ARTISTER 2009

Fra 6 forskjellige scener blir det non-stop musikk
fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden !

Over 100 musikere totalt !
 

 


LILLESTRØM KULTURSENTER - TIRSDAG 29.12 FRA KL. 19.00

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå på Kultursenteret – til kr. 425, - og spare kr. 50,- pr. bill.
Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr 475,-
BILLETTSALGET ER GODT I GANG PÅ KULTURSENTERET ! - TLF. 64 84 55 50 
Bestill Online * KLIKK HER * Bestill Online

Billetter kan også kjøpes hos Ark Bokhandel på Lillestrøm Torv,
Strømmen Storsenter eller Metro senteret.
 

  
 

OFFISIELL ÅPNING KL.18.45

Klikk på artist for å komme rett til omtale

For tidspunkt og hvilken scene det spilles på;

 

GEORGIE FAME (GB)
 
Verdenskjent med låta "The Ballad of Bonnie and Clyde" og toppet
britiske singellister en rekke ganger på 1960- og 70-tallet.

KARIN KROG  
Norsk jazzlivs førstedame med stor internasjonal anseelse

  MAJKEN CHRISTIANSEN (DK)
En av Københavns mest populære swingvokalister med egen fan club

STIAN CARSTENSEN
Multiinstrumentalist og ikke minst trekkspillmagiker i verdensklasse

LARS KLEVSTRAND
En av våre mest populære visetrubadurer samt en av Nordens fremste
tolkere på Evert Taube har mer å by på enn noensinne

CHRISTIANSAND STRING SWING
Ekstatisk miks av sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz,
opera og 1/4 kilo sirkusmusikk !

BJØRN ASPER CHUCK MANGIONE PROJ.  
Children of Sanchez
A Tribute to Chuck Mangione med en rekke lokale stjerner

STINA STENERUD
Omsider har Stina entret blues-arenaen med eget band og er CD aktuell
 med debutplaten "Kissing Fools"

MADE IN COREA
Covermusikk av Chick Corea med de unge kometene Martin Myhre Olsen (saksofon) og Sindre Mølmen (trompet).

SHARP 9
Stjernelag ledet av Staffan W-Olsson fra The Real Thing og Mezzoforte.

TRACES GOSPEL CHOIR 
Gospelkor med skikkelig trøkk godt hjulpet av vårt eget B3-fantom
Palle "Groove" Wagnberg

BLACK'N BLUES
Romerikes partyband #1 leverer soul, rock, blues og funk med nerve

SHUFFLE SERVICE
Dette unge bandet med base på Skedsmokorset gikk like godt bort og vant Union Blues Cup i fjor og blir bare bedre og bedre

  FUNKY FELLOWS
Her er vårt lokale band som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake
mer funky og tøffere enn noensinne.

  PALLE WAGNBERG
Godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

JOACHIM & MARIUS
Vårt nye radarpar leverer alt fra Rockabilly, Bluegrass, Jazz, Rock, Country, Blues, Soul og Rock til coverlåter og svisker av kjente og ukjente artister.

RIBBEJAZZ BAND
Nyt taffelmusikk og forfriskninger i Teatertorget under pausene i Stjernesalen

GRATIS BARNEKONSERT
Barnekoret "Miniklang" er med for 4. gang !

TID

 

For tidspunkt
og hvilken scene
det spilles på, klikk her
!)
(Word doc kommer senere)


Utskriftsvennlig artist oversikt, klikk her !
(Word doc kommer senere)

 

GEORGIE FAME (GB) ER KLAR FOR ÅRETS RIBBEjazz !


Georgie Fame ble verdenskjent med låta "The Ballad of Bonnie and Clyde" og toppet britiske singellister en rekke ganger på 1960- og 70-tallet. Siden har han samarbeidet med en lange rekke toneangivende utøvere som Count Basie, Phil Woods, Eric Clapton, Robben Ford og Muddy Waters. På 1980- og 90-tallet var Georgie Fame Van Morrisons producer og pianist i Morrisons band. Fame har også jobbet med en rekke storband som for eksempel BBCs radioorkester. For øvrig var han en av grunnleggerne i Bill Wymans første Rhythm Kings. I dag er Fame en hyppig og populær gjest på klubber og festivaler over hele Europa.

