PROGRAM FOR VÅREN 2020
Jazzkafé - Scene5 - Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata
11

KL. 1400 - 1600 

ANDRE ARR. SE LENGER NED PÅ SIDEN !


Programmet sist oppdatert 26.05.20
 

Dato Band Beskrivelse
11/1 Sesongåpning

MarlenTrio

MarlenTrio fremfører klassiske jazzlåter med egen twist. Marlen Tjøsvoll har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner. Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme. Hun har den spesielle evnen til å bli ett med musikken på scenen - og å gjøre sangene til sine egne. Marlen synger jazz inspirert av de store jazzdivaene Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London. Med sin særegne vibrato og dype musikalitet fremfører hun tradisjonelle standardlåter med sin helt egen signatur.Det var etter at hun studerte utøvende sang ved Berklee at hun først fikk sansen for å synge jazzmusikk, og har siden beveget seg dypere og dypere inn i jazzens verden. Marlen er opprinnelig fra Karmøy, og har vært en del av utallige musikkproduksjoner både i Norge og USA. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer - og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.

18/1

Christiania Jazzband 50 år !

Vi gratulerer Christiania Jazzband med 50 suksessrike år!

Christiania Jazzband ble startet i 1970 og orkesteret tok initiativet til å starte jazzklubben New Orleans Workshop i Oslo 2 år senere. Debutplaten deres fikk Spelemannsprisen i 1973. Orkesteret spiller musikk med røtter fra 1920- og 1930-årenes New Orleans jazz. Kjente orkesterledere som Louis Armstrong, Luis Russell, Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson er representert på bandets repertoar-liste. CJB har gjestet en rekke internasjonale festivaler som for eksempel Warszawa Jazz Festival, New Orleans Jazz- & Heritage Festival, Breda Jazzfestival, Enkhuizen Jazzfestival, Edinburgh Jazzfestival, Sacramento Jazz Jubilee, Silkeborg Jazzfestival, Maribo Jazzfestival, og Sildajazz.
Anders Bjørnstad – trompet, Peter Opsvik – saksofoner, Øistein Isachsen – klarinet, Børre Frydenlund – banjo, gitar, vokal, Jan Kristiansen – bass og Finn Torgersen – trommer
25/1

Kind of Blue

"Kind Of Blue" er et band fra Fredrikstad som har spilt sammen siden 1998. Navnet er, som man skjønner, lånt fra Miles Davies, og var opprinnelig ment å si noe om at det er mye blått i musikken. Fremdeles er det litt blues/jazzblues i repertoaret, men etterhvert har det kommet inn mer og mer melodiøs jazz. Dette er låter mange vil kjenne igjen fra Frank Sinatra, Nat King Cole osv. Eksempler kan være: Fly Me To The Moon, Don`t Get Around Much Anymore og Route 66. De har spilt regelmessig både i Østfold og andre steder på Østlandet. Bla. har de spilt på restaurant Jonas B. Gundersen på Kongsberg under jazzfestivalen i 19 år. Kind Of Blue er populære i hjembyen, og er det bandet som har spilt mest på Fredrikstad Blues og Jazzklubb. Bandet får mye positiv tilbakemelding fra publikum. De legger vekt på at låtene de spiller skal svinge og ha gode melodier. Det er vokal på alle låtene, og det ser det også ut til at mange setter pris på.
Besetningen er: Ronny Andreassen – trommer, Eirik Larsen – kontrabass, Knut Egil Knutsen – piano og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar.

01/2

JAZZ JUBILEE - 22ÅRS MARKERING

Helene Edler's Happy Jazz

Med selvskrevne arrangementer, mye fra «The Great American Songbook», har de laget et spennende, annerledes og publikumsvennlig konsept med stor variasjon, men samtidig en rød tråd gjennom det hele. Kjente og kjære perler krydret med dixie-aroma og marinert i kjærlighet! Bandet består av 8 erfarne musikanter med lang fartstid med bakgrunn fra storband og småband. Helene Edler Lorentzen er oppvokst i Oslo, men har vært bosatt i Lørenskog siden 1998. En allsidig vokalist men stort spenn i stemmen fra dyp alt til lys sopran. Helene fanger publikum med sitt scenetekke, humor og varme, og leverer nydelig sang med en vakker stemme som målbinder lytterne og gjør salen stille - når de ikke klapper! Bandet består av: Helene Edler Lorentzen – vokal, Tron Syversen – piano, Jan-Petter Skogen – trombone, Knut Elstad – trompet, Tron Lauman – klarinett/sax, Kurt Farstad – gitar, Frode Nilsen – bass og Petter Stangjordet – trommer.
08/2 Solveig Sings Jazz Kvintett

Solveig Sings Jazz Kvintett spiller et knippe kjente og kjære jazzstandards. Det blir mye herlig improvisasjon og swingende feelgood musikk fra denne spennende kvintetten.
Solveig Borgen vokal: har utdannelse fra LIPA. Hun har bodd mange år i Amsterdam der hun samarbeidet bla.med Candy Dulfer, John Engels og andre kjente nederlandske artister. Hun opptrådte med storband og jazzband og startet et jazz-og folk band ’Solveig Sings’. Et år vant hun prisen for beste musikant under en storbandkonkurranse i Berlin.
Ivan Blomqvist ved pianoet: gikk på improjazzlinjen ved universitetet i Trondheim. Han komponerer egen musikk og er hjernen bak bla. det kjente soul-jazz bandet Rohey. De ble nominert til en Spellemanspris i år. Han er mye ute på turne, så vi er heldige som får låne han litt.
Roger Williamsen bak kontrabassen: har vært med på utallige CD innspillinger og turnert med artister som Kåre Conradi og Hilde Louise Asbjørnsen. Han har også reist land og strand rundt for Den Kulturelle Skolesekken. Han er en dyktig og leken jazzmusikant.
Per Willy Aaserud trompetist: har spilt med Silje Nergaard, D’Sound, Jim Stärk, Gisle Børge Styve, Niko Valkeapää og Mari Boine og er noen få av de han har jobbet med. Per Willy Aaserud har medvirket på mer enn 70 CD-innspillinger, konserter og turnéer i inn og utland, fjernsyn og radio.
Finn Torgersen på trommer: har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department og Christiania Jazzband. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

15/2 The New Orleans Collective (The NOC)

- Let The Good Time Roll 

The NOC er et band som spiller New Orleans - orientert jazz. Repertoaret består av musikk som er hentet fra 1920/30-tallet blandet med egne komposisjoner i samme sjanger. Innenfor denne stilen spiller bandet Gla’jazz, New Orleans funk/jazz og streetbeat etc. 

The NOC er et band som formidler god stemning, spilleglede og humor, som inspirerer både til dans og morro. Bandet består av unge musikere i alder 27-30 hvor samtlige har tatt høyere utdanning innen musikk/jazzmusikk.

The NOC har de siste 8-9 årene spilt flere konserter i Norge og hatt stor suksess med fulle hus og svært god publikumsrespons.

Bandet består denne gangen av:

Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal - trombone, Lauritz Skeidsvoll - tenorsaksofon, Åsmund Løvland Solberg - banjo & gitar, Steinar Glas - kontrabass og Eivind Fossland - trommer.

For lytting, sjekk Youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=fB3TQfnyQw4 https://www.youtube.com/watch?v=YV5slxsgbsY

22/2 She Bop Big Band

La deg sjarmere av Norges første kvinnelige storband. Dette er 18 glade damer som spiller tradisjonell storbandmusikk og har et stort repertoar som egner seg til både konserter og dans. Det går fort fra ” Too Darn Hot” til ”The Queen Bee” eller “I wish” når SheBop Big Band entrer scenen.
Som et etablert amatørstorband har de hatt gleden av å samarbeide med mange dyktige profesjonelle musikere. Men ikke minst har deres egen vokalist og diva Ingrid Elisabeth Thomassen betydd mye for bandets suksess - publikum simpelten elsker henne! Musikalsk leder er Beate Elstad, siden 2011.

29/2 Natalie Aldema Quartet Musikken er hentet fra det brede hav av lystige standardlåter fra artister som Peggy Lee, Anita O’Day m.fl. ispedd noen bossanova perler. Quartetten spiller tidløs swing med vokaljazz som vekker drømmeren i deg sammen med fete gitartoner, stødig bass og en vintage beat. Bandet har til nå opptrådt med stor suksess bl.a på Stabekk Kino Kulturhus, LilleKampen Kulturkafe, Herr Nilsen i Oslo og bla. Dokkhuset i Trondheim. Natalie Aldema Band har base i Oslo og består av et knippe hyggelige musikanter; Natalie Aldema – vokal, Asle Røe – gitar, Morten Kvam – bass og Jarle Vespestad – trommer.
07/3 * Rubber Soul Quartet - Debutkonsert

The Beatles as jazz !

Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør Rubber Soul Quartet spretne, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. "Norwegian Wood", "Drive My Car", "She's Leaving Home", "Here, There and Everywhere" og "Blackbird", både med og uten vokal.
The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Musikken de laget på 1960-tallet lever i beste velgående den dag i dag, også blant unge mennesker.Etter å ha fått en pangstart med singelen «Love Me Do» i 1962, tok det ikke lang tid før gutta fra Liverpool ble verdens aller største popgruppe. Selv om John Lennon og Paul McCartney satte en felles signatur på alle melodiene, så bidro de med hver sine karakteristiske låter. Teorier om hvorfor bandet gikk i oppløsning, på høyden av sin kreativitet og popularitet, har vært mange.
Bård Helgerud - gitar/vokal. Håvard Fossum - sax. Andreas Dreier - kontrabass. Torstein Ellingsen - trommer.

14/3 * Walking Shoes

- Hyllest til Gerry Mulligan og Chet Baker

AVLYST

Trompeteren Eckhard Baur virket i tretti år i hjemlandet Tyskland, før han i 1995 ble en viktig del av det norske jazzmiljøet. I ung alder ble han opptatt av det vi kaller «west coast jazz», 50-tallsmusikken til stilskapere som f.eks. trompeteren Chet Baker (1929–88) og barytonsaksofonisten Gerry Mulligan (1927–96). Baur har satt sammen en kvintett som spiller deres glitrende repertoar; relativt sjelden spilt musikk, med både individuell og kollektiv improvisasjon. En kuriositet er det at pianist Per Husby har turnert i Norge med nettopp Chet Baker. Det blir melodier som «Line For Lyons», «Bernie’s Tune» – og selvfølgelig «Walking Shoes», med mye walking bass...

Eckhard Baur, trompet, kåsør, Shannon Mowday, barytonsax, Per Husby, piano, Stig Hvalryg, bass, Torstein Ellingsen, trommer.

21/3 * Undecided Jazzband

AVLYST

Undecided Jazzband ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blant annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år og så med Helene Løvik fra Moss.
Julie Dahle Aagård har også vært gjestevokalist hos orkesteret tidligere.
Nå er de endelig tilbake og spiller elegant standardjazz , en stil de behersker til fulle. Repertoaret er publikumsvennlige jazzlåter som groover og swinger!

28/3 Dawn Allan With Friends

AVLYST

Dawn Allan (UK) har sunget ”London rundt” i over et tiår. West End hotellene og ikke minst de populære Jazz Tours på Themsen har vært hennes hovedscene. Nå veksler hun mellom å opptre i England og Norge, men har slått seg ned i Oslo med sin norske mann. Hun skaper internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien og er proff på låter fra slutten av 50-årene med stort repertoar fra The American Song Book. Med seg denne ettermiddagen har hun Gunnar Knudsen – sax, Janusz Krzos – piano, Bjørn Svendsen – bass og Finn Torgersen - trommer.

04/4 Ikke noe arr. Ikke noe arr. grunnet starten på påskeferien for mange 
11/4 (Påskeaften) Ikke noe arr.
Ikke noe arr.
18/4 Bossafinado (Jazz'n Bossanova)
m/ Torill Andersen Wøhni (v)

AVLYST

Bandet spiller latin og jazzinspirert bossanova med vokalist Torill Andersen Wøhni i front. Toner og rytmer som ble populære på sekstitallet med Stan Getz, Antonio Carlos Jobim og Louis Bonfa er orkesterets varemerke. De øvrige i bandet er godt plassert i det norske jazzmiljøet: Harald Bergersen (klarinett og saksofon) har lang fartstid både i nasjonal og internasjonal sammenheng og er en ettertraktet musiker, Ragnar Nybro (gitar) har spilt i en rekke latininspirerte grupper, Svein Briså (bass) og Finn Torgersen (trommer) har begge vært aktive i en lang rekke grupper innen swing og mainstreamjazz.

25/4 "UngJazz" med elever fra musikklinja på Lillestøm VGS

AVLYST

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år og vil vise det høye nivået og ikke minst musikkgleden de representerer.
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.

02/5 Ikke noe arr.

Ikke noe arr.

09/5 Seniorservice

AVLYST

SeniorService består av Gunnar Knudsen, fiolin, saksofon og sang. Terje Dyrud, gitar og sang. Arild Berger, piano. Bjørn Svendsen bass og Finn Torgersen trommer. 

Medlemmene i bandet spiller i ulike band og har tilsammen mer enn 250 års fartstid som musikanter. Alle medlemmene i bandet har gjestet Lillestrøm Jazzklubb tidligere,og da i samspill i andre band. SeniorService er satt sammen for denne anledningen.

Terje Dyrud er eldstemann i bandet og har drevet egne band siden sekstitallet, blant annet som orkesterleder under Ray Adams turneer på slutten av sekstitallet. Som jazzmusikant kan samarbeidet med Bjarne Nerem og Kristian Bergheim nevnes. Han var også med en kort stund i Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet.

Finn Torgersen har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

Bjørn Svendsen er yngstemann i bandet og er kanskje en av våre fremste bassister. Han spiller både el. bass og kontrabass, samt tuba der det kreves. Han har deltatt på en rekke plateinnspillinger, og radio og TV sendinger. Bjørn har vært medlem i Terjes forskjellige band siden tidlig på 70-tallet. Bjørn har et utrolig øre for harmonier og er en glimrende solist på sitt instrument.

16/5 Ikke noe arr. Ikke noe arr.
23/5 Tba

AVLYST

Tba
30/5 Ikke noe arr

Ikke noe arr. grunnet Pinsen 

06/6 Stephen Ackles / Joachim Svendsen Duo

 

Max. 50 billetter til salgs.

Av smitevernhensyn vil dette foregå i Stjernesalen på Kultursenteret med kafébord i god avstand fra hverandre i henhold til myndighetenes påbud og retningslinjer.

I tillegg blir det trolig mulig å kjøpe en streamingbill.

Stephen Ackles må vel kunne kalles Norges svar på Jerry Lee Lewis, og er litt av et fyrverkeri på scenen. Stephen Ackles er også en allsidig sanger med stor forkjærlighet for gamle standardlåter fra jazzens verden så her blir det en variert konsert!
Stephen har i 40 år spilt på store scener, små mørke puber og på festivaler i Norge og over store deler av verden. Han har jevnlig vært et kjent og kjært fjes fra TV, har spilt teater, film, og gitt av sitt talent til veldedighet. Uansett hvor du hører ham, med stort band, med gitarist eller alene ved pianoet, får du oppleve det særegne soundet som er en del av magien rundt Stephen Ackles.
Gjennom I alle disse årene har han etablert seg som Norges viktigste og mest kjente stemme innen roots-musikk. Med sørstatsblod i venene har han delt sin lidenskap og kjærlighet for rock ́n ́roll, gospel, blues og jazz på en upolert, ærlig og autentisk måte. 

Joachim Svendsen er vårt lokale gitarfantom og har den senere tid spilt med band og artister artister som Marshall Monrad Band, Stephen Ackles, NSH samt Fat Fred And The Possumhunters.  Med en forkjærlighet for å kle om slagere til bluegrass kan det forventes mye lek og moro denne ettermiddagen.

Stephen Ackles er i besittelse av en av landets store signatur-stemmer, ren, kraftig og rå på samme tid. Resultatet er like originalt som det er nostalgisk.
Hans musikk har alltid vært inspirert av de store legendene, og han har også hatt gleden av å jobbe med storheter som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Waylon Jennings og Chuck Berry, for å nevne noen. Han har også vært i studio og på turné med de fleste av Elvis Presley ́s musikere, og i Norge var han på turné med sin kritikerroste hyllest til Erik Bye da Korona-viruset la sin klamme hånd over musikkbransjen.
Som en del av The Fab-3 har Ackles sammen med Vidar Busk og Paal Flaata turnert Norge med over 400 hyllest-show til Elvis. Dette har resultert i flere plateutgivelser og glitrende kritikker. Hans tolkning av Satan på Trygdekontoret blir ansett som den beste musikalske TV-opptreden på norsk TV i manns minne.

13/6 Helene Edler's Happy Jazzband

feat. Tarjei Grimsby

 

Max. 50 billetter til salgs.

Av smitevernhensyn vil dette foregå i Stjernesalen på Kultursenteret med kafébord i god avstand fra hverandre i henhold til myndighetenes påbud og retningslinjer.

I tillegg blir det trolig mulig å kjøpe en streamingbill.

 

Med selvskrevne arrangementer, mye fra «The Great American Songbook», har de laget et spennende, annerledes og publikumsvennlig konsept med stor variasjon, men samtidig en rød tråd gjennom det hele. Kjente og kjære perler krydret med dixie-aroma og marinert i kjærlighet! Og det blir selvsagt en rekke smakebiter fra deres rykende ferske CD «Blue Skies». Dette er Helene Edler’s første album som jazz-artist spekket med evergreensperler og «glade» jazzfavoritter.

Trombonisten Tarjei Grimsbyfra Skjetten har sitt virke innen klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Han har vært fast i blåser-rekken til det norske rockebandet Bigbang og i orkesteret i TV2-programmet Skal vi danse. Tarjei er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent. I 2014 var han sammen med saksofonist Knut Risnæs, første mottaker av Frode Thingnæs legat. I 2016 ble han som første trombonist i Skandinavia, artist for det prestisjetunge trombonemerket Rath. Under Byfesten i 2018 debuterte Tarjei med egen kvintett og nyskrevet musikk - A Family Suite - til stor begeistring for et fullsatt Jazz & Blues telt.

Det lokale bandet består av 8 erfarne musikanter med lang fartstid med bakgrunn fra storband og småband. Helene Edler Lorentzen er oppvokst i Oslo, men har vært bosatt i Lørenskog siden 1998. En allsidig vokalist men stort spenn i stemmen fra dyp alt til lys sopran. Helene fanger publikum med sitt scenetekke, humor og varme, og leverer nydelig sang med en vakker stemme som målbinder lytterne og gjør salen stille - når de ikke klapper! Bandet består av: Helene Edler Lorentzen – vokal, Tron Syversen – piano, Jan-Petter Skogen – trombone, Knut Elstad – trompet, Tron Lauman – klarinett/sax, Kurt Farstad – gitar, Frode Nilsen – bass og Petter Stangjordet – trommer.

20/6 MonicaZ Vals

Hyllest til Monica Zetterlund

 

Max. 200 billetter til salgs.

Av smitevernhensyn vil dette foregå i Stjernesalen på Kultursenteret med kafébord i god avstand fra hverandre i henhold til myndighetenes påbud og retningslinjer.

I tillegg blir det trolig mulig å kjøpe en streamingbill.

 

Dette lokale superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Kvartetten «MonicaZ Vals» hadde premiere i Lillestrøm Jazzklubb i 2015 til stormende jubel! Bandet setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten. «MonicaZ Vals» består foruten Stina Stenerud (vokal) av Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3), Erik Jøkling (trommer) og Eirik Berg Svela (gitar). Og dette er en sann hyllest! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles fascinasjon for den svenske verdensartisten, som virkelig satte svensk jazz, humor og sceneformidling på kartet.

I november 2019 samlet kvartetten sine absolutte favoritter fra den svenske legenden Monica Zetterlunds mangslungne karriere og slapp plate! Etter kort tid toppet den salgslistene hos BareJazz og fikk strålende kritikk som dette;

Enkel, vacker, öm...
Den norske kvartetten «MonicaZ Vals» har gjort noe så vågalt som å tråkke rett ut i de Värmländska huldraskogar, og tatt for seg av sine absolutte favoritter fra den svenske legenden Monica Zetterlunds gyldne skattekiste.
«Som det varmer! Stina Stenerud har den samme sensuelle tilnærminga til det å tolke en tekst som Z hadde i større grad enn noen. Det kommer ikke som noen bombe at Wagnberg og hans orgel kler dette stoffet på et ypperlig vis. Det smakfulle og empatiske tonefølget Jøkling og Berg Svela byr på er også av toppklasse. Med andre ord har «Enkel, vacker, öm» blitt en Monica Zetterlund-hyllest av aller beste merke.»
 

Tor Hammerø, Tor de Jazz/Nettavisen 

«MonicaZ Vals» har lagt seg på en minimalistisk, åpen og dynamisk tilnærming, med en besetning som gir vokalist Stina Stenerud rom til å by på sitt vide spekter som sangerinne; også en sartere og mer lavmælt side som treffer hjertet ganske presist. Palle Wagnberg, med Hammond B3, Leslie og basspedaler, føler seg selvsagt hjemme her, hvor han får eksponert sin kapasitet, både harmonisk, dynamisk og solistisk, og ikke minst som arrangør. Gitarist Eirik Berg Svela passer ypperlig til dette formatet, og spiller rasjonelt, lekent og lekkert hele veien. Trommeslager Erik Jøklings stilsikre og lydhøre spillestil finner også elegant sin plass, og han har en eventyrlig evne til å lytte og løfte fram alle de små detaljene.
Dette finslipte samarbeidet, som startet i 2015 og som har besøkt en lang rekke jazzfestivaler og klubber, ble kronet med albumet «Enkel, vacker, öm» i november 2019.

MONICA ZETTERLUND
Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazz sjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen “Waltz for Debby” (1964) sammen med Bill Evans trio som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazz plater. På 50-tallet gjorde hun seg bemerket med låter som: "Sakta vi går genom stan" og "Visa från Utanmyra" og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson samt jazzpianisten Jan Johansen. På 1960 tallet jobbet hun med både Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Musikken hennes kommer for alltid til å leve videre.

BIOGRAFI BANDMEDLEMMER
Stina Stenerud heller inspirasjonsmessig mot god gammel soul, ispedd blues- og jazzelementer, og har et stort hjerte for musikk med trøkk og sterke tekster. Stina begynte sin sangkarriere i et lokalt coverband i 2000. Etter dette begynte den berømmelige snøballen å rulle og hun begynte som sangsolist i Nes Storband rett etter dette. Fra 2002 - 2008 turnerte hun med blueskollektivet Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters, med 5 plateutgivelser og noen hundre spillejobber i inn- og utland på samvittigheten. Hun har dessuten sunget sammen med storheter som Heine Totland, Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Trine Rein. Det er syv år siden Stenerud samlet sine musikalske tråder og etablerte Stina Stenerud & Her Soul Replacement-prosjektet, og det har blitt to plater og rundt 250 konserter i både inn- og utland siden den gang. Rosende ord fra plateanmeldere og en stadig økende tilhengerskare rundt om i Europa, kan gjøre dette bandet til et av de virkelig store navnene på norske, og internasjonale scener i tida som kommer.

Palle ”Groove” Wagnberg er en mann som egentlig ikke trenger noen introduksjon ! Unikumet fra Norrköping i Sverige har gjennom flere tiår målbundet publikum med trakteringen av sin Hammond B3! Mest kjent er han fra gruppa The Real Thing, som først så dagens lys i 1992. Palles spillestil er tydelig influert av Jimmy Smith, som utviklet en ny form for orgeljazz på 1950-tallet. Palle har i tillegg til å bidra i en lang rekke konstellasjoner også gitt ut 3 plater under navnet Palle Wagnberg Organ Unit. Men ved siden av orgel karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar.

Erik K. Jøkling begynte å spille trommer i en alder av fem – seks år og har opp gjennom årene funnet inspirasjon i alt fra korpsmusikk, storband, klassisk musikk, pop/rock/progressiv rock og jazz. Erik spiller i jazzkvartetten Made in Corea, som er et Chick Corea tributeband som har holdt på i snart 15 år. Bandet spilte med Chick Corea himself under Kongsberg Jazz Festival i 2005. Erik er også fast trommeslager i Tine Thing Helseth Quintet som har vært aktive siden 2009 og som har spilt en rekke konserter både innenlands og utenlands, deriblant flere konserter i Storbritannia samt en turné i Russland i 2013. Erik har spilt fast i Ett Fett Storband, som er et av landets ledende amatørstorband, siden 1991. Bandet har jobbet med en rekke av landets ledende jazzmusikere og artister og spilte sågar med John Scofield på Kongsberg Jazz Festival i 2009. Erik er også fast med i Green Peppers som er et Herb Alpert-tribute band ledet av Torstein Ellingsen. Han er også fast vikar i Palle ”Groove” Wagnbergs trio og har spilt med Staffan William-Olssons band Sharp 9 og Babylon Brothers. Han gjør også regelmessige jobber med William-Olssons trio med Terje Gewelt på bass. I tillegg har Erik stor erfaring fra en rekke musikkteater oppsetninger.

Eirik B. Svela er bandets arrangør og pådriver. Han har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer. Med sangere som Diana Krall og Chet Baker som forbilde har Eirik også en kvintett som spiller hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra ”The Great American Songbook” og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker  musikerne seg gjennom flotte arrangementer. Dette publikumsvennlige bandet har med sin fengende swingjazz hatt stor suksess overalt hvor de har spilt.

11-13/6 Byfest (det er ikke jazzkafe) 

AVLYST

Byfest i Lillestrøm (se lenger ned)
 

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

   

 

   

 

     
     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     
   

 

SE PT FJORÅRETS JAZZ & BLUES PROGRAM VED Å KLIKKE HER.....

14-17.06 Byfest
11.06 Jazz & Blues Teletet (Bakgården til Fratelli)

AVLYST

Alle dagene i samarbeid også med Musikkscenen "Vintermyggen"
12.06 Jazz & Blues Teletet (Bakgården til Fratelli)

AVLYST

Tba
13.06 Jazz & Blues Teletet (Bakgården til Fratelli)

AVLYST

Tba

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2019)