ARTISTER 2011

Fra 6 forskjellige scener blir det non-stop musikk
fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden !

Over 100 musikere totalt !

PROGRAMMET OPPDATERES FORTLØPENDE !
 

 


LILLESTRØM KULTURSENTER - TORSDAG 29.12 FRA KL. 19.00

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå på Kultursenteret – til kr. 450, - og spare inntil kr.100,- pr. bill.
Fra 01.12 er prisen kr 475, tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr 550,-
BILLETTSALGET ER GODT I GANG PÅ KULTURSENTERET ! - TLF. 64 84 55 50 
Bestill Online * KLIKK HER * Bestill Online

Billetter kan også kjøpes hos Ark Bokhandel på Lillestrøm Torv,
Strømmen Storsenter eller Metro senteret.
 

  
 

OFFISIELL ÅPNING KL.18.45

Klikk på artist for å komme rett til omtale

For tidspunkt og hvilken scene det spilles på;

 

FLG. BAND ER SÅ LANGT BEKREFTET;

 

ALEXANDER RYBAK
MED DOLPHIN STREET

 
Mestermøte med vårt unge lokale fremmadstormende pop/rock band.

THE REAL THING
 
Hardtswingende souljazz feat. Bill "Coolie" Scott (US).

  BILL "COOLIE" SCOTT (US)
A
merikansk bassist og vokalist innenfor R&B, pop og latin sjangeren.

MAJKEN CHRISTIANSEN
Vokaljazz og standardlåter på sitt beste.

STIAN CARSTENSEN
Multiinstrumentalist og ikke minst trekkspillmagiker i verdensklasse

OLE BØRUD MED BAND
En hyllest til popkongen Micheal Jackson.

GEORG REISS KVARTETT
Alt fra swingende jazz til folketoner.
 

BABYLON BROTHERS
Nystartet jazzrockgruppe som både spiller originalkomposisjoner
og fusion-klassikere.

ARILD STAV - SOULSTATION
 Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med
10 musikere og sangere
.

TRACES GOSPEL CHOIR
 Gospelkor med skikkelig trøkk
godt hjulpet av vårt eget B3-fantom Palle Wagnberg

  STINA STENERUD
 Soul / blues-sangerinne med swingende jazzelementer av det klassiske slaget.

FAT FRED & THE POSSUM HUNTERS
Et høyenergisk, svingende band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.

FUNKY FELLOWS
Her er vårt lokale band som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake mer  funky og tøffere enn noensinne feat. Bill "Coolie" Scott (US)

ALL YOU CAN EAT
Et rykende ferskt og fremmadstormende Lillestrømband som spiller blues, pop og rock. Og med en fartstid som få kan matche !

TRUBADUREN PALLE WAGNBERG
Godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

JOACHIM SVENDSEN
Vårt lokale gitarfantom og trubadur med gjest(er) server musikk fra tidenes morgen fram til i dag

  ANNA B. SÆLEN & MARCUS LØVDAL  
To av våre nye lokale funn som begge har gått på musikklinja ved LVGS.

CAMILLA NETTUM MED BAND
Årets RIBBEjazz band med unge lovende talenter fra distriktet.
Nyt taffelmusikk og forfriskninger i Teatertorget under pausene i Stjernesalen

TID

Utskriftsvennlig program
med tider

 

ALEXANDER RYBAK MED DOLPIN STREET
 ER KLAR FOR ÅRETS RIBBEjazz !

- Mestermøte med vårt unge lokale fremmadstormende pop/rock band  

 

 

Siden den 54. Eurovision Song Contest i Moskva i mai 2009 har Alexander Rybak turnert i hele Europa og gjort mer enn 100 show for mer enn 300.000 mennesker.  Han har gjort store TV-show i Tyskland, Hellas, Holland, Belgia, Russland, Ukraina, Belarus, Sverige, Finland, Danmark og Norge, inklusiv Nobel Fredspris konserten som ble eksponert for millioner av seere over hele verden.

Dolphin Street er et fremmadstormende lokalt pop/rock band med ungdommer fra Romerike bestående av Daniel Stähler - Vokal/Gitar, Stephan Gracia Slaaen – Gitar, Jan Kristoffersen – Keyboard, Iver Paulsberg – Bass og Lars André Hagensen – Trommer.

 

 

THE REAL THING ER KLAR FOR ÅRETS RIBBEjazz !

– Hardtswingende souljazz

 


Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i 2004, kastet The Real Thing inn håndkleet, og la bandet på is. Til glede for all fansen  ble bandet gjenforent i 2010  med tre gamle og ett nytt medlem.  
For dem som ikke husker det: The Real Thing startet 1992 og ble raskt en dominerende faktor i skandinavisk jazz, med sin hardtsvingende, orgelbaserte souljazz. På tolv år spilte bandet mer enn 1000 konserter og solgte over 50 000 CDer. Musikken var bl.a. inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Resultatet ble en utadvendt blanding av swing, blues, soul, latin og funk. Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" opparbeidet seg en solid fanskare, også utenfor jazzmenigheten.
Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, trommeslageren Torstein Ellingsen (medlem 1995-98, groovemeister på det legendariske "The Real Thing Live"-albumet) og saksofonisten Dave Edge (opprinnelig fra England, har bodd i Oslo siden 2005), har fyrt opp turnébussen, løfter 200 kg Hammondorgel, sjekker at sløyfa er rett, og gyver nå løs på gammelt og nytt repertoar !
 

BILL "Coolie" SCOTT - amerikansk bassist og vokalist innenfor R&B, pop og latin sjangeren.

Gjesteartisten har spilt bass i over 20 år, men har også et vokalregister som spenner over 4 oktaver ! Han har spilt og sunget på en rekke produksjoner innenfor R&B. Innenfor pop og latin markedet har han bl.a. vært bakgrunnsvokalist for Joss Stone. Bill gjestet oss for et par år siden og vi gleder oss til å høre han igjen. – denne gang både med The Real Thing og Lillestrøms ledende Funk-alliance - Funky Fellows !


MAJKEN CHRISTIANSEN (DK) 

- Vokaljazz og standardlåter på sitt aller beste.

 

Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer. Men Majken gjør sine ting med et oppdatert uttrykk, og uansett hva, eller hvor hun synger, så formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med personlighet og overbevisning. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Fra 2001 til 2010 bodde Majken fast i Oslo, der hun bl.a. utga tre CDer i eget navn, og var solist med en rekke andre band.Idag er Majken igjen bosatt i København.
 Majken kommer med sin ferske CD  "Speak Love", som inneholder 9 håndplukkede standardmelodier, både kjente og mindre kjente, pluss en låt av Frode Kjekstad. Platen er litt roligere i uttrykket enn den forrige. Den vakre "Sophisticated Lady" av Duke Ellington gis nytt liv, med eleganyt pianospill av Ove Billington. I ”Throw It Away" viser Majken og gjest Bodil Niska at de behersker balladeformen, og at de ønsker å henvende seg også utenfor den tradisjonelle jazzmenigheten.

Majkens faste norske band består av Frode Kjekstad (gitar), Ove Billington (piano), Stig Hvalryg (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer)

 

STIAN CARSTENSEN

 - Multiinstrumentalist og ikke minst trekkspillmagiker i verdensklasse !

 

 

 

Stian Carstensen, med bopel i Eidsvoll, er en multiinstrumentalist av dimensjoner og en av Norges fremste trekkspillere i alle slags musikk-former. Som nittenåring kom han inn på jazzlinja i Trondheim  - på gitar.  Her lagde han "Farmers Market" sammen med tre andre med en gang og dette er fremdeles hovedbandet hans. Om jazz-linja sier Stian som de fleste andre som har gått der at det er en 2 år sammenhengende utrolig kjempejam. Lærerne innprenter elevene hoved-saken over alle: "Forfølg Kicket", uten dette faller vitsen bort. Han er ett oppkomme av musikalsk gjøgleri som han presenterer med stor instrumentalteknisk dyktighet. Hvem han tar med seg som gjest i år er alltid like spennende !

OLE BØRUD MED BAND

– En hyllest til popkongen Michael Jackson

Michael Jackson vil for alltid stå tilbake som en av musikkhistoriens største artister. Dessverre er "the King of Pop" ikke blant oss lengre, men på RIBBEjazz får du oppleve den i landet som stod kongen nærmest - i hvert fall vokalmessig! Vokalisten Ole Børud har gitt ut flere kritikerroste skiver - seneste med Keep On Movin', lager og fremfører musikk i flytende westcoast-stil, og er velkjent i musikerkretser for sin utpregede vokalkontroll.

 På RIBBEjazz tar Ole Børud med seg fete blåserekker fra Ett Fett Storband og korister. Vi kan love deg en heftig fest med en hitparade du får bakoversveis av - Michael
Jackson
Party!
 

 

GEORG REISS KVARETT 

- Swingende jazz til folketoner.