 

KARIN KROG ER KLAR FOR ÅRETS RIBBEJAZZ

 

Karin Krog er norsk jazzlivs førstedame med stor internasjonal anseelse. Allerede i 1955 vakte hun berettiget oppsikt under jamsessions i Oslo, bl.a. i Kjell Karlsens sekstet, og hun spilte naturligvis på den aller første jazzfestivalen i Molde i 1961. Siden den gang har hun spilt med en rekke kjente navn som Dexter Gordon, Archie Shepp, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Steve Kuhn, John Surman, Bjarne Nerem og Palle Mikkelborg. Hun har vunnet en rekke internasjonale favorittavstemninger. I 1971 vant hun 1. pris for årets vokaljazzplate i Japan med Some Other Spring (med Dexter Gordon), og hun gjentok bedriften i 1977 med Hi-Fly (med Archie Shepp). Karin Krog ble tildelt Norsk Jazzforbunds Buddy-pris i 1965. Hun ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 2005. Med seg har hun Staffan W-Olsson (g) og Terje Gewelt (b) (

 

MAJKEN CHRISTIANSEN (DK)

 

Danske Majken Christiansen er en av Københavns mest populære swingvokalister. Hun synger i tradisjonen etter de store amerikanske kvinnelige vokalistene og er særlig inspirert av Ella Fitzgerald. Når Christensen står på scenen, fremfører hun jazzklassikerne med varme, ærlighet og overbevisning. I 2001 flyttet Majken Christiansen til Oslo, og siden har hun vært en ettertraktet gjestesolist med en rekke band i Oslo og omegn. Parallelt med hyppige gjesteopptredener på klubber og festivaler har Christiansen også gitt ut tre album i eget navn. I tillegg til kveldens britiske Georgie Fame har Christiansen med seg Frode Kjekstad, Ove Billington, Stig Hvalryg og Torstein Ellingsen til årets RIBBEjazz


STIAN CARSTENSEN - Multiinstrumentalist og ikke minst trekkspillmagiker i verdensklasse !

http://no.wikipedia.org/wiki/Stian_Carstensen

Stian Carstensen, med bopel i Eidsvoll, er en multiinstrumentalist av dimensjoner og en av Norges fremste trekkspillere i alle slags musikk-former. Som nittenåring kom han inn på jazzlinja i Trondheim  - på gitar.  Her lagde han "Farmers Market" sammen med tre andre med en gang og dette er fremdeles hovedbandet hans. Om jazz-linja sier Stian som de fleste andre som har gått der at det er en 2 år sammenhengende utrolig kjempejam. Lærerne innprenter elevene hoved-saken over alle: "Forfølg Kicket", uten dette faller vitsen bort. Han er ett oppkomme av musikalsk gjøgleri som han presenterer med stor instrumentalteknisk dyktighet. Hvem han tar med seg som gjest i år er alltid like spennende !

 


LARS KLEVSTRAND - En av våre mest populære visetrubadurer samt en av Nordens fremste tolkere på Evert Taube har mer å by på enn noensinne

En høyst oppegående og levende formidler av vettug tekst og musikk i skjønn forening, nærmere definert som viser. De erfaringene  publikum de siste årene har hatt med Lars på konsert – eller klubbscenen er entydige; Han har mer å by på enn noensinne. Det er som det skal være !
Årene på baken, eller rettere sagt på visescenen, har gitt ytterligere tyngde til hans kunst. Uttrykksevnen og viljen har vokst, og det oppleves som om om ”trøkket” har økt. Dette kommer sterkest til uttrykk i levende live, i selve møtet med det lyttende publikum. Og dette publikummet øker, i tråd med den almenne interessen for det direkte og nære budskapet som visa har. Det har han selv erfart, også som vert på landets hoved-scene for visekunst; Josefine viseklubb i Oslo.

I tidens fylde har Lars markert seg som en tolker av et mangfold av våre visediktere, samt som en av Nordens fremste på Evert Taube.  Jacques Brèl har også blitt vitalisert i Lars`”tapping ” de siste årene.
 

CHRISTIANSAND STRING SWING ENSEMBLE

- Ekstatisk miks av sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera og sirkusmusikk !
 

Christianssand String Swing Ensemble (CSSE) er nå inne i sitt tiende år. Etter oppstarten i Kristiansand i 1999 er bandet satt tydelig på kartet som en grensesprengende bidragsyter på den norske live scenen. Dette gjennom utstrakt turnevirksomhet over hele landet, samt turnering i Norden, Russland, Argentina & Frankrike. Christianssand String Swing Ensemble har ry på seg for å være en hardtslående energibombe, med en intensitet og nerve som er svært smittsom. Det melankolske uttrykket er også en viktig del av den helhetlige konsertopplevelsen. Med ingrediensene sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera, og en 1/4 kilo sirkusmusikk, blir møtet med bandet en uforutsigbar og spennende affære. Musikalsk fest og fyrverkeri er dekkende stikkord for dette ensemblet hvor vi bl.a. finner gitarist Jarle Storløkken fra Lørenskog.

 

BJØRN ASPER
CHUCK MANGIONI PROJ.
-  CHILDREN OF SANCHEZ

"Chuck" Mangione er en amerikansk flugelhorn musiker og låtskriver som fikk internasjonal suksess I 1977 med sin jazz-pop single, "Feels So Good". Mangione har gitt ut mer enn 30 album siden 1960.

Vår ledende leadtrompetist Bjørn Asper fra Lillestrøm, kjent fra bl.a. Ett Fett Storband og ikke minst Sandvika Storband, har lenge gått med et ønske om å gjøre en konsert med låter av en av sine favoritt musikere. Som regel er Bjørn godt plassert i bakerste rekke når han selv spiller, men denne kvelden leder han altså sitt eget band og blir å finne i første rekke. Da andre lokale medmusikanter fikk høre om prosjektet var de ikke vanskelige å be om å være med. Bandet består foruten Bjørn Asper på flygelhorn av følgende: Jarle G. Storløkken – Gitar, Erik Jøkling Kleiva – Trommer, Fredrik Jørgensen – Bass, Espen Johansen – Piano, Arild Stav – Div. Treblås, Svein Greni – Div. Treblås, Frank Brodahl – Trumpet/Flygelhorn og Tarjei Grimsby – Trombone


STINA STENERUD BAND

Omsider har Stina entret blues-arenaen med eget band og er CD aktuell
 med debutplaten "Kissing Fools"

Inspirasjonsmessig heller Stina mot god gammel soul, ispedd blues- og jazz-elementer, og har et stort hjerte for musikk med trøkk og sterke tekster. Stina Stenerud har siden 2001 vært å se og høre sammen med Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters. Hun har også drevet mye med jazz, hovedsakelig i storbandformatet, hvor hun har sunget bl.a. sammen med storheter som Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Christian Ingebrigtsen. Bandet hun har med seg består av rutinerte musikere som har spilt land og strand rundt i en årrekke;  Palle Wagnberg - Hammond B3,  Stian Haslie - gitar,


 

 I
 

CD aktuell med debutplaten "Kissing Fools"

MADE IN COREA
- Covermusikk av Chick Corea med de unge kometene
Martin Myhre Olsen (saksofon) og Sindre Mølmen (trompet).
 

 

Made in Corea er en jazzkvartett som utelukkende spiller musikk av pianisten og komponisten Chick Corea. Med en pianoløs bestning, presenterer bandet komposisjonene til en av verdens fremste jazzpersonligheter, med vibrafon og gitar som erstatning for pianoet. Bandet plukker låter fra stort sett alle Coreas konstellasjoner og perioder. Hovedtyngden av repertoaret ligger på den melodiske og tilgjengelige siden av Coreas katalog, med særlig vekt på låter med latinsk-inspirerte groover og fengende temaer. Kvartetten hadde sin første store konsert under Byfesten i Lillestrøm i 2002. Bandet ble engasjert til hele åtte konserter under Kongsberg Jazzfestival 2003, og fulgte året etter opp med “A Grand Tribute to Chick Corea” for et utvidet, håndplukket orkester i Lillestrøm Kultursenter til terningkast 6 i RB. Den foreløpige toppen ble nådd på Kongsberg Jazzfetsival 2005, da bandet spilte sammen med selveste Chick Corea. Jarle Storløkken (g), Ola Lindh (vib, Frerik Jørgensen (b) og Erik Jøkling (tr) gjentar suksessen fra Byfesten og tar igjen med seg to meget talentfulle ungdommer som begge går på musikklinja ved Lillestrøm VGS ! 

