SETT AV DATOEN FOR ÅRETS ©RIBBEjazz allerede nå:
 FREDAG 29.12.2017
RIBBEjazz - kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid - skal i år arrangeres for 12. gang og har som alltid ha et bredt musikalsk utvalg. Dette blir en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz. Her skal det være noe for enhver smak med musikk i mange sjangere! Utsolgt på 10-års markeringen, 1100 billetter ble revet vekk ! Sikre deg billett allerede nå !

   

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, rockabilly, bluegrass, zydeco, tex-mex og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

16 BAND FRA 6 FORSKJELLIGE SCENER
OVER 100 MUSIKERE TOTALT - HER OPPDATERS ÅRETS PROGRAM FORTLØPENDE !

FOR MER OMTALE AV HVERT BAND;

Er du ute etter et hoftevrikkende groovparty eller litt mer rolige harmonier og nostalgisk musikk før nyttårsfeiringen er årets utgave av RIBBEjazz stedet for deg. Årets musikalske romjulsfest – den 12. i rekken - inneholder som vanlig det meste av sjangere. RIBBEjazz er rett og slett en romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Kall det gjerne en ”Byfest” vinterstid. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett!

Fjorårets Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum med band
til årets RIBBEjazz !


For en stemme ! For en artist ! Knut Anders Sørum ble i oktober 2016 den første mannlige artisten som vant NRKs Stjernekamp. At Totningen kan synge og har scenetekke er det ingen tvil om. I beste sendetid på lørdagskveldene sjarmerte han et helt land. 29. desember sørger han og bandet for festgaranti på årets RIBBEjazz. Totningen stiller med bandet sitt i Stjernesalen med musikken hele Norge har falt pladask for.

Med sin store stemme, formidlingsevne og trivelige vesen har Sørum sjarmert hele Norge. De siste 20 årene har han levd og virket som artist, låtskriver og musiker. En kritikerrost Prøysen-plate i 2010 ble etterfulgt av en soulplate med egenkomponerte låter på totning-dialekt i 2013. Dette førte blant annet til det ærefulle oppdrag som oppvarmingsartist for Stevie Wonder på Kongsberg Jazzfestival. Tidligere har vi også opplevd ham i Grand Prix hvor han vant den norske finalen i 2004 og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul. I løpet av de tretten årene imellom har han sunget gospel og soul, gitt ut to soloalbum og levert en drøss med konserter og opptredener i profilerte TV-programmer. Han har også vært den mannlige vokalisten på Skal vi danse på TV 2 og deltok i The Voice på TV 2 i 2012.

Sørum lanserte i fjor høst albumet «Audiens 1:1», også dette på dialekt. Her serverer han innovativ groovy pop med soulvokal, skrevet av Sørum selv og produsert av legendene Kjetil Bjerkestrand og Erik Hillestad.

 

SJARMERENDE "SISTA TEEDY" FRA NEW ORLEANS ENDELIG PÅ RIBBEJAZZ !

Lars Frank kvartett feat. Tricia "Teedy" Boutté (US)

Lars Frank kvartett spiller hardtsvingende jazz med influenser fra New Orleans og 30/40-tallest stilskapere som Coleman Hawkins og Lester Young. Lars Frank er saxofonist og klarinettist kjent fra band som Ytre Suløens Jass-Ensemble, Jazzin Babies og Union Rhythm Kings. Han mottok i 2016 den japanske solistprisen Kobe Jazz Street award og var for øvrig den første som mottok Jazzklubbens egen UNGjazz-pris i 2005.

 Lars Frank kvartett består av Lars Frank - saxofoner og klarinett, Torgeir Koppang -  Piano, Svein Otto Aarbostad - Bass og Marcus Lewin - Trommer

Tricia Boutté tilhører den berømte Boutté familien av musikere og vokalister fra New Orleans.  Som de fleste svarte vokalister fra jazzens fødeby, har hun vokst opp med gospel og tradisjonell New Orleans jazzmusikk og  repertoaret hennes dekker jazz, standards, R&B, pop, soul, gospel og Caribbean musikk. Hun har spilt med flere av verdens ledende jazzmusikere som Fats Domino og Harry Connick. For mange år siden kom hun i kontakt med Ytre Suløens Jassensemble (etablert i 1971) som har frekventert New Orleans i en årrekke. I dag er hun fast vokalist med gruppen og flyttet for noen år siden til Norge – til Sula på Sunnmøre. Hun har turnert land og strand rundt og deltatt på de fleste store jazzfestivalene i Norge med Ytre Suløen. Flere turneer rundt i Europa har det også blitt.  En gang i året er hun tilbake i New Orleans for å delta på de to store jazzfestivalene der, French Quarter Festivalen og New Orleans Jazz & Heritage Festival (verdens største jazzfestival). Tricia ble mye omtalt etter at orkanen Katrina tok alt hun og familien eide.

 

 

INGEN RIBBEJAZZ UTEN DETTE POPULÆRE BANDET !

Fat Fred & The Possumhunters – have fun, go mad !


Foto:Ronny Østnes

 

The Soul Orchestra

 

Marius Lien Band fra Nes på Romerike.
 
Fengende blues, med hovedvekt av Memphis, Chicago og West Coast

 

 

Sugar Anne & Her Good Rocking Daddies

Romeriksveteraner med RnB, Soul og Jazz.

 

Funk My Life

Lillestrøms ledende Funk-alliance tøffere enn noensinne !

 

 

  KOMPLETT PROGRAM MED TIDER TBA 
Klikk her !
 

BESTILL OG KJØP ONLINE - NÅ !
SPAR INNTILL KR.120,- PR BILLETT FØR 01.DES.
Utsolgt i fjor, 1100 billetter ble revet vekk !
 Sikre deg billett allerede nå !

 

SPIS OG DRIKK GODT !
Også i år kan du bestille bord og spise på RIBBEjazz 29.12. Scene 5 - kafeen på Lillestrøm Kultursenter disker opp med en deilig a la carte meny.
Bordsetting kl. 18.00 eller kl. 20.30. For bordreservasjon:
ribbejazz@scene5.no | Telefon – 95 97 91 93

Våre foreløpige støttespillere 2017;
Myrdahl og Sveen A/S, Peppes Pizza

 

KUN 12 MIN. MED TOG FRA OSLO S !
(klikk og se her)

 (KLIKK PÅ LINKEN UNDER FOR Å LESE MER OM FJORÅRETS OG TIDLIGERE ÅRS ARTISTER OG BAND)
 

 

 *** PRESSEOMTALE AV FJORÅRETS ARRANGEMENT ***

 

( Klikk her for å se programmet og lese mer om artistene fra 2016 )

"Folkemylder og vellyd
på ribbejazzen
"

 

 

( Klikk her for å se program og presseomtaler fra tidligere år )