PROGRAM FOR VÅREN 2009
Jazzkafé - Fagerborg Hotel,
Storgata 37-39

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !


LILLESTRØM JAZZKLUBB

Dato Band Beskrivelse
10/01 "Spareribs"

Sterk lokal åpning på årets første jazzkafé. Et utvidet RIBBEjazz band med større blåserekke har tørket ribbefettet av instrumentene og er klare til ny dyst. Bandet består av trekkspilleren Arve Johansen fra Fetsund og blåserne Ronny Svendsen på sax, Terje Langsrud på trompet og Sigurd Slembe på trombone. Forøvrig også kjent som blåserekka til det originale dansebandet Fryd & Gammen som bl.a. var husband på utestedet Sinclair på 70-tallet. Joachim Svendsen spiller til vanlig blant annet i country/rock bandet Jetsurfers, men stiller her med Terje Sæthre på gitar og Finn Håkon Borgi på trommer.
Repertoaret vil stort sett bestå av jazz standards, evergreens og andre klassiske "svisker" fra nær og fjern.

17/1 Undecided Jazzband
m/ Helene Heian (v)

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blandt annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år. Nå samarbeider de med Helene Heian fra Moss, ei meget dyktig fremadstormende jazzsangerinne på 25 år.

24/1

Ytre Suløen Jass-ensemble
m / Tricia Bout
é (US)  

Tricia Bouté kommer fra New Orleans og har gledet oss ved en rekke anledninger. Repertoaret hennes spenner over sjangere som jazz, R&B, pop, gospel og karibisk musikk.  YS særpregede spillestil og forankring i New Orleans-jazzen har gitt den umiskjennelige og populære ”Suløen-sounden”.  Selv i jazzens hjemby, New Orleans, har bandet klart å gjøre seg fordelaktig bemerket gjennom utallige opptredener. Ytre Suløens Jass-ensemble var det første norske bandet som spilte på den berømte amerikanske festivalen New Orleans Jazz & Heritage Festival.

31/1

JAZZ JUBILEE

Lars Frank New Orleans Band  
 

Vi markerer vår 11-års dag med noen jazzikalske godbiter fra jazzens barndomsår ! Vår første UngJazz prisvinner Lars Frank har etablert sitt eget band med en herlig miks av unge og etablerte musikere som alle er eksponenter for såkalt "Early Jazz" eller "Hot Jazz". Det unge jazz-talentet fra Nittedal har innfunnet seg i opptil flere trad-jazzband i Oslo-regionen, som f eks Jazzin’ Babies og Lucky Seven. Men denne lørdagen stiller han altså med eget band, og du vil garantert bli imponert over stor musikalitet og formidlingsglede!

07/2 Christiania 12

C12 er et mini-storband som spiller i ekte 30-tallsstil. Orkesteret ble etablert i 1992 og har siden gjort stor suksess. Her er de beste musikerne fra ulike jazzband samlet i en kremutgave av Swing & Sweet – Listen & Enjoy ! 

14/2 Funny Valentine
- A tribute to Chet Baker

Torbjørn Sunde tilhører toppsjiktet av norske frilanstrombonister og kan ofte oppserveres på NRK TV. Med seg har et stjernelag bestående av Rob Waring på vibrafon og veteranen Carl Morten Iversen på bass.

21/2 Østre Linje

Østre Linje Jazz Quintet er et swingjazzband fra Østfold som blant annet spilt på Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og på Polarjazz på Svalbard. Bandet har denne lørdagen forlatt den hjemlige jernbanelinjen de har tatt navnet sitt fra og satt seg på toget til Lillestrøm. For anledningen har de også med seg Palle Wagnberg som gjest på B3 hammond !

28/2 Royal Garden Jazzband

Bandet ble stiftet i 1955 og er dermed Norges nest eldste jazzband som har vært i kontinuerlig aktivitet. Bortsett fra Per Borthen som i 1997 overtok trompeten etter Petter Falch, har alle musikerne minst 25 års fartstid. Bandet profilerte seg tidlig, bl.a. med 2 seire i Norgesmesterskapet for Jazzamatører i 1959 og 1962. Stilmessig spenner RGJ over alt fra New Orleans til swingjazz

07/3 Paul Wagnberg Organ Unit

Garantert  en groovy, humørfylt og underholdende live-act med samspilte og meget gode solister som fører Jimmy Smith-tradisjonen videre; vår egen B3 konge Palle Wagnberg, Frode Kjekstad på gitar og Erik Nylander på trommer. Et par vokal innslag med Palle i løpet av konserten, er ikke uvanlig. Trioen turnerer rundt i hele Skandinavia, alltid med det tunge, legendariske Hammond B3-orgelet i sentrum.

14/3 "UngJazz" LVGS

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år. 
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.    

21/3 Oddbjørn Hanto -The Crooner

MÅ DESSVERRE UTGÅ !

 

The Crooner er navnet på Oddbjørn Hantos nye prosjekt. ”Crooner” er benevnelsen på den typen jazz-influerte smørsangere som fikk stor popularitet fra 30/40-tallet og fremover, som Bing Crosby, Frank Sinatra, Dean Martin og Tony Bennett. I følge Oxford Dictionary er en crooner ”A public entertainer who sings sentimental songs with a microphone held at the lips” !
Oddbjørn Hantos nye CD “The Crooner” er full av ”sentimental songs” – amerikanske standardlåter av Loesser og Weill, franske sanger i crooner-stil av Michel Legrand oversatt til norsk av Ola E. Bø. Brasiliansk bossa – eller hva med ”Night and Day” på fransk? Oddbjørn Hanto er kjent som jazz-, storband- og kabaretsanger. Han framfører sangene med en meget kompetent jazztrio i ryggen.

Jan Inge Melsæter Kvintett

Bandet spiller en herlig miks av trad.jazz, swing og bebop låter, gjerne i 20-talls stil.  Trombonisten og veteranen i Ytre Suløen Jass-ensemble, Jan Inge Melsæter, har satt sammen bandet bestående av Peter Kjellin på trompet, Ivar Andresen på piano og Harald Juliussen på bass. Det bør ikke være tvil om at dette ble en særdeles swingende og hyggelig ettermiddag med musikere som virkelig vet også å ta vare på den gode gamle New Orleans tradisjonen.       

28/3 Kjell Eriksen septett
& vokalgruppen "Jazzådu"

Septetten spiller mainstream jazz av høy kvalitet, og har sitt faste repertoir i tillegg til at de akkompagnerer Jazzådu under konserter og diverse opptredener. Pianist Kjell Eriksen er er gruppas stifter, musikalske leder, arrangør, repetitør og kunstnerisk ansvarlige.
J
azzådu
er en vokalkvintett som synger i tette og raffinerte klanger, inspirert av grupper som Manhattan Transfer og Singers Unlimited. Repertoiret består av standardlåter i egne arrangement, revy- og underholdningsstoff i tillegg til klassikere innenfor ulike sjangre.

04/4 Ikke noe arr.

Trolig ikke noe arr. grunnet starten på påskeferien for mange 

11/4 (Påskeaften) Ikke noe arr.
18/4 Åse Lomsnes Swingband
Åse Lomsnes Swingband spiller melodiøse jazzlåter, med inspirasjonskilder som Billie Holiday og Dinah Washington. Bandet henter sitt repertoar hovedsaklig fra tradisjonsrik jazz og blues fra 30 og 40 tallet, men gjengir låtene i nye fortolkninger. Også noe nyere musikk av Nina Simone og Tom Waits kan bli å høre. Vokalisten Åse Lomsnes, som til tross av sin unge alder ubeskjedent gir oss en Ella&Billie-feeling med et snev av Sørstats dialekt i sangen, er en av våre UngJazz prisvinnere. Med seg har hun Kristin Andresen - sax, Ivar Andresen - piano, Christian Frank - bass og Bjørn Olufsen - trommer.
25/4 Majken Christiansen Band
& Marvin Charles

Danske Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store amerikanske kvinnelige vokalistene, men med et oppdatert og eget uttrykk. Når Majken står på scenen, gir hun publikum svingende jazzklassikere fremført med stor varme, ærlighet og overbevisning. Afroamerikanske Marvin Charles flyttet til Norge i 1986. Marvin er særlig kjent for sin fløyelsmyke stemme og tolkninger av sanger som Nat King Cole lanserte på 40- 50- 60-tallet. Som soulsanger gjør han også forrykende opptredener. Han har deltatt i en lang rekke konserter og TV-show. I tillegg har han en forkjærlighet for engelske og amerikanske salmer som han, mildt sagt, tolker på sin egen måte. I tillegg medvirker Frode Kjelstad (g), Roger Williamsen (b) og Torstein Ellingsen (dr)

02/5 Ikke noe arr.

Husk natt til 01. mai på Fagerborg !

09/5 Østnes Oldtimers

Melodisk jazz inspirert av bl.a. Benny Goodman, Glenn Miller og Charlie Barnet. Bandet er altså storbandorientert med et islett av fransk og latinamerikansk dansemusikk. I pressen ble bandet en gang omtalt som et publikumssky "doldies"-orkester, naturlig nok ettersom man er mer opptatt av musikken enn å vise seg frem ! Vokalist med dette utrolig populære lokale danseorkesteret, som for øvrig feiret 40-års jubileum i fjor, er Beate Skråmm Bakker.

16/5

Just Friends

Just Friends er en swingende kvintett som har spesialisert seg på 50-talls jazz, dvs. musikk som aldersgruppen 45- 65 ofte har et godt forhold til. Men de unge synes også at dette er fin musikk ! Repertoaret er hentet fra Art Blakeys Jazz Messengers, mye Art Farmer/Benny Golson og litt fra Miles Davis tidlige periode. I tillegg spiller bandet standardlåter som ikke brukes så mye lenger samt en del latin. Det hele er melodisk og velklingende musikk. Orkesteret skiller seg ut ved at at selve temaet ofte blir presentert i form av enkle, men fengende arrangementer
23/5 Niels Balle group (DK)

MÅ DESSVERRE UTGÅ !

Denne spennende jazzgruppen er nok en gang tilbake og spiller musikk fra jazzens nyere standard repertoar inspirert av bl.a. brasiliansk musikk. Foruten komposisjoner av pianisten og orkesterleder Niels Balle spiller gruppen også musikk av bl.a. Horace Silver, Cassandra Wilson, Arild Andersen, Egberto Gismonti og Horace Silver. 
Birgit Løkke er et fyrverkeri på perkusjon og må bare oppleves. Hun er en mye brukt musiker i Danmark og spiller bl.a med Marilyn Mazur i Percussion Paradise. Helle Marstrand, kjent fra jentebandet “Sophisticated Ladies”,  var siste gang et nytt hyggelig bekjentskap på kontrabass i samspill med denne nordiske gruppen. En helt ny ”pige” er
deres nye vokalist, en norsk-arabisk sangerinne, som heter Laila Rong Hanna. Øvrige musikere foruten Niels Balle på piano er Lars Søberg Andersen (trp) fra Norge og Mikkel Find (t). Det er den nordiske natur: de skiftende årstider, fjellviddene, lyset og livet / kjærligheten er elementer som inngår som innhold og inspirasjonskilde for gruppens musikk og tekster.
Harald Bergersen kvartett Harald Bergersen kvartett er i dag et av landets fremste mainstream-band. I kvartetten spiller Harald Bergersen, tenorsaxofon, Arild Berger, piano og Olav Gustafsson, trommer og vokal.  Disse tre er også kjent fra The Big Chief Jazzband.  På bass finner vi Svein Briså. Harald Bergersen hører med blant de mer stillferdige jazzmusikere og begynte sin karrière i forskjellige danse- og jazzband på 50-tallet, periodevis med Kjell Karlsen fra 1956, med Ditlef Eckhoff, Kåre Grøttum og Rowland Greenbergs grupper fra 1959, det samme året han ble yrkesmusiker. I hele 26 år spilte han i Østereng-Hurum/Radiostorbandet (1964-90), men hadde sitt sitt daglige virke utenfor jazzmiljøet.
30/5 (Pinseaften) Ikke noe arrangement
06/6 Drammen Dixieland Band De syv muntre og særdeles blide herrene i Drammen Dixieland Band er atter tilbake i Lillestrøm med amerikansk 30 og 40-tallsmusikk. Repertoaret er i utgangspunktet hentet fra det man kan kalle den rene dixielandstilen, men i tillegg er f.eks. både Armstrong og Ellington representert. Bandet har lang fartstid på f.eks Sildajazz i Haugesund, Smøgenfestivalen i Kungshavn og Fjelljazz på Beitostølen. Med stor spilleglede setter musikerne sin ære i å få det til å swinge slik at tilhørerne opplever at både føtter og hender lever sitt eget liv.
13/6 Bossafinado (Jazz'n Bossanova)
m/ Torill Andersen Wøhni (v)
Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. Harald Bergersen - tenorsaksofon og klarinett, Arild Berger - piano, Erik Wego - perkusjon, Ragnar Nybro - gitar og Svein Briså - bass
20/6  Byfest (det er ikke jazzkafe)  Byfest i Lillestrøm 17-20 juni

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

   

 

   

 

     
     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     

FAGERBORG HOTEL

Storgata 37-39

Det blir tradisjon tro høy party faktor på Fagerborg natt til 1.mai også dette året !

 

Jazz, R&B, soul, funk, latin, pop og rock ut i de små timer...

 

30.04

Undertakers Circus

Undertakers Circus var et band fra Lillestrøm som eksisterte mellom 1967 og 1976. På tross av navnet var Undertakers Circus et av de tidligste norske rockebandene som sang på norsk, og en rekke av tekstene hadde en politisk brodd, blant annet satte bandet melodi til to dikt av Rudolf Nilsen, mens andre tok for seg norsk historie og norrøn mytologi. Musikalsk var bandet inspirert av band som Blood, Sweat & Tears og Chicago og spilte rock med full blåserekke.

30.04 Glenn Henriksen

Klassikere fra 70- og 80-tallet

   

 

SE ÅRETS JAZZ & BLUES PROGRAM VED Å KLIKKE HER.....

18.06 Jazz & Blues scenen Lillestrøm Jazzklubb og Skedsmo Bluesklubb har felles scene
19.06 Jazz & Blues scenen + Fagerborg Hotel I tillegg til innslagene på Jazz & Blues scenen vil det også være stor aktivitet fredag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;
FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !
 
20.06 Jazz & Blues scenen + Fagerborg Hotel I tillegg til innslagene på Jazz & Blues scenen vil det også være stor aktivitet lørdag kveld på Jazzklubbens faste tilholdssted;
FAGERBORG HOTEL - JAZZHOTELLET PÅ ROMERIKE !
 

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2008)