SHARP 9
- Stjernelag ledet av Staffan W-Olsson fra The Real Thing og Mezzoforte.

Her kommer et stjernespekket 9-mannsband med seks blåsere og komp bestående av noen de mest fremtredende musikerne på den norske jazzscenen samlet på et brett. Gitaristen Staffan William-Olsson, kjent fra bl.a The Real Thing og Mezzoforte,  er bandets leder og hovedsaklige komponist/arrangør. Gruppen ble en umiddelbar suksess etter starten i 2004 og har allerede spilt på de fleste større jazzklubber og festivaler i Norge og Sverige. De ble også nominert til Spellemannsprisen i 2004 for sin debutplate No:Network og er elsket av publikum for sine liveopptredener.
Musikalsk sett er Sharp 9 elegant og forfriskende, med låtmateriale forankret i amerikansk jazz med alt fra Basie-inspirert swing til cool vestkystjazz, funk og latin, bebop og blues.
Med den sterke besetningen kommer solistprestasjonene som perler på en snor og bidrar til å gjøre bandet til en sjelden konsertopplevelse. Ikke gå glipp av denne muligheten å høre kremen av norske jazzmusikere i en ny setting for dette kommer det til å slå gnister av.
Bandet sørger også for at britiske Georgie Fame får det rette trøkket på årets RIBBEjazz med en egen avdeling ! 

 

 


TRACES GOSPEL CHOIR
-
Gospelkor med skikkelig trøkk godt hjulpet av vårt eget B3-fantom Palle Wagnberg

Traces Gospel Choir er et lite damekor som er kjent fra en rekke opptredener i klubber og restauranter i Oslo, og kan i dagene oppleves på Latter i Rune Andersen og Espen Beranek Holms forstilling ”MANN”. Gospelkoret har medlemmer fra hele verden. Med Palle Wagnberg bak sitt kjære hammond-B3 orgel kan vi forvente oss like høy stemning og trøkk som under en konsert i en baptist kirke i USA denne kvelden.  

 

BLACK'N BLUES
- Romerikes partyband #1 leverer soul, rock, blues
 og funk med skikkelig nerve

Spillegleden og trøkket fra det 10-mann sterke lokale bandet får salen til å koke enten det er på  Smuget i Oslo, på Byfest i Lillestrøm eller ellers på Romerike ! Repertoaret spenner over R&B beslektede stilarter som soul, rock, blues og funk. Bandet består av ei 4-manns blåserekke, trommer, bass, 2 gitarer, keyboard og 4 lead-vokalister. Låter fra Blues Brothers, Blood, Sweat & Tears, Chicago, Tower of Power, Aretha Franklin, Little Feat og mange flere får ei framføring de fortjener. De som ikke er på dansegulvet når bandet trår til, har enten sovna eller fått for mye innabords. For dette er groovy party-musikk med trøkk ! Black´n Blues har gitt ut 2 Cd´er og medvirket i flere radio og TV-programmer.
 

SHUFFLE SERVICE BOOKMARK
 

SHUFFLE SERVICE
- Dette unge bandet med base på Skedsmokorset gikk like godt
 bort og vant Union Blues Cup i fjor og blir bare bedre og bedre

Dette unge bandet med base på Skedsmokorset gikk like godt bort og vant Union Blues Cup i fjor. Bluesklubbenes rekruttkåring sendte bandet rundt på en landsomfattende turne samt tur til USA ! Shuffle Service betår av søskenparet bassist Fredrik og vokalist Katrine Bergersen Klemp, trommeslager Erik Lindboe Pedersen, gitarist Hans Olav Ingholm og Dan Tømte på tangenter. De spiller moderne, opprocka blues med trøkk og ynde. Selv sier bandet at de jakter på den hjerterøskende grooven og de gode melodiene i funk, soul og rock ispedd den riktige bluesvrengen. Katrine Klemp skriver tekstene og lillebror Fredrik og resten av bandet jobber fram meldoiene og arrangementene

 

FUNKY FELLOWS
-
Her er vårt lokale band som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake mer funky og tøffere enn noensinne.

Dette musikkprosjektet startet som et samarbeid mellom trioen -"Tverrskandinavisk SamarbeidsBureu", The Curtains Fall og tre blåsere ved Lillestrøm Videregående skole. Alle medlemmene i The Curtains Fall er også elever ved Lillestrøm videregående skole. Musikalsk sett ligger ligger dette i det Funky landskapet med en blanding av eget stoff og coverlåter. Bandet debuterte på Byfesten i fjor til stormende jubel fra et fullstappet Jazz & Blues telt.  På sparket ble de invitert til å spille på RIBBEjazzen i romjula samme året og her er en ny utgave tilbake mer funky og tøffere enn noensinne.Lillestrøms ledende Funk-alliance -  Funky Fellows !

 

 

PALLE WAGNBERG
- Godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk.

Palle Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”.
Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke.


JOACHIM & MARIUS
 - vår nye lokale viseduo

Joachim Svendsen er kjent fra flere band på Romerike, bl.a. Jetsurfers, Bullseye og Farmer Fred & the Electrified Donkeys. Marius Johansen er et mer ubeskrevet blad, men som overrasket alle på Fagerborg da sommerkonsertene startet opp der i år. Gå ikke glipp av denne konserten med vårt nye radarpar. Her kan det bli alt fra Rockabilly, Bluegrass, Jazz, Rock, Country, Blues, Soul og Rock til coverlåter og svisker av kjente og ukjente artister.

 


   

Joachim Svendsen spiller til vanlig blant annet i country/rock bandet Jetsurfers. Jetsurfers er svært aktive på live-fronten og ga ut albumet "Western reality" i sommer. Julefreden senker seg, Joachim bytter ut rockeband med trekkspillern Arve Johansen fra Fetsund, fadern Ronny Svendsen med sin saxofon samt Terje Sæthre på gitar og Finn Torgersen på trommer.

Repertoaret vil stort sett bestå av jazz standards, evergreens og andre klassiske "svisker" fra nær og fjern !

RIBBEJAZZ BAND
- Nyt taffelmusikk og forfriskninger i Teatertorget under pausene i Stjernesalen

 

BARN

TIL ALLE BARN !

VI INVITERER ALLE BARN TIL Å KLE SEG UT SOM JULEBUKKER.

MØT OPP PÅ STORTORGET VED MENY KL.16.45

AVMARSJ KL. 17.00 NED JULEGATA TIL KULTURSENTERET

GRATIS BARNEKONSERT KL.17.45 MED  BARNEKORET
 "MINIKLANG" FRA SKEDSMO.

DE 200 FØRSTE UTKLEDDE BARNA FÅR GRATIS GODTEPOSER
VED  AVSLUTNING CA. KL.18.40.

 

GRATIS BARNEKONSERT
- barnekorene Miniklang, Skedsmo Boyses og Skedsmo Voices.

Miniklang ble etablert i september 2005, og er et nytt og friskt tilbud for barn og unge i Skedsmo kommune. Barnekoret synger alt fra klassisk og viser til gospel og populærmusikk. Enkelte av sangene følges av dans og bevegelser. Miniklang har mange opptredener og synger på alt fra kirkekonserter til kjøpesentre.

Miniklang fra Skedsmokorset, ledet av Ingrid Danbolt, er med for 4. gang !

http://www.kor.no/kor/index.cfm?kor=1834

 

 

 

GOD FORNØYELSE !

www.lillestrøm.jazzklubb.no
KULTURTIBUD DET SWINGER AV !

SPONSORER: