartett. Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store amerikanske swingjazzlegendene.
SAMMEN ER DISSE TO DAMENE DYNAMITT !
05/2 Funny Valentine

- A tribute to
Chet Baker 

Torbjørn Sunde har tilhørt toppsjiktet av norske frilanstrombonister i 25 år. Som håndplukket musiker har han spilt konserter med internasjonale artister som Randy Crawford, Joe Cocker, Ricky Lee Jones, Dr. John og i tillegg et utall norske artister. Den siste CD'en «Where is the Chet», kom i 2002 og er en videreføring av Sundes kvartetts «Funny Valentine - a tribute to Chet Baker». At Torbjørn Sunde mellom andre akademiske grader har mellomfag i fotball under Egil «Drillo» Olsen, har ikke ført til en defensiv spillestil. Spesielt ikke når laget forøvrig består av Rob Waring, Jon Eberson og Carl Morten Iversen.  De to sistnevnte tilhører definitivt  veteransjiktet innen norsk jazz !  

12/2 Whisper Blue ”Whisper Blue” spiller det man kan kalle ”tradisjonell vokaljazz”. Gjennom sine egne låter og arrangementer av standardlåter, klarer de å få et eget uttrykk og særegen sound i denne genren. Alle musikerne har bred og variert bakgrunn, noe som i stor grad påvirker måten de nærmer seg musikken på. Innenfor genren vokaljazz klarer de unge musikerne, som alle har lang fartstid innenfor landets fremste utdannelsesinstitusjoner innen musikk, å skape et særegent uttrykk. Mye av bandets lydbilde er basert på stemmen til 29-årige Jofrid Mosland Ulvøy, opprinnelig fra Vennesla ved Kristiansand. Pianist Tor Ingar Jakobsens arrangementer og egne komposisjoner er spesialskrevet for Jofrids stemme, og deres gode kommunikasjon på scenen er et av bandets sterke kort. Kompet består av Ole Kristian Kvamme og Rolf Olav Eide, på henholdsvis bass og trommer
19/2 Jazzin' Babies Tradjazzen har lenge vært en øvelse for godt voksne herrer som fremfører musikken med stor lojalitet til tradisjonen. Rekrutteringen har vært heller sparsom og unge musikere har gjerne gått til mer moderne utrykksformer. Jazzin’ Babies feier derfor inn som en frisk bris i dette landskapet og er ungdomsbandet som spiller den ”hotte” og fengende jazzmusikken fra 1920 og 30 - årene. Guttene presenterer denne tradisjonsrike jazzen som oppstod i New Orleans og Chicago på en autentisk og humørfylt måte og er inspirert av blant annet Louis Armstrong, King Oliver og Jelly Roll Morton. Til tross for sin unge alder, har de gjort stor suksess både i Norge og Sverige.
26/2

Terje Dyrud Swingensemble

Gitarist Terje Dyrud var en mye brukt musiker den første tiden da jazzklubben startet opp igjen etter dvalen. Vi synes derfor det er veldig hyggelig at han nå er tilbake med sin kvartett som har bestått siden 1981. Samtlige musikere har rik erfaring fra kjente danseorkestere gjennom årtier og har akkompagnert de fleste kjente norske artister. Repertoiret spenner fra gammeldans (!) via jazz og latinamerikansk til Nat «King» Cole-ballader og Credence Clearwater Revival. Her kan m.a.o. alt skje !  

05/3 Hanne Tveter Her tolkes både kjente og mindre kjente låter, fra bl.a. Rodgers/Hammerstein og Kurt Weill. Alt ikledd Hannes varme sensuelle stemme, og arrangement signert en meget oppegående kvartett av medmusikanter, håndplukket fra øverste hylle ! Anders Aarum (p), Roy Nicolaysen (trp), Frode Berg (b) og Knut Aalefjær (tr).   
12/3 "UngJazz"   Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år. 
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.    
19/3 Ikke noe arr. Ikke noe arr. grunnet starten på påskeferien for mange  
26/3 (Påskeaften) Ikke noe arrangement 
02/4 Niels Balle Group

Denne spennende jazzgruppen er nok en gang tilbake og spiller musikk fra jazzens nyere standard repertoar inspirert av bl.a. brasiliansk musikk. Foruten komposisjoner av pianisten og orkesterleder Niels Balle spiller gruppen også musikk av bl.a. Horace Silver, Cassandra Wilson, Arild Andersen, Egberto Gismonti og Horace Silver. 
Birgit Løkke er et fyrverkeri på perkusjon og må bare oppleves. Hun er en mye brukt musiker i Danmark, det samme er Eva Skipper som behersker både kontrabass og elbass like godt. Den nordiske natur: de skiftende årstider, fjellviddene, lyset og livet / kjærligheten er elementer som inngår som innhold og inspirasjonskilde for gruppens musikk og tekster.