 

Georg Reiss kvartett er en utadvendt gruppe som består av ledende jazzmusikere med ulik bakgrunn. Kvartetten spiller swingjazz, blues, calypso, choro, norske og svenske folketoner. CDen "For All We Know" kom ut i 2010.

Klarinettisten George Reiss er like hjemme i gammeljazz og ragtime som i klezmer og klassisk musikk. Han er en av Norges ledende klarinettister og har også et navn i Europa, særlig innen tradisjonell jazz og ulike typer folkemusikk. Georg er klassisk utdannet fra Norges musikkhøgskole og Guildhall School of Music i London, men er en musikalsk kameleon.

Bandet består av George Reiss - klarinett, Håkon Gjesvik - piano, Audun Ellingsen . bass og Torstein Ellingsen - trommer.
 

 

BABYLON BROTHERS

- nystartet jazzrockgruppe som både spiller originalkomposisjoner og fusion-klassikere.

 

Staffan William-Olsson er kanskje best kjent som jazzgitaristen i souljazz bandet The Real Thing og flere egne band. Ikke alle vet at han etter klassiske pianostudier overtok plassen etter Ulf Wakenius i den svenske fusion-gruppen "Hawk on Flight".  Han har også en fortid som gitarist i hardrock gruppen Sons of Angels etter at han flyttet til Oslo i 1986 ! Men det er trolig hans fartstid i det kjente islandske funk og jazz-fusion bandet Mezzoforte som har inspirert han til å danne den nystartede jazzrockgrupppen Babylon Brothers hvor han har tatt med seg flere av sine egne komposisjoner og fusion-klassikere nettopp fra Mezzoforte perioden.       

Bandet består av Staffan William-Olsson – gitar, Frode Mangen – keyboard, Tom Erik Antonsen – bass og Erik Smith – trommer.

 

ARILD STAV - SOULSTATION

Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med 10 musikere og sangere.

Arild Stav har spilt saksofon for et utall kjente artister fra inn- og utland. Fra orkestergraven har han spilt saksofon og klarinett for det som kan krype og gå av musikalartister og skuespillere, og rett som det er dukker han opp som orkester-leder i TV-programmer.
Denne gangen har Arild samlet et band med 6 musikere og 4 sangere som vil fremføre ekte sprudlende soul-gospel perler. Har blir det klassikere av gospel legenden Andrae Crouch, som allerede som 14-åring skrev ”The Blood Will Never Lose Its Power” og ”My Tribute”, som er blant verdens mest spilte sanger. Crouch har jobbet med Michael Jackson, Madonna, Elton John og Diana Ross og regnes av mange som den moderne gospelmusikkens far. Eller hva med klassikeren og den internasjonale hit’en , ”Oh Happy Day”, innspilt og udødeliggjort av Edwin Hawkins Singers i 1969.

Av sangerne finner vi bl.a. Lisa Strandengen som tidligere har sunget i blant annet Oslo Gospel Choir og koret fast for gruppa D´sound. Hun er også kjent for sin Grand Prix deltakelse i 2004.

TRACES GOSPEL CHOIR -

Gospelkor med skikkelig trøkk godt hjulpet av vårt eget B3-fantom Palle Wagnberg

Traces Gospel Choir er et lite damekor som er kjent fra en rekke opptredener i klubber og restauranter i Oslo, og har tidligere opptrått på Latter i Rune Andersen og Espen Beranek Holms forstilling ”MANN”. Gospelkoret har medlemmer fra hele verden. Med Palle Wagnberg bak sitt kjære hammond-B3 orgel kan vi forvente oss like høy stemning og trøkk som under en konsert i en baptist kirke i USA denne kvelden.  

STINA

STINA STENERUD MED BAND

– soul / blues-sangerinne med swingende jazzelementer av det klassiske slaget.

Inspirasjonsmessig heller Stina mot god gammel soul, ispedd blues- og jazz-elementer, og har et stort hjerte for musikk med trøkk og sterke tekster. Stina Stenerud har siden 2001 vært å se og høre sammen med Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters. Hun har også drevet mye med jazz, hovedsakelig i storbandformatet, hvor hun har sunget bl.a. sammen med storheter som Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Christian Ingebrigtsen. Bandet hun har med seg består av rutinerte musikere som har spilt land og strand rundt i en årrekke; Stian Haslie - gitar, Borgar Skoveng – bass og Tor Mikael Larsen – trommer.

 

 

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS – Et høyenergisk, svingende band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.

Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll! Til tross for bred musikalsk erfaring er det ingen tro på at moderne, digitalt utstyr skal gjøre musikken noe bedre i denne gjengen. En 1949 Chevrolet bandbuss, smittende spilleglede, og musikalsk kjemi er oppskriften for å rocke lokalet her!
Fredrik "mad man" Johansen (v), David Skeie (p), Joachim Svendsen (g), Erlend Hølland (b) og Pål Emil Berg (tr).

 


FUNKY FELLOWS ledet av Roar Paulsberg med gjestevokalist Bill ”Coolie” Scott fra Florida - Her er vårt lokale band som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake mer funky og tøffere enn noensinne.

Dette musikkprosjektet startet som et samarbeid mellom trioen -"Tverrskandinavisk SamarbeidsBureu", The Curtains Fall, senere Dolphin Street, samt blåserekke fra Lillestrøm Videregående skole. Musikalsk sett ligger ligger dette i det Funky landskapet med en blanding av eget stoff og coverlåter.
Bandet debuterte på Byfesten i Lillestrøm 2008 til stormende jubel fra et fullstappet Jazz & Blues telt.
På sparket ble de invitert til å spille på RIBBEjazzen i romjula samme året. Siden har Byfest og Ribbejazz vært obligatorisk for FF.

FUNKY FELLOWS:
Daniel Stähler: Sang - fra Dolphin Street og Lørenskog,
Ole Christian Rydland: Kapellmester, trommer - fra Lemonstone Circus, kapellmester for High School Musical, jakten på Juleskurken, Alladin m.fl.
Magnus Rydland: Gitar - fra Lemonstone Circus, High School, Alladin Jakten på..,
Iver Paulsberg: Bass - fra Dolphin Street, Lemonstone, High School, Alladin, Jakten på..,
Roar Paulsberg: Bass, Funkfather, - fra Bada Byng Crew, Solid Comfort,
Mats Olin: Gitar,- fra Bada Byng Crew,
Peder Varkøy: Keyboards, - High School, Alladin, Jakten.

Blåserekke:
Martin Myhre Olsen: Sax,
Bjørn Asper: Trompet,
Audun Breen: Trombone.

Gutta har blåst for Big Bang, Made in Corea ....etc.. Et meget solid lag!!!!

Her er en ny utgave tilbake mer funky og tøffere enn noensinne. Lillestrøms ledende Funk-alliance - Funky Fellows - ledet av bassisten Roar Paulsberg !


 

 

ALL YOU CAN EAT - Et rykende ferskt og fremmadstormende Lillestrømband som spiller blues, pop og rock. Og med en fartstid som få kan matche

Repertoaret består av en god blanding coverlåter innen rock, blues og pop fra artister som Robben Ford, Walter Trout, Allman brothers, Tom Petty, Eric Clapton, Patty Smith, Deep Purple Jill Johnson osv. osv...

 

 

Foruten Lone Grefsrud som frontfigur består bandet av Geir Paulsberg på gitar, Oddbjørn Grønseth på orgel, Ronny Kristiansen på bass og Ragnar Rutle på trommer.

TRUBADUREN PALLE WAGNBERG

- Godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

 

Palle ”Groove” Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”. Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke

 

 

JOACHIM SVENDSEN MED GJEST(ER)

- Vårt lokale gitarfantom og trubadur serverer musikk fra tidenes morgen fram til i dag.

Joachim har den senere tid spilt mye med bl.a. Stephen Ackles og en rekke lokale band. Med en forkjærlighet for å kle om slagere til bluegrass kan det forventes høy stemning og mye lek og moro.

 

ANNA BRAATHEN SÆLEN OG MARCUS LØVDAL

– To av våre nye lokale funn som begge har gått på musikklinja ved LVGS.


 

Vokalist Anna Braathen Sælen og Marcus Løvdal på gitar er to av våre nye lokale funn som allerede har gjort seg bemerket i flere musikalske sammenhenger.

 

 

   

BARN

Camilla Nettum med band – Årets RIBBEjazz band med unge lovende talenter fra distriktet

Vi får primært høre coverlåter av kjente artister som Eva Cassidy, Nora Jones, Alica Keys, Maria Mena og Marion Raven for å nevne noen, men selvsagt også kjente jazzperler fra The American Songbook.

Vokal: Camilla Nettum, Piano: Jan Kristian Kristoffersen, Gitar: Stephan Garcia Slaaen,
Trommer: Lars André Hagensen


Nyt taffelmusikk og forfriskninger i Teatertorget under pausene i Stjernesalen

 

 

 

GOD FORNØYELSE !

www.lillestrøm.jazzklubb.no
KULTURTIBUD DET SWINGER AV !

SPONSORER:

 

SKEDSMO  KOMMUNE