SETT AV DATOEN FOR ÅRETS ©RIBBEjazz nå:
 SØNDAG 29.12.2019
RIBBEjazz - kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid - skal i år arrangeres for 14. gang og har som alltid ha et bredt musikalsk utvalg. Dette blir en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz. Her skal det være noe for enhver smak med musikk i mange sjangere! Utsolgt på 10-års markeringen, 1100 billetter ble revet vekk ! Sikre deg billett allerede nå !

   

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

16 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - SLIK VAR FJORÅRETS PROGRAM !

FOR MER OMTALE AV HVERT BAND;

 

KOMPLETT PROGRAM MED TIDER
Klikk her !

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets utgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 13. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

OLE BØRUD FRA NRK1’s STJERNEKAMP TIL ÅRETS RIBBEjazz !

Grom og groovy vestkystpop av ypperste merke

 Ole har vært en stjerne i manges øyne i mange år, hver lørdags kveld i beste sendetid konkurrerer han nå om å bli kåret til hele «Norges ultimate entertainer» og har så langt gjort det meget bra !

Om han vinner gjenstår å se, men det som er helt sikkert er at kommer til årets RIBBEjazz 29.12 på Lillestrøm Kultursenter med eget band og blåserekke som byr på funky, soulfull vestkystpop av ypperste merke !


 

BLODSBRØDRE

Det originale coverbandet som spiller "Absolut Norske Rockehits"!

Med Blodsbrødre blir det god stemning og allsang fra start til slutt. På vei hjem fra årets RIBBEjazz skal du ikke savne en eneste norsk rockehit eller et eneste kjent refreng fra norsk rocks historie. Velkommen til en herlig konsert med høyt allsang-nivå! BlodsBrødre har spilt hundrevis av konserter for tusenvis av glade festgjengere siden 1997.  

 

Norske rockehits sørger for stor stemning i et hvert lokale som er klar for en fest, og særlig når de kommer i BlodsBrødredrakt. Bandet kom sammen først og fremst for moro skyld, men dette er en ekte hyllest til norsk (på norsk) rocks historie. Det er bare å begynne og glede seg !

 

THE SINATRA SONGBOOK M/CROONER INGAR KRISTIANSEN

The Sinatra Songbook, med vokalist Ingar Kristiansen i front og Torstein Ellingsen bak trommene, er et proft eventband, i form av en elegant og hardtsvingende «swing pack» som går på scenen i dress og har glimt i øyet.

Ingar Kristiansen, sannsynligvis Norges fremste crooner, tar utgangspunkt i musikken til de største mannlige jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens jazzuttrykk. Gruppen har siden 1999 spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus, festivaler og private events rundt i Norge. Det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye ca. 100 av de udødelige sangene til komponister som Gershwin, Porter, Weill, Mancini, Rogers & Hart.

 Besetningen består av dette stjernelaget;

Ingar Kristiansen - vokal
Eckhard Baur - trompet
Håvard Fossum - tenorsax
Per Husby - piano
Stig Hvalryg - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer

 

MonicaZ Vals

En hyllest til Monica Zetterlund med Stina Stenerud i front

Dette lokale superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

«MonicaZ vals – en hyllest til Monica Zetterlund» kaller de seg – og en sann hyllest er det! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles kjærlighet til den svenske verdensartisten, noe man føler fra første tone.

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg – Hammond B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik Jøkling - trommer


Aner vi en hvis likhet !? - Stina Stenerud (tv) og Monica Zetterlund (th)

 

TARJEI GRIMSBY KVARTETT  

 "A Family Suite" med stjernemusikere

Tarjei Grimsby kvintett debuterte på Byfesten tidligere i år til stormende jubel med nyskrevet musikk av Tarjei i tillegg til et par Frode Thingnæs låter.

 

Bandet består av musikere på øverste hylle og som har sitt virke nasjonalt og internasjonalt.

- Jens Thoresen, gitar -  Olga Konkova, piano - Marcus Lewin, drums - Roger Morland, bass og Tarjei Grimsby, trombone

 

P O M P

Et avkok i fra funk og New Orleans-jazz i spedd en dæsj ekstra sousafoner og to fedd med tull og tøys ledet av Even Kruse Skatrud

 

 10.000 m.o.h. ble ideen om jazzcoverensemblet POMP unnfanget av jazztrombonist og arrangør Even Kruse Skatrud, som satt på flyet hjem til Oslo. POMP spiller bandleder Even Kruse Skatrud (instagram #mr.sousaphone) sine skreddersydde arrangementer på kjente låter i alle verdens stilarter. Musikken er et avkok i fra funk og New Orleans-jazz i spedd en dæsj ekstra sousafoner og to fedd med tull og tøys. Skatruds arrangementer gnistrer av overskudd, humor, briljans og lekenhet skrevet uten føringer fra verken bestiller, produsenter eller musikere. Hør din favorittlåt – ”The Pomp Way” !

 

BABYLON BROTHERS

 Funky jazzrockgruppe ispedd influenser fra både latin, jazz, fusion og pop-verdenen.

Staffan William-Olsson er kanskje best kjent som jazzgitaristen i souljazz bandet The Real Thing og flere egne band. Ikke alle vet at han etter klassiske pianostudier overtok plassen etter Ulf Wakenius i den svenske fusion-gruppen "Hawk on Flight".  Han har også en fortid som gitarist i hardrock gruppen Sons of Angels etter at han flyttet til Oslo i 1986 ! Men det er trolig hans fartstid i det kjente islandske funk og jazz-fusion bandet Mezzoforte som har inspirert han til å danne jazzrockgrupppen Babylon Brothers hvor han har tatt med seg flere av sine egne komposisjoner og fusion-klassikere nettopp fra Mezzoforte perioden. Stilistisk ligger det et sted mellom Jeff Beck, Larry Carlton og Georg Benson.   

  

Bandet består av Staffan William-Olsson – gitar, Kristian Wentzel – keyboard, Tom Erik Antonsen – bass og Erik Smith – trommer.

 

PAUL WAGNBERG ORGAN UNIT

En groovy, humørfylt og underholdende live-act som fører Jimmy Smith-tradisjonen videre. 

Svenske Palle Wagnberg har bodd i Norge siden 1980-tallet og er særlig kjent gjennom 20 år i Souljazz gruppa «The Real Thing».  I sin egen orgeltrio har han med seg gitaristen Frode Kjekstad og vår egen trommeslager Erik Jøkling.  Den humørfylte og underholdende orgeljazztrioen har den amerikanske organisten og jazzmusikeren Jimmy Smith som sitt forbilde. På 1950-tallet satte han standard for energisk, soulmettet orgeljazz, og det er denne tradisjonen Palle «Groove» Wagnbergs trio fører videre.

Med sitt høye energinivå og gode samspill vil Paul Wagnberg Organ Unit glede oss med sin musikk. Og i sentrum står selvfølgelig Palles tunge, legendariske Hammond B-3 orgel. Vi kan glede oss til å nyte godt av Palles eminente tangentspill og hans nesten utrolig fortrappe basspedalspill. Dette er ikke akkurat orgelkurs for nybegynnere !

Paul Wagnberg – Hammond B3 orgel, Frode Kjekstad – gitar og Erik Jøkling – trommer

 

KIRSTI SØRLIE HANSEN & JOACHIM SVENDSEN

«Bergtatt av Eva Cassidy»

 Under vignetten "Bergtatt av Eva Cassidy" har Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen gjort stor suksess. Også oppfølgeren har trukket fulle hus med bl.a. en rekke av låtene Eva Cassidy fremførte fra evergreens repertoaret "The Great American Songbook".
Eva Cassidy var en amerikansk vokalist og gitarist kjent for sine tolkninger av jazz, blues, folkemusikk, gospel, country, rock og pop klassikere. Hun ble beskrevet som en av sin generasjons største stemmer av den britiske avisen  The Guardian. Hun var likevel relativt ukjent utenfor hjembyen Washington D.C. da hun døde av kreft i 1996 bare 33 år gammel. Men etter hennes død ble innspillinger med henne utgitt, og har hittil solgt over ti millioner eksemplarer.
Kirsti Sørlie Hansen har latt seg inspirere av sitt store idol. Sammen med Joachim Svendsen, på gitar, framfører de Cassidys tolkninger av en rekke fantastiske låter, deriblant som nevnt mange perler fra The Great American Songbook !

 

Kirsti og Joachim har opptrådt i Jazzklubben i ulike sammen-henger. De har begge bakgrunn fra forskjellige musikkformer, og setter stor pris på akustiske konserterer hvor de får ekstra nær kontakt med publikum. Kirsti er fra Rælingen, er utdannet skuespiller og sanger, og har en rekke roller og konserter på CVen. Nevnes må også at Kirsti ble landskjent da hun deltok på IDOL i 2011. Hun sjarmerte alle med sin opptreden og ble blant de fem beste. Iflg. Marion Ravn var hun den beste artisten i IDOL siden Kurt ! Joachim er kjent fra en rekke musikalske konstellasjoner og spiller blant annet gitar for Stephen Ackles og i Fat Fred & The Possum Hunters

 

STEIN STOKKE & THE ENGINE

 Dampene het og svingende het autentisk blues med særpreg

Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår i bluesens tjeneste etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk.
Han er vel den eneste som også trakterer baryton (euphonium) i et bluesband :-)

Stein har vært grunnlegger og frontmann i flere bluesband som Solid Comfort og From The Hip, og har årevis med erfaring i fronten av flere band, bla. Sugar Ann & Her Good Rocking Daddies, Rosenhill Bluesband og Øratadom.
Hans nye band hadde sin første gig i mars 2017, og med Stein foran en velsmurt "maskin" satt sammen av svært garvede bluesmusikere, garanteres det en utadvendt, svett, svingende, sjelfull og rotekte blueskonsert.

 

INGEN RIBBEJAZZ UTEN DETTE POPULÆRE BANDET !

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !


Fat Fred & The Possumhunters inntar nok en gang Kultursenteret

 

THE PUEBLO & ALEX

 Med inspirasjon fra reggae, soul, funk, blues og jazz blir dette en herlig fest !


Denne gjengen med lidenskapelige unge musikere må nesten oppleves. Med 19 år gamle Alexander Salas Johansen i spissen tar disse talentene grep om en stor del av musikkarven de har bak seg. Gjennom en time henter de inspirasjon fra reggae, soul, blues og jazz, og sist gang de spilte på Django i Oslo, ble et fullt lokale mer stappet underveis. Mot slutten av kvelden danset det også folk i gatene.
Det er ikke tilfeldig at Alexander Johansen står på en scene nå. Den første versjonen av The Pueblo & Alex spilte på gatene på Grünerløkka da han var ni år. Fra han var 12 år ble han smuglet inn på Blå på søndager for å spille sammen med legendariske Frank Znort.
Det sies også at han lærte å spille trompet av Dave Guy i The Roots, som også introduserte ham for soul og funk. Senere overbeviste selveste Charles Bradley ham om å kjøpe akkurat den mikrofonen han bruker i dag.

 

Modne Menn & Sønner - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B.

Finn frem danseskoene og swing deg til bl.a. noen av de cooleste Motown låtene fra 70-tallet.  Dette blir RIBBEjazzens hoftevrikkende grooveparty - spekket med heftig soul, funk og pop avløst av de smekreste ballader.

 

Funk The System - Lillestrøms nye Funk-alliance !

Dette lokale funky partybandet består av tidligere elever ved Lillestrøm VGS og er arvtakerne til de litt eldre medelevene i Funk My Life. Denne gruppa med unge musikere fra Lillestrøm vender stadig tilbake til hjembyen for å levere en etterlengta dose med heftige funkrytmer og dansbare riff. Siden oppstarten på musikklinja i 2014 har Funk The System bygd et variert repertoar med både kjente coverfavoritter og egne låter som garanterer topp stemning. Selvfølgelig har de også en funky blåserekke som gir bandet det rette trøkket og soundet inklusiv en sousaphone ! Dette blir en kveld du sent vil glemme.

Jon Erik Østerberg: Trommer, Karl Erik Jørgensen: Bass, Magnus Klausen: Gitar, Philip Audensen: Vokal, Lars Dreierstad: Tuba/Susafon, Lars Egenes Flemstrøm: Trombone, Sebastian Einar Røkholt: Trombone, Henrik Nøkleby Hjellup: Trompet, Maren Sæther: Saksofon og Aksel Rønning: Saksofon

 

RIBBEjazz bandet består i år av SKIFER.

Skifer er et ungt lokalt jazzband med tidligere elever fra musikklinja på Lillestrøm VGS. De spiller musikk i stilen jazz og jazzinspirert pop. De leverer alltid fra øverste hylle. Her kan du forvente avslappende men diggbar musikk i massevis !

Skifer består av Elisabeth Krohn-Hansen (vokal), Aksel Rønning (saksofon), Johan Bakke Eidem (gitar), Eskild Okkenhaug (bass) og Petter Lundby Nilsen (trommer)

SKIFER sørger også for behagelig taffelmusikk og laidback stemning
på Scene 5 fra kl.18.00.

 

Hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz; Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter - disker opp med deilig mat. Her er det rift om plassene, så bestill bord !

 

 

 

KOMPLETT PROGRAM MED TIDER
Klikk her !
 

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTILL KR.150,- PR BILLETT FØR 01.DES.
Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk !
 Sikre deg billett allerede nå !

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12.
Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere 2018;
Skedsmo Kommune, SLM (Svindal, Leidland og Myhrer), Myrdahl og Sveen, 3M Norge,
Peppes Pizza, Lady Persienneindustri, Casa Mia og Aarsby Bil

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

 *** PRESSEOMTALE AV FJORÅRETS ARRANGEMENT ***

 

( Klikk her for å se programmet og lese mer om artistene fra 2017 )

"Ribbejazz for 12. gang - Bilder"

"Konserter fra 6 scener i romjula"

 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )