PROGRAM FOR VÅREN 2022
Jazzkafé - Scene5 - Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata
11

KL. 1400 - 1600 


Programmet sist oppdatert 06.06.22
 

Dato Band Beskrivelse
08/1

AVLYST

SESONGÅPNINGEN UTSATT TIL 29.01 PGA. KORONA RESTRIKSJONER !

15/1

AVLYST

 

22/1

AVLYST

 
29/1

JAZZ JUBILEE - 24ÅRS MARKERING
OG
SESONGÅPNING!

ROMERIKE ALL STARS REUNIONBAND  

Vi er glade for å kunne tilby jazzkaféer igjen for et begrenset antall publikummere og bifaller oppfordringen fra Kulturministeren:
«STØTT KULTUREN, KJØP BILLETTER!»

Alle smitteverntiltak er selvsagt ivaretatt. Det er begrenset antall plasser, så sikre deg billett(er) nå; https://www.lillestrom-kultursenter.no/event/jazzkafe-romerike-all-stars/

 

 

LILLESTRØM JAZZKLUBB FYLLER 24 ÅR!

Den 31. januar 1998 arrangeres det en jazzkafé på Fagerborg Hotel. Initiativtaker var Lillestrømlingen Turid Lisbeth Nygård. Idéen var å begynne med en jazzkafé på noen lørdags ettermiddager. Det ble en suksess fra første øyeblikk, og det ble raskt bestemt at det skulle være jazzkafé hver lørdag. Dermed gjenoppstår også Lillestrøm Jazzklubb etter mange år i dvale. Nå har vi altså holdt det gående i 24 år! Orkesteret Romerike All Stars spilte på den aller første jazzkaféen og ble naturlig nok vårt husband i flere år. Bassisten Øivind Helseth var også med å starte klubben. De andre musikerne var Even Kruse Skatrud (Trb), Finn Torgersen (Tr), Øivind Kvarvåg (Trp), Jon-Ivar Hagen (Bjo) og Søren Bøgelund (S). (Sistnevnte vikar for Christian Frank.)

 

HURRA! LILLESTRØM JAZZKLUBB FYLLER 24 ÅR OG VI STARTER NEDTELLINGEN TIL 25-ÅRS JUBILEET NESTE ÅR!

Dette blir en reunion med 4 av musikerne i Romerike All Stars som var det første bandet som spilte hos oss etter at jazzklubben ble revitalisert 31. januar 1998. RAS bestod av bare musikere fra Romerike hvor nesten alle hadde til felles lang fartstid fra mange forskjellige band med en fot i Dixieland-musikk (fra ca. 1915 en slags fellesbetegnelse på jazz spilt av hvite musikere som har den «svarte» New Orleans-stilen som ideal) og den andre foten i swingjazz.

De 4 musikerne som alle var fast inventar i RAS er;

Øivind Kvarvåg (tp) vil noen kanskje huske fra Riverside Jazzband og Trond Liens sekstett i 60-åra. Spiller nå i Aspheim Oldtimers og har også spilt i Swinging Six og Christiania 12

Even Kruse Skatrud (trb) fra Lørenskog har medvirket på en rekke utgivelser gjennom orkestre som Funky Butt, Gumbo, Erik Smiths Venner, Soulslave, Descarga, Soul Inc, Ensemble Denada, Marinemusikken, Kringkastingsorkestret og originale "The Glenn Miller Orchestra". Han har spilt med Phil Woods, Marilyn Mazur, Ray Anderson, Bobby Stewart, Eddie Daniels og Clarence Clemons, deltatt i flere Idol-orkestre, fire sesonger med "Skal vi danse" samt vært solist i Oslo-filharmonien.

Hans komposisjoner har vært fremført av landets ledende besetninger. Han har etablert sitt eget Eveneven Big Band (2005), som ga ut hans egne komposisjoner, og klarte ti uker og fjerdeplass på Norsktoppen med komposisjonen Good weather som første instrumentallåt på norsktoppen de siste 20 årene.

Som arrangør har han skrevet for diverse artister; Lill Lindfors, Elvira Nicolaysen, Helene Bøksle,  Bjarne Brøndboe, Henning Kvitnes, Kristin Bastiansen, Trine Rein, Pitsj, Kjell Karlsens orkester, Morten Abel, Jannike Kruse, Marianne Antonsen og mange flere. Han har også skrevet for KORK, Stockholm Sinfonetta, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, Forsvarets Musikkorps i Trondheim, Marinemusikken, Stabsmusikken, Det Norske Blåseensemble, Bjørvika Business Band og en del andre større ensembler.

I 2005 begynte han spille i blåserekka Horndogs. Jens Petter Antonsen ønsket å starte en blåserekke og kontaktet Even og Børge-Are Halvorsen. Siden 2005 har de spilte på en rekke plater og show med diverse artister i fra inn- og utland.

Arild Berger (p) var medlem av legendariske Big Chief fra 1993, nå Friends of Big Chief. Arild, eller ”Boogie-Arild” som han tidligere ble kalt, er en av de få som behersker boogiewoogie- og stridepiano, herav oppnavnet. Han er også fast pianist med Christiania 12 og Royal Garden Jazzband samt i mange andre sammensetninger.

Finn Torgersen (tr) har spilt med alt fra dixielandband til større besetninger som Per Borthens Swing Department, Christiania Jazzband, GK's 4, Bossafinado, Bergli/Andresens kvartett og Terje Dyruds orkester. Han er en meget allsidig trommeslager med godt øre for alle musikalske nyanser.

I tillegg til å supplere dette reunion laget har vi fått med to andre kjenninger av Jazzklubben;

Jan Erik Ulseth (ts) flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i en rekke storband. Mange kjenner han også godt fra vår egen julejazz med datteren Christin Malmberg på vokal.

Harald Juliussen (b) er en ”Tordenskiolds soldat” i en rekke band og en veteran innen denne typen musikk med lang fartstid. Spiller for tiden mest i Oslo-området som ”freelance bassvikar” i ulike trad./-swing- og jazzensembler, bl.a. i Harald Bergersen kvartett og i Bergli/Andresen Kvartett. 

05/2 Kind of Blue "Kind Of Blue" er et band fra Fredrikstad som har spilt sammen siden 1998. Navnet er, som man skjønner, lånt fra Miles Davies, og var opprinnelig ment å si noe om at det er mye blått i musikken. Fremdeles er det litt blues/jazzblues i repertoaret, men etterhvert har det kommet inn mer og mer melodiøs jazz. Dette er låter mange vil kjenne igjen fra Frank Sinatra, Nat King Cole osv. Eksempler kan være: Fly Me To The Moon, Don`t Get Around Much Anymore og Route 66. De har spilt regelmessig både i Østfold og andre steder på Østlandet. Bla. har de spilt på restaurant Jonas B. Gundersen på Kongsberg under jazzfestivalen i 19 år. Kind Of Blue er populære i hjembyen, og er det bandet som har spilt mest på Fredrikstad Blues og Jazzklubb. Bandet får mye positiv tilbakemelding fra publikum. De legger vekt på at låtene de spiller skal svinge og ha gode melodier. Det er vokal på alle låtene, og det ser det også ut til at mange setter pris på.
Besetningen er: Ronny Andreassen – trommer, Eirik Larsen – kontrabass, Knut Egil Knutsen – piano og Jon Petter Hansen – vokal, munnspill og gitar.
12/2

Club 3 m/ Marianne Ligaard Eriksen (v)

Club 3 debuterte hos oss med glans i november 2019 for et begeistret og lydhørt publikum og var da en relativt ny besetning. Marianne Ligaard Eriksen er yngst i dette bandet. Gjennom diverse spillejobber fant hun en sjelefrend i bassisten Stig Adolfsen som også hentet inn Sverre Hanstad på gitar. Tidligere har Marianne jobbet som korist for diverse nasjonale og internasjonale artister i Waterfall studio og deltatt i MGP. Hennes hjerte har hele veien ligget i jazzen. Nå jobber hun som lærer, dirigent og korist og synger fast med blant annet Sørum Storband.
Sammen spiller trioen Club 3 melodisk jazz med fokus på samspill mellom kontrabass, gitar og vokal.

Stig Adolfsen spiller både akustisk og elektrisk bass, og jobber med ulike stilarter og genre som Jazz, folkemusikk, visesang, populærmusikk og teatermusikk. I trioen Trogiba har han et fast samarbeid med Sverre Hanstad og Geir Hauger. Han har spilt og spiller i en rekke sammenhenger med mange band og artister. Han har bidratt på mange ulike plateinnspillinger som «Vi Vil Ha Sommer» av Marit Hoem /Oddvar S. Kvam  med vokalistene Mari Maurstad og Per Sandvik, Øyvind Bremnes Compagnie «Bredt & Langsomt» og «HYLBOP 69`s Jazzinnspilling med Harald Bergersen/ Geir Hauger/ Roy Helvin & Chr.Lund, for å nevne noen av utgivelsene.

Sverre Hanstad begynte å spille gitar sent på 60 tallet inspirert av bl.a. Jimi Hendrix og Peter Green. Senere fikk han interesse for jazz og hørte på bl.a. Jim Hall, Pat Martino og Pat Metheny.  Under studier ved NTH i Trondheim, ble han med med i S. Møller storband og mindre jazzgrupper. Hjemme igjen i Oppegård har han spilt i et fusion band, Vestby storband og Sandvika storband, samt i mindre jazz grupper med bl.a. Geir Hauger, Stig Adolfsen, Ivar Antonsen og Marian Aas Hansen. Parallelt spiller han også i band basert på soul, funk og blues.

19/2

Yeisy Rojas kv.
- Latinjazz / Cubansk musikk

Med to av Cubas mest attraktive int. jazzmusikere, bassisten Gaston Joya fra Buena Vista Social Club og Rodney Barreto på trommer/perkusjon. Begge var med og vant Grammy i kategorien «Best Latin Jazz Album» i 2017!

*************************
INT. STJERNER FRA CUBA
*************************

GÅ IKKE GLIPP AV DENNE MUSIKALSKE GODBITEN !

Den kubanske fiolinisten, sangeren og komponisten Yeisy Rojas henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland Cuba og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme og er et fyrverkeri på scenen. Etter at hun flyttet hun til Norge grunnla hun sin egen latinske jazzkvintett, hvor hun synger, spiller fiolin og komponerer. Yeisy Rojas har med seg to av Cubas mest attraktive jazzmusikere, bassisten Gaston Joya fra Buena Vista Social Club, og trommisen Rodney Barreto som har turnert verden rundt med Irakere – orkesteret til Chucho Valdés. Begge disse musikerne spilte på Chuco Valdes’ live-album «Tribute to Hirakere» som vant Grammy i kategorien «Best Latin Jazz Album» i 2017. På piano stiller hennes mann Torbjørn Kvamme, som har spilt med de fleste norske kjente artister, og har også en fortid som programleder i NRKs julemorgen.

Yeisy Rojas er opprinnelig fra Cuba, har klassisk utdanning og jobbet som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna. I 2016 kom hun til Norge for å studere jazzfiolin og world music på Konservatoriet ved Universitetet i Agder. Høsten 2021 slapp hun sin første singel Más Más på Bergen Internasjonale Musikkfestival. Samme dag som hun spiller i Lillestrøm, 19. februar, slipper hun sin andre singel, Camino de Elegua.

 

Det som kjennetegner Yeisy Rojas er hennes utstråling på scenen og virtuose fiolinspill. Særlig når hun improviserer kommer både hennes jazzutdanning og cubanske røtter til sin rett. Som kubanere flest har hun alltid danset, hun elsker det, og det er en like naturlig del av hennes sceneopptreden som musikken.

26/2

"Baritone" - Harald Bergersen

CD-RELEASE !

Harald Bergersen (baritonesax),

Bård Helgerud (gitar),

Fredrik Eide Nilsen (bass),

Torstein Ellingsen (drums).

 

Det blir CD-SLIPP denne lørdagen! Nestoren og veteranen innen norsk jazz - Harald Bergersen - med rykende ferskt album; «BARITONE».

Da en gruppe yngre musikere inviterte Harald til en jamsession under koronavirusets «stillhet», tok han med seg barytonesaxen sin. Den påfølgende veien til innspillingsstudioet var veldig kort. Sammen med trommeslager Torstein Ellingsen, bassist Fredrik Nilsen og gitarist Bård Helgerud, hver av dem med stor musikalsk erfaring, ble CD’n «Baritone» laget – med vakre toner som skaper en virkelig hyggelig atmosfære og stemning. Vi gleder oss stort til denne jazzkafeen og cd-releasen som bandet har valgt å legge til Lillestrøm ! 

Når vi snakker om levende legender i norsk jazz, så er det umulig å unngå og ta med Harald Bergersen. Han han er fortsatt like musikalsk sprek og oppegående - 84 år ung ! Helt siden slutten av 50-tallet har vært med på svært mye i norsk jazz. Harald Bergersen, født i 1937, er en av dagens jazzmusikere med lengst aktivitet på høyt nivå og en nestor innenfor norsk jazz, saxofonist, klarinettist og fløytist – aktiv innenfor jazz og klassisk musikk. Han spilte med Kjell Karlsens orkester fra 1959-64, med Radiostorbandet fra 1964-90, ledet egen kvintett sammen med trompeteren Bernt Steen 1963-83. Spilt i Stabsmusikken i 1963-66, Oslo Blåsekvintett 1963-71, Oslo Filharmoniske Orkester 1966-68, Kringkastingsorkesteret 1970-77, og mer til … Han har gjennom årene både gitt ut egen musikk og bidratt på andre musikeres og orkesteres innspillinger.

Bergersen har spilt og spiller alle mulige saksofoner og klarinetter, men denne gangen er det barytonsaksofonen som får lov å spille hovedrolla. Bakgrunnen for innspillinga er at under coronaperioden tok ei gruppe "ungkalver" initiativet til private jammer for å holde seg sjøl i gang. Trommeslager Torstein Ellingsen, gitarist Bård Helgerud og bassist Fredrik Nilsen inviterte med seg Bergersen og med beviset både i hånda og i høyttalerne så er det det åpenbart at det både var hyggelig og at søt musikk oppstod. Dette må det jo lages plate av blei det raskt slått fast og heldigvis var veien fra idé til Musikkloftet i Asker kort og i løpet av tre junidager i fjor blei ei Bergersen- og ei Helgerud-låt samt kjente og litt mindre kjente melodier fra standardskatten og dalstrøka bortenfor som "Undecided" og "Chelsea Bridge" og barytonheltene Lars Gullins "Merlin" og Gerry Mulligans "A Ballad" bevart for evigheten.

Det har ført til nesten 50 minutter med stilsikker og inderlig musikk med røtter i mainstream- og bebopuniverset. Her er det absolutt ingen aldersmotsetninger og alle fire stortrives åpenbart både i disse musikalske dalstrøkene og med hverandre. Her flyttes det ikke en eneste musikalsk merkestein; her skapes det utelukkende varm og ekte jazzmusikk med en klart definert ener og som det swinger av fra start til mål.

Her er mer info fra plateselskapet;

Harald Bergersen er som nevnt en av dagens jazzmusikere med lengst aktivitet på høyt nivå. Født i 1937, profesjonell musiker siden han var 18 år, begynte han med klarinett som hovedinstrument, men spilte også bassklarinett, fløyte og alt/baryton/sopransaksofon. En ‘mild’ musiker inspirert av Stan Getz, forestill deg hans store overraskelse da han en desembernatt i 1959 spilte på en restaurant i Oslo – ingen ringere enn Getz selv kom for å lytte! Harald spilte for moro skyld med Kjell Karlsens kjente storband (1959–60), men spilte som profesjonell musiker med Oslo Blåsekvintett/Blåsesolister (1963–73), Oslo Filharmoniske Orkester (1966–68) og Kringkastingsorkesteret (1970). –77). Som klarinettist ble han kjent med europeisk samtidsmusikk, og var medlem av Ny Musikk (Ny Musikk) sitt Ensemble i elleve år (1977–88). Fra 1977 underviste han ved Norges musikkhøgskole.
Hans forbindelse med jazz fortsatte selvfølgelig; han spilte i 26 år i det nasjonale Radio Big Band (1964–90), først som tenorspiller og fra 1966 som hovedalt. I 14 år (1969–83) ledet han sin berømte bop-kvintett sammen med trompetisten Bernt Steen. Han ledet også sin egen kvartett, og bidro på mange innspillinger og konserter med andre band. I 1985 spilte han inn det første albumet under eget navn, LP-en Joy Spring, sammen med trompetist Atle Hammer. Fra 1991 utvidet han stilen og ble medlem av det tradisjonelle Big Chief Jazz Band. I 2001 ble han presentert i Oslo Jazz Circles CD-serie Portrait of a Norwegian jazz artist med innspillinger av egne kvartetter (1973–78) – på tenorsax.
I 2013 kjøpte han en ny barytonsaks. Harald liker å jobbe med forskjellige farger – nyter forandring. Da en gruppe yngre musikere inviterte ham til en jamsession under koronavirusets «stillhet», tok han med seg barytonen sin. Den påfølgende veien til innspillingsstudioet var veldig kort. Sammen med trommeslager Torstein Ellingsen (f. 1966), bassist Fredrik Nilsen (f. 1968) og gitarist Bård Helgerud (f. 1982), hver av dem med stor musikalsk erfaring, ble CDen «Baritone» laget – med vakre toner som skaper en virkelig hyggelig atmosfære og stemning.

05/3

Gyldenløwe Brygge

- New Orleans Dixieland Jazz

Igjen kan vi ønske dette populære Drammensorkesteret velkommen tilbake til vår jazzkafé. Gutta har øvd jevnt og trutt i Drammen under hele coronaperioden og er alltid skikkelig spillesugne. De lover full trøkk og kanskje en aldri så liten jazzparade rundt i lokalet, så kom igjen folkens!

Gyldenløwe Brygge spiller New Orleans Dixieland. Gutta i bandet utøver stor spilleglede og med litt anekdoter om de forskjellige låtene, skaper de en fin kontakt med publikum. Årlig turnerer de i Spania og ikke minst på norske jazzklubber. Alle steder ønskes orkesteret velkommen tilbake.
Dette er en gjeng med gamle dansemusikere og jazzfolk som har holdt på med musikken i 40-50 år alle sammen. Besetningen har bakgrunn fra både Musikkhøgskole, Gardemusikkens Storband og Symfoniorkester og spiller Dixieland og swing-jazz slik de gjorde på 1920-30 tallet. De holder seg av den grunn også til en tuba som bassinstrument. Med 3 vokalister i stallen, legger gutta vekt på det rytmiske og presisjon i sine arrangementer.

Besetning: Steinar Hannevig (cl), Bjørn Skjelbred (trp), Arne Opsahl (trb), Roger Frostad (piano), Runar Gustavsen (bj/git), Jan-Erik Eide Hansen (tuba), Erik Fingalsen (dr).

12/3 Kirsti Sørlie Hansen & Joachim Svendsen

- Bergtatt av Eva Cassidy

Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" har Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen sørget for fullt hus flere ganger tidligere. Her kommer bl.a. en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook".
Eva Cassidy var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. Hun ble beskrevet som en av sin generasjons største stemmer av den britiske avisen  The Guardian. Hun var likevel relativt ukjent utenfor hjembyen Washington D.C. da hun døde av kreft i 1996 bare 33 år gammel. Men etter hennes død ble innspillinger med henne utgitt, og har hittil solgt over ti millioner eksemplarer.
Kirsti Sørlie Hansen har latt seg inspirere av sitt store idol. Sammen med Joachim Svendsen, på gitar, framfører de Cassidys tolkninger av en rekke fantastiske låter, deriblant som nevnt mange perler fra The Great American Songbook !

Kirsti og Joachim har opptrådt i Jazzklubben i ulike sammenhenger. De har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer, og setter stor pris på akustiske konserterer hvor de får ekstra nær kontakt med publikum. Kirsti er fra Rælingen, er utdannet skuespiller og sanger, og har en rekke roller og konserter på CVen. Nevnes må også at Kirsti ble landskjent da hun deltok på IDOL i 2011. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt ! Joachim er kjent fra en rekke musikalske konstellasjoner og spiller blant annet gitar for Stephen Ackles og i Fat Fred & The Possum Hunters.

19/3

Jazz House Stokers

m/ Anette Waller på vokal

Jazz House Stokers er en Oslo-basert kvintett med fokus på jazz fra 20 og 30-tallet. Tubaisten Ole Magnus Ekeberg er fra Lillestrøm og har gått på musikklinja ved Lillestrøm VGS. Bandet består av fem musikere med lang erfaring fra jazz-miljøet i Oslo som har slått seg sammen for å spille trad. jazz. Et mål for bandet har vært å finne et repertoar som går litt utenfor de mest brukte standard-låtene, og å utforske noen skjulte skatter i jazz tradisjonen.

Bandet består av:
Anette Waller på vokal, Brage Rognlien på trombone, Erlend Solum på klarinett, Brage Alstadheim på gitar og Ole Magnus Ekeberg på tuba. Bandet startet opp og gjennomførte et par konserter før pandemien, men har ligget på is det siste halvannet året. Fordi de har hatt en så lang pause etter at de så vidt kom igang anser de dette som den offisielle lanseringen av bandet!

26/3 Royal Garden Jazzband

- Et av Norges beste trad.jazzband eller gla’jazz som mange liker å kalle det!

Royal Garden er en institusjon i norsk musikkliv. Tilhengere av den ekte tradisjonelle jazzen fra New Orleans kan virkelig glede seg denne lørdagen. Orkesteret ble etablert i Drammen allerede i 1955. De har gledet jazzelskere i flere generasjoner helt frem til i dag og er nå inne i sitt 66 år. Det er rett og slett imponerende!
Stilmessig spenner Royal Garden Jazzband over alt fra New Orleans til swing-jazz, ja til og med Stevie Wonder er på repertoaret, men hovedvekten ligger på ”moderne” dixieland slik man kunne høre Eddie Condons grupper spille den i 1940/50-årene. Mange av ”låtene” er selvsagt også hentet fra Louis Armstrongs repertoar. Dessuten har de som nevnt spedd på med egne versjoner av nyere materiell. Bandet har også vært en del av norsk jazzliv i mange tiår, spilt på de fleste klubber og festivaler, for eksempel den første Moldefestivalen i 1961, Kongsberg- og Oslo-festivalene.
Også utenfor Norge har de vært å høre: Dresden Dixielandfestival tre ganger på 70 til 90-tallet, New Orleans Jazz and Heritage Festival 1977, flere ganger i Sverige og ikke minst turene til England med klubber og konserter i Manchesterområdet.
Bandet spilte inn hele tre LP-plater på 70-tallet og en CD i 1995. Flere av melodiene gjorde det i sin tid ganske bra på Norsktoppen!
Trompet: Petter Falch, Trombone Jan Inge Melsæter, Klarinett: Finn Arnesen Piano: Arild Berger, Bass: Øivind Tangen og Trommer: Egil Arnesen.

02/4 Karoline Wallace Trio

- Standardlåter inspirert fra både jazz, klassisk og    folkemusikk

Karoline Wallace er en norsk sanger, komponist og arrangør som blir et nytt og spennende bekjentskap for oss. Repertoaret denne lørdagen blir lune og fine jazzstandards. Karoline tok sin bachelorgrad i jazzmusikkutførelse ved Griegakademiet i Bergen og ved Kungliga Musikkhøgskolen i Stockholm. I tillegg har hun en mastergrad i komposisjon og vokal fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København. Hun driver flere prosjekter der hun skriver musikk, arrangerer og skriver tekster, inkludert Long Winter og Molecules, samt spiller med musikere over hele Europa.
 
Molecules slapp sammen med pianist Erlend Skomsvoll i 2017 albumet «Louder than you» og fikk kritikk som «Et av årets heteste norske jazzalbum». -Deichmann, og «så langt årets mest spennende album uansett». - Dagsavisen. I 2019 slapp hun albumet Lang Vinter, hvor musikken ble omtalt som «en slags drømmemusikk, selv om mye av musikken også biter» - Jan Granlie.

Karoline Wallace kombinerer flotte temaer, med en hverdagshumor som gjør det hele mer tilgjengelig. En blanding av glede og melankoli, inspirert av jazz, klassisk og folkemusikk. Denne lørdagen tar hun med seg Martin Gjerde på piano og Håkon Bjørgo på bass som begge har spilt i flere sammenhenger hos oss tidligere. Vi gleder oss !

09/4

Ikke noe arr.

Ikke noe arr. grunnet starten på påskeferien for mange

16/4 (Påskeaften) Ikke noe arr.

Ikke noe arr. grunnet påsken

23/4 Jan Erik Ulseth Orkester

NB! NYTT BAND

"Swinging Six" måtte dessverre utgå pga. sykdom

Det opprinnelige bandet denne lørdagen måtte dessverre kaste inn håndkledet pga. sykdom. Men her er en MEGET god erstatning ! På denne improviserte jazzkaféen satt sammen på kort varsel håper vi å få deg i den rette vårstemningen. Stress ned med lun jazz, myke ballader, støvete jazzklassikere og en stor dose swingende jazzperler og evergreens.

Jan Erik Ulseth - tenorsax og vokal, flyttet til Fredrikstad fra Lillestrøm i 2012. Han spilte blant annet i Swingfot Jazzband og i bassisten Erik Amundsens sekstett i Oslo i en årrekke. Har vært med i diverse CD innspillinger. Siden studiedagene har han spilt i storband som Bodega Band i Trondheim, Skedsmo Storband i Lillestrøm. Han er nå aktiv tenorist i jazzmiljøet i Sarpsborg / Fredrikstad i ulike småband-konstellasjoner. Mange kjenner han også godt fra vår egen julejazz med datteren Christin Malmberg på vokal.

Arild Berger (p) var medlem av legendariske Big Chief fra 1993, nå Friends of Big Chief. Arild, eller ”Boogie-Arild” som han tidligere ble kalt, er en av de få som behersker boogiewoogie- og stridepiano, herav oppnavnet. Han er også fast pianist med Christiania 12 og Royal Garden Jazzband samt i mange andre sammensetninger.

Kåre Garnes (b) har vært aktiv på den norske jazzscene siden 70-tallet. Han har spilt på festivaler i inn og utland, og vært etterspurt som bassist for utenlandske solister samt spilt med en rekke norske artister og band, bl.a. Laila Dalseth/Totti Bergh, Odd Riisnæs, Bjarne Nerem, Harald Gundhus og Tom Olstad 

Geir Pettersen (tr) er også aktiv i musikkmiljøet i Østfold og spiller i flere band-konstellasjoner.

30/4 "UngJazz" med elever fra musikklinja på Lillestøm VGS

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år og vil vise det høye nivået og ikke minst musikkgleden de representerer.
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.

07/5

Frøydis Grorud kvartett

- "End of a Beautiful Story"

Fløytist og saksofonist Frøydis Grorud er en av Norges mest aktive liveartister. I tillegg til å ha vært frontfiguren i livebandet til NRKs Beat for Beat, har hun medvirket på en rekke album, konserter, turnéer og tv-innspillinger. End of a Beautiful Story er hennes 6. soloutgivelse. I februar 2020 kom albumet End of a Beautiful Story ut på Jazzland Recordings.

Sammen med tre eminente musikere Torjus Vierli (tangenter), Hermund Nygård (trommer) og Magne Thormodsæter (kontrabass) former Frøydis musikken til en solid helhet, hvor alle musikerne får frihet til å utfolde seg og sette sitt personlige preg på sluttresultatet.

Frøydis har spilt inn et svært personlig album med tolv egne komposisjoner, satt i et melodiøst, improvisatorisk og åpent musikalsk landskap. Musikken fremkaller vakre og viltre stemninger, med elementer fra både klassisk, jazz, soul, gospel, brasiliansk og norsk folkemusikk.

Det var i et lite bedehus på Sørlandet, omgitt av gamle instrumenter og møbler fra en svunnen tid, hvor Frøydis Grorud Kvartett fant roen og inspirasjonen til å spille inn ny musikk. Disse omgivelsene ga en spesiell lyd og atmosfære til innspillingen der hver musiker fikk stor frihet og rom i det organiske og varme lydbildet.

«Når vi kan være sammen over tid og alle får et personlig eierskap til prosjektet tror jeg vi spiller på vårt aller beste», sier Frøydis.

Personlig og sårbar.

Tittelen End of a Beautiful Story ble til da Frøydis opplevde å miste én av sine nærmeste venner mens hun skrev på albumet.

«Livet er skjørt og uforutsigbart, og vi vet lite om hva morgendagen bringer.» Hun fant styrke og trøst i å komponere musikk i denne perioden.

«Musikk er for meg medisin for sjel og sinn og jeg brenner for å uttrykke meg personlig gjennom instrumentene mine.»

«I denne musikalske gryta finner vi ingredienser fra klassisk musikk, jazz, soul, gospel og folkemusikk fra både Brasil og vår egen steinrøys. Til sammen har det blitt både vakkert og sterkt. En flott invitasjon til noe som skal komme og et nydelig farvel til en god venn.» Tor Hammerø – Nettavisen, april 2020.

14/5 Helene Edler's Happy Jazz

- Evergreensperler og «glade» jazzfavoritter

Med selvskrevne arrangementer, mye fra «The Great American Songbook», har «Helene Edler’s Happy Jazz» laget et spennende, annerledes og publikumsvennlig konsept med stor variasjon, men samtidig en rød tråd gjennom det hele. Kjente og kjære perler krydret med dixie-aroma og marinert i kjærlighet! Og det blir selvsagt en rekke smakebiter fra deres CD «Blue Skies». Dette er Helene Edler’s første album som jazz-artist spekket med evergreensperler og «glade» jazzfavoritter.
Dette lokale bandet består av 8 erfarne musikanter med lang fartstid med bakgrunn fra storband og småband. Helene Edler Lorentzen er oppvokst i Oslo, men har vært bosatt i Lørenskog siden 1998. En allsidig vokalist med stort spenn i stemmen fra dyp alt til lys sopran. Helene fanger publikum med sitt scenetekke, humor og varme, og leverer nydelig sang med en vakker stemme som målbinder lytterne og gjør salen stille - når de ikke klapper! Bandet består av: Helene Edler Lorentzen – vokal, Tron Syversen – piano, Jan-Petter Skogen – trombone, Knut Elstad – trompet, Tron Lauman – klarinett/sax, Kurt Farstad – gitar, Frode Nilsen – bass og Petter Stangjordet – trommer.

21/5  Lise Hvoslef - "En egen ro"

- Jazz standardlåter med norske tekster

Jazzvokalisten Lise Hvoslef ga i april ut albumet "En egen ro" sammen med Ellen Brekken, Kristoffer Kompen, Eyolf Dale og Magnus Sefaniassen Eide. En nydelig innspilling med jazz standardlåter med norske tekster. Lise er fra Lørenskog og gikk på musikklinja på Lillestrøm VGS for en del år siden.
Ønsket med denne innspillingen å videreformidle et tradisjonelt standardjazz-materiale, samtidig som de, ved egen arrangementer av låtene, gir musikken et personlig og nyskapende preg. De håper også på å bidra til å gjøre standard jazztradisjonen og låtene lettere tilgjengelig for et bredere publikum. Kritikerroste forfatter og poet Kristin Storrusten har bearbeidet og oversatt tekstene til norsk.
Musikere på konserten: Lise Hvoslef - vokal, Ellen Brekken – bass, Kjetil Jerve – piano, Magnus Sefaniassen Eide – trommer og Kristoffer Kompen – trombone.
 

Kort om Lise Hvoslef:
Lise er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med fordypning i jazzsang og pedagogikk. Hun har tidligere skrevet egen musikk som befinner seg i grenselandet jazz/pop/singer-songwriter. Med denne musikken har hun blant annet turnert i New York og i Nord-Norge. I tillegg har hun gjort konserter og innspillinger med det improviserende vokalensemblet Oslo 14, både bestillingsverker og improvisert musikk. 
28/5 Natalie Aldema Band

- Hyllest til Billie Holiday

Og vi tilbyr halv pris på billettene!

Etter fullt hus hos oss tidligere på sin hyllest-konsert til Radka Toneff kommer Natalie tilbake med et spennende ensemble denne gang for å gjøre en hyllest til Billie Holiday med et utvalg lekre låter som Billie var kjent for å synge. Natalie synger flinkt men lekent med god tekstlig utrykk og varm klangfull stemme. Velkommen til en lun Jazzkafé. Dette er “rødvinsjazz” på sitt beste! 

Billie Holiday, amerikansk jazzsangerinne regnes som en av de fremste vokalistene i jazzen, med en sjelden evne til melodisk improvisasjon. Holiday vant gradvis et navn gjennom sine opptredener i New Yorks jazzklubber, og fikk sitt gjennombrudd med grammofoninnspillinger i siste del av 1930-årene. Ofte samarbeidet hun med pianisten Teddy Wilson eller saksofonisten Lester Young, og hun sang også i kortere perioder med storband ledet av Count Basie og Artie Shaw. Senere arbeidet hun som solist, oftest akkompagnert av en trio. Blant hennes mest kjente sanger er Strange Fruit, God Bless the Child, Lover Man og Don't Explain.

Musikere; Natalie Aldema - Vokal, Olga Konkova - Piano, Ole Marius Melhuus - Kontrabass og Frederik Villmow - Trommer

04/6 Ikke noe arr.

Ikke noe arr. grunnet Pinsen

11/6 Iver Cardas Trio m/ Alexandra Ridout (GB)
- 2 prisbelønte unge musikere som allerede har gjort seg bemerket på den internasjonale jazzscenen avslutter denne vårsesongen.

Og vi tilbyr halv pris på billettene!

Gitarist Iver Cardas har seilt opp som et av de store jazztalentene i Norge, og vant nylig Jarek Smietana Jazz Guitar Competition i Krakow.

Cardas er oppvokst i Nittedal og er kjent for oss fra musikklinja ved Lillestrøm VGS, men bor for tiden i New York, der han fordyper seg i den amerikanske jazztradisjonen ved prestisjefylte Manhattan School of Music. I sommer tar han med seg sin trio, samt internasjonalt anerkjente Alexandra Ridout (trompet) på turné. Kvartetten spiller jazz i den amerikanske tradisjonen med standardlåter og bredt inspirerte originaler.

Trompetist Alexandra Ridout (London) ble kåret til vinneren av BBC Young Musician Jazz Award 2016, og vant ‘Rising Start kategorien i The British Jazz Awards i 2018. I oktober 2019 ble hun nevnt som en av de 25 mest innflytelsesrike under 25 i London. Alexandra er med i mange band og har turnert over hele Europa. For tiden studerer hun i New York, også ved Manhattan School of Music. I 2022 skal Ridout på europaturné med det Blue Note signerte all star bandet Artemis. 

Iver Cardas trio:

Iver Cardas - gitar, Andreas Svabø - kontrabass og Martin Heggli Mellem - trommer.
 

Andreas Svabø og Martin Heggli Mellem er begge aktive musikere på den norske jazzscenen.

   

 

     
     
16-18/6 Byfest (det er ikke jazzkafe)  Byfest i Lillestrøm (se lenger ned)
 

ANDRE ARR. UTENOM JAZZKAFÉ:

"STJERNEJAZZ"

Alle konsertene starter kl.20.00 hvis ikke annet er angitt
(div. spillesteder, se hvert arr.)

"Stjernejazz" er ett nytt konsept i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter.
Konsertene vil hovedsaklig finne sted i den nye og flotte konsertsalen som har fått tilnavnet "Stjernesalen"
eller på scenen i "Connect" (et klubblokale sammenliknet med det beste i New York !).
Intensjonen er å presentere det ypperste innen norsk og internasjonal jazz.
Musikere og band oppfordres hermed til å ta kontakt hvis store stjerner er i landet !

 

LILLESTRØM KULTURSENTER
KIRKEGATA 11

http://www.lillestrom-kultursenter.no/

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
 
Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

   

 

   

 

     
     
     
   

 

     
   

 

     

ANDRE ARRANGEMENTER 

TID OG STED SE HVERT ARR.

LILLESTRØM KIRKE
 

Billettelefon Lillestrøm Kultursenter
64 84 55 50
http://www.lillestrom-kultursenter.no/
 Billetter kan også bestilles/kjøpes på ARK butikkene på
Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter og Metro Senter

   

 

     
     
     
     
   

 

SE PT FJORÅRETS JAZZ & BLUES PROGRAM VED Å KLIKKE HER.....

15-19.06 Byfest
16.06 Jazz & Blues Teltet - "OBOS"-Scenen på Torvet

Lillestrøm Jazzklubb har vært med samtlige år siden den aller første Byfesten ble arrangert i 1998 på litt forskjellige steder. Nytt i år er at Jazz&Blues-konsertene blir på OBOS-scenen på Torvet i et større telt enn tidligere. Og her er alt fremdeles GRATIS!

 (Det er kun på hovedscenen, som er flyttet til et kjempestort telt på Stortorget, hvor en må kjøpe billett(er). Men disse er til langt under markedspris sammenlignet med andre festivaler!)

Her finner du programmet for hele byfesten. Klikk på “Velg scene “ og deretter “OBOS-scenen på Torvet” for å se vårt program; https://www.byfesten.no/program/

17.06 Jazz & Blues Teltet - "OBOS"-Scenen på Torvet Her finner du programmet for hele byfesten. Klikk på “Velg scene “ og deretter “OBOS-scenen på Torvet” for å se vårt program; https://www.byfesten.no/program/
18.06 Jazz & Blues Teltet  - "OBOS"-Scenen på Torvet Her finner du programmet for hele byfesten. Klikk på “Velg scene “ og deretter “OBOS-scenen på Torvet” for å se vårt program; https://www.byfesten.no/program/
     
     

  Rett til endringer forbeholdes.

HOME  NEXT (2021)