09/4 Hellvin/Juliussen kvintett Roy Hellvin (p) har vært yrkesmusiker fra han var 18 år gammel og har spilt med dem alle, fra Dizzy Gillespie til Dexter Gordon, fra Rowland Greenberg til Jan Garbarek, fra Eartha Kitt til Tommy Steele, og tolker låtene med en kresenhet og autoritet som bare lang og våken fartstid gir. Denne gang i samspill med Harald Juliussen (b), Terje Johansen (trp), Arvid Renvåg (v) og Finn Torgersen (tr) som er en ny bandsammensetting, men musikerne har hver for seg lang fartstid innen jazzens standardlåter.   
16/4 Harald Gundhus kvartett

med bl.a. pianisten Dave Skinner (GB)

Tenorsaksofonisten Harald Gundhus har brukt et helt liv på å komme under huden på bop'en. Harald er er tro mot sin musikalske arv, derfor fikk hans siste cd også tittelen "Don't drop the bop". Blant de som har påvirket ham mest er John Coltrane, Lucky Thompson, Dexter Gordon, Sonny Stitt og Sonny Rollins. Men det er saksofonisten George Coleman som står som «den mest avanserte utøver av instrumentet siden John Coltrane revolusjonerte musikken på slutten av 50-tallet.» Gundhus har faktisk studert med Coleman i New York. Med seg denne lørdagen har han et knippe musikere som  presenterer bop'en i sin mest 'spiselige' form, fra rolige ballader via samba og vals til forrykende up-tempo låter som får fart på svingfoten; Dave Skinner (piano), Jens Fossum (bass) og Andreas Bye (trommer). 

Dave Skinner har improvisert på piano så lenge han kan huske. Engelskmannens inspirasjonskilder var først og fremst Ernie Cranenburgh (jazzgitaristen som underviste på musikkskolen der Dave Skinner gikk) og Leon Cohen som var Daves første og eneste jazzpiano lærer. Etter endt utdannelse i 1998, flyttet Dave til Frankrike i et år for deretter å flytte tilbake til England hvor han begynte på Leeds College of Music. Der var han med på å danne gruppen Sphinx. I de neste fire årene jobbet Dave Skinner med en rekke musikere. Han turnerte rundt om i England, Frankrike og Belgia og var også ofte på turne i Norge med Sphinx. I september 2004 flyttet Dave Skinner til Oslo. 

23/4 Stokstad/Jensen Trad.Band 

"I Louis Armstrongs lydspor"

"Satchmo" er jazzens mest betydningsfulle utøver. I hans karriere som trompetist, sanger og komponist viste han stor bredde. Ved hjelp av sin egen måte å fargelegge musikken på, ble det jazz ut av alt han fremførte. 
Sangeren Børre Frydenlund (for øvrig nytt bandmedlem) og trompetist Tore Jensen har i Armstrongs repertoar funnet fram melodier fra hans lange karriere. Mange av melodiene er jazzklassikere også i andre sammenheng. Hans Børlis dikt "Louis Armstrong" med tonefølge får vi også høre. Børre vil som historiefortelleren binde det hele sammen. Tore Jensens sønn Kjetil er det andre nye bandmedlemmet på trommer.     
30/4 Ett Fett Storband

feat. Anne Marie Giørtz – vokal og Ole Henrik Giørtz – klaver

”Rhymes at Midnight”  

Anne Marie har tidligere gjort flere konserter i storbandformatet, og vist at hun kler formen godt. Best kjenner vi henne fra Trio de Janeiro og samarbeidet med Tom Lund.
”Rhymes at Midnight” var årets bestillingsverk til Storbandfestivalen i Sandvika, august 2004. Komponost og arrangør er Ole Henrik Giørtz Musikalsk fyller repertoaret området mellom det tradisjonelle Basie/Miller idealet og funk/soul/danserep.
Ett Fett er et av landets fremste amatørstorband, og rekrutterer i dag musikere fra hele Osloregionen. Musikalsk ivaretar Ett Fett den moderne europeiske storbandtradisjonen, og vektlegger bruk av spesialskrevne arrangementer. Bandet har selv dyktige komponister og arrangører som i stor grad har bidratt til et unikt repertoar som spenner over mange stilarter.  

07/5 Cellar Jazzband

Cellar Jazzband spiller i New Orleans/Dixieland-stil med et repertoar fra denne jazztypens gullalder. På deres tredje og foreløpige siste cd som kom ut for to år siden har de plukket en blanding av gamle, tradisjonelle låter og ukjente låter. Fra Louis Armstrongs halsbrekkende trompetnummer "Cornet Shop Suey" til hans innspillinger av kjente låter som "Fantastic, that´s You", "I guess I get the paper and go home" og hans udødelige publikumsfavoritt "What A Wonderful World" som er valgt som tittelmelodi på cd'en. Cellar Jazzband er velsette gjester på gla´jazzen i Drammen og har også stått på jazzscenen under Jazz and Heritage Festivalen i New Orleans. 

14/5 (Pinseaften)

Ikke noe arrangement

21/5 Just Friends

Just Friends er en swingende kvintett som har spesialisert seg på 50-talls jazz, dvs. musikk som aldersgruppen 45- 65 ofte har et godt forhold til. Men de unge synes også at dette er fin musikk ! Repertoaret er hentet fra Art Blakeys Jazz Messengers, mye Art Farmer/Benny Golson og litt fra Miles Davis tidlige periode. I tillegg spiller bandet standardlåter som ikke brukes så mye lenger samt en del latin. Det hele er melodisk og velklingende musikk. Orkesteret skiller seg ut ved at at selve temaet ofte blir presentert i form av enkle, men fengende arrangementer.   

28/5 Kind of Blue Jazz/blues trio fra Østfold tar seg av de blå tonene, forhåpentligvis ute i vårsola  ! 
04/6 UngJazz Vokalist Kari Havenstrøm er et nytt ungt og lovende jazztalent fra Gjerdrum. Til daglig studerer hun musikkteori og sang ved Lillestrøm videregående skole. Den unge solisten er kanskje mest kjent for sine opptredener i teater- og revy sammenheng, spesielt i hjembygda Gjerdrum. Hun har tidligere også høstet stor applaus i Storstua på Triaden og var også en av flere dyktige utøvere når Musikklinja ved LVGS hadde ansvaret for programmet på en av jazzkaféene tidligere i våres. Denne lørdagen akkompagneres Kari av en kvartett bestående av bl.a. to av Jazzklubbens tidligere UngJazz prisvinnere, Lars Frank fra Hakadal på saksofon og Aksel Jensen fra Skjetten på bass. Sammen gir de oss jazzstandards fra The Great American Songbook
11/6 Christian Franks Lucky Seven/Eight    Dette blir en pangavslutning på jazzkafé sesongen med enten sju eller åtte musikere som er håndplukket for å få den rette sounden til 30-tallets hotte swingjazz representert med bl.a. New Orleans trompetisten Henry "Red" og en av de største pianistene i jazzhistorien; Teddy Wilson. Hans mest kjente innsatser er innspillinger med Billie Holiday (I Cant Give You Anything But Love Baby, Pennies From Heaven, These Foolish Things) og sin virksomhet i Benny Goodman's store og små orkestre.   
18/6  Byfest (det er ikke jazzkafe)  Byfest i Lillestrøm 16-18 juni (se program lenger ned)

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

Lør.

08/1

”NYTTÅRSJAZZ”

YNGVAR NUMME
&
PUTTE WICKMAN

i spissen for Gardemusikernes
Storband
 

Konserten starter kl. 18.00

* Yngvar Numme engasjeres hyppig som sanger, underholder og konferansier eller en blanding av alle tre kategorier. Hans forkjærlighet for Frank Sinatra og storband-musikk er ekte- og dyptfølt, for eksempel syntes han allerede fra han var 13-14 år gammel at Sinatra og Basie var større enn Egner og Prøysen! Derfor stiller han nå gjerne opp til slike oppdrag med storband og Sinatra-tolkninger.
*
Putte Wickman har underholdt publikum siden 40-tallet og har spilt verden over med en lang rekke store musikere fra inn- og utland, Han er fortsatt like nysgjerrig og søkende med en åpenhet til alle former og stiler for musikk. Her blir det følsom og varm musikk som trollbinder publikum med kommunikasjon mellom musikerne og med salen i sentrum.
* Gardemusikernes Storband (GMS) stammer fra 1983-kontingenten i HM Kongens Gardes Musikkorps. Etter avsluttet førstegangstjeneste hadde bandet fortsatt en rekke engasjementer og fortsatte derfor i sivil regi. Det påstås at dette storbandet er Oslos beste swingband.

Ons.

16/2

ROTARY - 100 ÅR !

Jubileumskonsert med 
BIG CHIEF JAZZBAND
& LOKALT "UNGJAZZ" BAND

Konserten starter kl. 19.30

Rotaryklubbene på Nedre Romerike har i samarbeide med Lillestrøm Jazzklubb gleden av å invitere til jubileumskonsert i Lillestrøm Kultursenter.
Konferansier er Barry Matheson.

 

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

FAGERBORG HOTEL

Storgata 37-39

Tradisjon tro blir det høy party faktor på Fagerborg natt til 1.mai.

Her blir det jazz, R&B, soul, funk, latin, pop og rock ut i de små timer...

 

Lør.

30.04

BLACK'N BLUES

&

ASAS GROOVEDEP.

 

Billetter kjøpes på Fagerborg

Black’n Blues leverer groovy party-musikk med trøkk ! Repertoar spenner over R&B beslektede stilarter som soul, rock, blues og funk.

Spillegleden og trøkket fra det 10-mann sterke lokale bandet får salen til å koke enten det er på  Smuget i Oslo, på Byfesten i Lillestrøm eller på Fagerborg ! Bandet består av ei 4-manns blåserekke, trommer, bass, 2 gitarer, keyboard og 4 lead-vokalister. Låter fra Blues Brothers, Blood, Sweat & Tears, Chicago, Tower of Power, Aretha Franklin, Little Feat og mange flere får ei framføring de fortjener.

ASAS Groovedep er en heftig, svingende kvartett som blander jazz, latin og funk.  Bandet består av 4 unge energiske musikere som sammen vil trylle fram groovy musikk som garantert vil få det til å gynge på Fagerborg.

Per Willy Aaserud - trompet, har siden 1991 jobbet som utøvende musiker med base i Oslo. Silje Nergaard, D’Sound, Jim Stärk, Gisle Børge Styve, Niko Valkeapää, Unni Wilhelmsen og Hilde Louise Asbjørnsen er noen få av de han har jobbet med. Sistnevnte besøkte han Lillestrøm jazzklubb med i januar 2005. Per Willy Aaserud har medvirket på en rekke CD-innspillinger, konserter i inn og utland, fjernsyn og radio. Våren 2005 er Aaserud på spilleoppdrag i Russland, Brasil og Kina. Ytterligere informasjon: www.perwillyaaserud.com.

Jørn Atle Støa - gitarist, komponist har lang og bred utøvende erfaring og har bidratt med gitar og vokal på en rekke studioproduksjoner og konserter, både freelance og med egne band. Han  har spilt gitar med blant andre Wencke Myhre, Anders Elias(Chess), Steinar Ofsdahl, Karen Jo Fields, Alis(Klovner i Kamp), Nicolai Eillertsen (Big Bang), Trond Lien(Sissel), ”Jånni” Kristiansen(Stand-up), Sputnik, og Mariann Aas Hansen. Jørn Atle Støa har vært kapellmester, musiker og komponist for en rekke oppsetninger, revyer og musikaler, og har skrevet ca. 80 komposisjoner i de fleste musikkgenre.

Ketil Aasen er 30 år og kommer fra sørlandsperlen Risør. Han har en fireårig utdannelsen fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, og tar for tiden hovedfag i musikk ved Universitetet i Oslo. I tillegg til musikkundervisning lever Ketil som freelance musiker i Oslo, og har ved ulike anledninger samarbeidet med kjente musikere som Roy Nicholaisen, Per Willy Aaserud, Kenneth Ekornes, Staffan William Olsen, Geir Langslet, Petter Wettre, Silje Nergaard m.fl.

Ole Morten Sommer, trommeslager, er en ung, briljant og dynamisk trommeslager med en stor porsjon sving, stilfølelse og fantasi. Ole Morten Sommer er utdannet ved Jazzlinjen i Trondheim. Han jobber nå freelance som trommeslager i Oslo.


LILLESTRØM 16-17-18 JUNI

SE PROGRAMMET  VED Å KLIKKE HER.....

16/6 Jazz & Blues scenen Lillestrøm Jazzklubb og Skedsmo Bluesklubb har felles scene i krysset Storgata/Teatergata, ved Klimt.
17/6 Jazz & Blues scenen + Fagerborg Hotel I tillegg til innslagene på Jazz & Blues scenen vil det også være stor aktivitet fredag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;
FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !
18/6 Jazz & Blues scenen + Fagerborg Hotel I tillegg til innslagene på Jazz & Blues scenen vil det også være stor aktivitet lørdag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;
FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !

HOME  NEXT (2004)