SETT AV DATOEN FOR ÅRETS ©RIBBEjazz allerede nå:
 FREDAG 29.12.2017
RIBBEjazz - kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid - skal i år arrangeres for 12. gang og har som alltid ha et bredt musikalsk utvalg. Dette blir en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz. Her skal det være noe for enhver smak med musikk i mange sjangere! Utsolgt på 10-års markeringen, 1100 billetter ble revet vekk ! Sikre deg billett allerede nå !

   

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

16 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - HER ER FJORÅRETS KOMPLETTE PROGRAM !

FOR MER OMTALE AV HVERT BAND;

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets jubileumsutgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 11. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Heine Totland’s Sensational Rock & Roll Circus !

På RIBBEjazz 29. desember serverer Heine Totland med band et forrykende musikalsk show når kvelden kommer listende. Denne humørpillen av et band får garantert stemningen i taket og er perfekt for en festkveld i alle aldre ! Med en utrolig spilleglede, boblende musikalitet  og smittende energi serverer de tidenes beste «Rock & Roll» låter fra 50- og 60-tallet! I front står den folkekjære artist og TV yndling Heine Totland, en fremragende vokalist og entertainer.

High Red (tidl. Douglas Group) - med vokalist Adam Douglas i spissen

Smellfeit RnB og Soul fra et av Norges beste band !  

 

Majken Christiansen (DK) Band feat. Ulf Johansson Werre (S).

Swingjazz i verdensklasse !

 

Frode Thingnæs Quintet med Tarjei Grimsby som gjestesolist.
Et superlag av musikere ! 

 Magnus Thingnæs har sin musikalske bakgrunn  som elev av Henryk Lysiak og pianostudier ved Berklee University i Boston USA. Jan Erik Kongshaug, bassist og komponist, er en svært etterspurt lydtekniker og er daglig leder av Rainbow Studio i Oslo som har blitt et samlingspunkt for verdens jazzelite. Pete Knutsen, gitarist, komponist og arrangør, og Thor Andreassen, trommer, har spilt sammen i ulike band. De ble tildelt Spellemannsprisen i 1972 med Popol Vuh/Popol Ace, og har begge deltatt på en mengde studioinnspillinger. Håvard Fossum markert seg i norsk musikkliv etter musikkstudier i Trondheim og ved University of Miami samt lang erfaring som studiomusiker i USA. Og på årets RIBBEjazz er det vår egen Tarjej Grimsby (trb) som er gjestesolist. Hem trenger neppe noen nærmere presentasjon her på berget !  

 

Prima Vista Social Club

Et nytt, ellevilt underholdningsband som består av Oslos kanskje beste blåserekke, et hardtsvingende komp, og er frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Bandet spiller publikumsvennlig swing, blues, jump and jive, inspirert av popmusikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima og Louie Jordan som inspirasjonskilder.

 

Oslo Radio Orkester - Fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono !

De som likte tv-serien "Pennies from Heaven" eller som savner lyden av Kurér'en på kjøkkenbordet, har en hyggelig kveld i vente når disse radio-nette musikerne starter opp og gir oss en tidsreise til radioens barndom !

 

Håkon Graf Trio med Staffan William-Olsson.

 Du finner neppe mere funky trio med norske musikere enn denne med Haakon Graf - piano, Per Mathisen - bass og Erik Smith - trommer. Dette er trøkk, spilleglede og tøffe groover som man sjelden eller aldri hører maken til her i landet. Trioen topper laget på RIBBEjazz med Staffan William-Olsson, svensk gitarist; som blant annet har  vært med i fusiongruppen Hawk on Flight og samarbeidet med blant andre Bob Berg, Lee Konitz og Palle Mikkelborg. Han flyttet til Oslo i 1986 og var blant annet med i hardrockgruppen Sons of Angels. Fra 1992 har han vært med i souljazzgruppen The Real Thing i tillegg til en rekke andre band.

 

Stina Stenerud & Her Soul Replacement

Et møte med ektefølt soul, RnB, funk og gospel

 

Solid Comfort

 Frontfigur Stein Stokke og bandet serverer alltid dampende het og svingende autentisk blues med særpreg.

 

INGEN RIBBEJAZZ UTEN DETTE POPULÆRE BANDET !

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !


Foto:Ronny Østnes

 

Soulstation - Ekte sprudlende soul-gospel perler og klassikere med 9 musikere og sangere under ledelse av Arild Stav.

 

Funk My Life - Lillestrøms ledende Funk-alliance tøffere enn noensinne !

 

Modne Menn & Sønner - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B.

 

Kim Therkildsen drar i gang rock'n roll, blues, boogie, country og ballader med kassegitar så det er en fryd å høre på !

 Med en god dose godt humør og spilleglede og et repertoar på flere hundre låter som spilles uten jukselapp !
Slikt blir det alltid stemning av.

 

RIBBEjazz bandet består i år av Anna B. Sælen (v), Sigrid Aftret (s) og Petter Berg Aspen (g).

Trioen er nyoppstartet for anledningen og byr på jazz-standardlåter og en dæsj norske kjenninger fra film/revy fra midten av det forrige århundret. De lover variert musikk med både vokaljazz og instrumentaljazz i Teatertorget under pausene i Stjernesalen.

 

Eirik B. Svela Trio sørger for behagelig taffelmusikk og laidback stemning.

 Hvis du vil spise under årets  RIBBEjazz; Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter - disker opp med deilig mat. Her er det rift om plassene, så bestill bord !

 

  LAST NED KOMPLETT PROGRAM MED TIDER 
Klikk her !
 

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTILL KR.120,- PR BILLETT FØR 01.DES.
Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk !
 Sikre deg billett allerede nå !

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre støttespillere 2015;
Sandven Oslo AS, Skedsmo Kommune, LillestrømBanken, SLM (Svindal, Leidland og Myhrer), Myrdahl og Sveen A/S, Rema 1000 Kanalveien,
3M Norge AS og Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

 *** PRESSEOMTALE AV FJORÅRETS ARRANGEMENT ***

 

( Klikk her for å se programmet og lese mer om artistene fra 2015)

"Stinn brakke på årets Ribbejazz"
(krever abo for å vise)

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )