PROGRAM 2014RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, latin, rockabilly, bluegrass og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

CA. 15 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - DETTE VAR PROGRAMMET 2014 !

LAVA - Det legendariske norske bandet blir en av headlinerne under årets RIBBEjazz. Det er med stor glede vi kan presentere dette populære bandet som herjet salgslistene på 1980 og -90 tallet og som nå viser "vulkansk" aktivitet igjen på konsertmarkedet ! LAVA er en musikkgruppe i grenselandet jazz-rock og populærmusikk, med Egil Eldøen som vokalist i front.

High Red (tidligere Douglas Group) med vokalist Adam Douglas i spissen - Bandet har rekordraskt rukket å bli en yndling både blant anmeldere og i bransjen for sine energiske og imponerende konserter med original-skrevet Soul/RnB av høy internasjonal standard.

Green Peppers - A Tribute To Herb Alpert & Tijuana Brass - Bandet spiller jazz, samba og easy listening fra de glade 1960-årene i gjennomtenkt antrekk, fritt for gravalvor med en god porsjon selvironi. Trommis Torstein Ellingsen (på trompet !!!) har overlatt stikkene til Erik Jøkling og knytter det hele sammen ved å fortelle litt kuriosa om datidens amerikanske kultur og hyller hedersmannen Herb Alpert som vil fylle 80 år neste vår !

Aspheim Oldtimers - Gerhard Aspheim var en av de som brakte tradjazzen til Norge for mer enn 60 år siden. Nå er denne "grand old man" dessverre borte, men bandet hans og de svingende rytmene lever videre i beste velgående.

Trubaduren Louis Jacoby. Ingen RIBBEjazz uten viser ! I år på den nyombygde intimscenen ”Universet” (tidl. BlackBox). Louis Jacoby er tekstforfatter, komponist, musiker og sanger, og er således en helstøpt trubadur. Med Prøysenprisen og andre utmerkelser står han solid plantet i den norske visetradisjonen. Han har sin tilhørighet i den vestfoldske skjærgården. Her henter han inspirasjon og motiv til sine tekster og melodier. Louis går under huden på sitt publikum med humor og alvor, og folk kjenner seg grundig igjen i tekstene hans.

Stina Stenerud & Her Soul Replacement - Det er få her hjemme som kan måle seg med Stinas følelsesladde og sterke stemme. Og nå har de begynt å få øynene opp for henne i resten av Europa også. I år har hun opptrådt på flere festivaler utenlands i tillegg til en rekke festivaler her hjemme. Med Stina får vi servert en herlig blanding av sitrende soul, blues og jazz. Sammen med sitt Soul Replacement inkl. råtøff lokal blåserekke kommer hun helt sikkert til å vinne mange nye fans.

Ett Fett Storband feat. Majken Christiansen, Ingar Kristiansen og Stina Stenerud  - Dette skal bli et formidabelt Las Vegas show i Stjernesalen ! Majken Christiansen, Ingar Kristiansen og Stina Stenerud med Ett Fett garanterer for en særdeles swingende konsertopplevelse. Både Majken og Stina behersker den krevende rollen som storbandsangerinner med overskudd og har alltid stor musikalitet og interessante tolkninger å tilby sitt publikum. Sanger Ingar Kristiansen er en av Norges fremste og mest utadvendte croonere med sitt store forbilde "The King" Frank Sinatra som spesialitet. Dette blir en swingende kraftpakke med gullkorn fra den rike amerikanske vokaljazztradisjonen. Sammen med Ett Fett i toppform lover vi et forrykende jazzikalsk show. 

The Sinatra Songbook. Med crooneren  Ingar Kristiansen i front tar bandet utgangspunkt i musikken til de største jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet. Det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye de udødelige sangene til for eksempel Gershwin, Porter, Rogers & Hart. Med crooneren Ingar Kristiansen kan vi formelig føle nærværet av ”Old Blue Eyes”, også kjent som Frank Sinatra. Dette blir et hardtswingende show med det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre i beste Las Vegas stil !  

Sugar Ann & Her Good Rockin' Dadies - Bandet ble først til som et prosjekt etter en forespørsel fra Skedsmo Bluesklubb og Lillestrøm Jazzklubb. De to klubbene ønsket å feire skuddårskvelden 2004 på Roots i Strømmen med et velspillende rhythm & blues – band, og repertoaret skulle bestå av nyarrangerte låter fra 1940-, 1950- og 1960-tallet. Magne Storløkken («fatter’n») valgte ut låtene fra den ekstremt rikholdige katalogen, mens Jarle Storløkken («junior») arrangerte alle låtene for det nystarta bandet. Her fikk blåserekka de melodiene og riffa som f.eks. gitar og munnspill hadde på originalinnspillingene!

   Fat Fred & The Possumhunters - Et høyenergisk, svingende liveband, med Fredrik "Mad Man" Johansen i front, serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tro med røttene.Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde med eim av bensin, sørstat og rock’n roll!

Karin Kvamme med band - Karin skriver sin egen musikk, sjangeren er Hip-Hop med en dose Funk/Soul og Rock, med inspirasjon fra bl.a Lauryn Hill, Pharrell Williams, Kanye West, Outcast og Rage Against the Machine. Karin kommer fra Haugesund, er kun 23 år gammel, hip-hop artist, produsent og musiker.

Funk My Life - Vårt lokale funky ungdomsband med tidligere elever ved Lillestrøm VGS ble etablert høsten 2011 og tok publikum fullstendig med storm da de debuterte. De covrer artister som bl.a. Soulive, Michael Boublé, Marcus Miller og har spilt flere konserter på Romerike, bl.a.på Byfesten og RIBBEjazz. Bandet er veldig fleksibelt og sammen med andre musikere fra nærområdet tilpasser de besetningen til hva som skal fremføres. Alle medlemmene i bandet er aktive musikere som ofrer mye tid til øving og ikke minst lever for konsertene. Dette er konserten du vil snakke om i mange dager etterpå !

Eirik Svela Kvintett (ft. Live Schulerud) - A Tribute to Diana Krall - Med Diana Krall som forbilde spiller bandet hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra "The Great American Songbook" og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker dette unge bandet seg gjennom flotte arrangementer.

LAST NED KOMPLETT PROGRAM MED TIDER
Klikk her !

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
  

SPIS OG DRIKK GODT !
I år kan du spise en julebuffet på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig julebuffet.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere;
Sandven Oslo AS, Skedsmo Kommune, LillestrømBanken, SLM (Svindal, Leidland og Myhrer), Myrdahl og Sveen A/S, Rema 1000 Kanalveien,
3M Norge AS og Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

*** PRESSEOMTALE AV SISTE ÅRS ARRANGEMENT ***

 

"Ribbejazz mer enn jazz"

Se flotte bilder, klikk
 her

Foto: Sven-Erik Hagen

"Som sild i tønne på Ribbejazz"

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )