LILLESTRØM JAZZKLUBB 

NOEN TILBAKEBLIKK 2010

 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 30.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

12-ÅRS

MARKERING !

UNDECIDED JAZZBAND m/ HELENE HEIAN

Bandet ble startet i 1989, og har frem til i dag spilt en mengde forskjellige stilarter, som dixieland, mainstream swing, latin og bebop. I hovedsak spiller orkesteret i dag mainstream swing.
Orkesteret har deltatt på en mengde festivaler i Danmark, Sverige og Norge. Det kan nevnes Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Fredricia og Ålborg jazzfestival, Kungshavn Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival 3 ganger og Sildajazzfestivalen 13 ganger. Dessuten har de vært fast orkester på Stortorvet Gjerstgiveri i Oslo siste 12 årene.
Undecided Jazzband har i flere år spilt med dyktige jazzsangerinner blandt annet Monica Pilar fra Chile i 2 år, deretter med Majken Christiansen fra København i 2 år. Nå samarbeider de med Helene Heian fra Moss, ei meget dyktig fremadstormende jazzsangerinne.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 16.01

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

SWING DELIGHT

Bandet spiller moderne swingjazz med stor følsomhet i et ekspressivt landskap.
Besettningen består av :
Edit Skattør (v),  Peter Kellin (tp), David Skinner (p), Jon Rune Strøm (b) og Hermund Nygård (tr). 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 13.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

YTRE SULØENS JASS-ENSEMBLE
m/ TRICIA BOUTTÉ (US)

 

Tricia Starshine "Sista' Teedy" Boutté kommer fra New Orleans og har gledet oss ved en rekke anledninger. Repertoaret hennes spenner over sjangere som jazz, R&B, pop, gospel og karibisk musikk.
YS særpregede spillestil og forankring i New Orleans-jazzen har gitt den umiskjennelige og populære ”Suløen-sounden”.  Selv i jazzens hjemby, New Orleans, har bandet klart å gjøre seg fordelaktig bemerket gjennom utallige opptredener. Ytre Suløens Jass-ensemble var det første norske bandet som spilte på den berømte amerikanske festivalen New Orleans Jazz & Heritage Festival.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 20.02

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

KÅRE NYMARK JR. BAND.

Musikken er hardsvingende melodisk jazzmusikk, med referanser både til afrika og karibien. Bandet så dagens lys i anledning åpningskonserten på fjorårets ungjazz i Ålesund. Både øve-prossessen og konserten ble så bra og morsom at Kåre Nymark jr. fikk lyst lyst til å spille mer med dette konseptet. Alle låtene er hans komposisjoner.

Besetningen er som følger:
Kåre Nymark jr - trompet
Atle Nymo  - tenorsaks
Kristoffer Kompen - trombone
Jørn Øien - piano
Jens Fossum - kontrabass
Andreas Bye - trommer
 

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 10.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

CHRISTIANIA 12
 

Bandets intensjon er å presentere den genuine storband-jazzen fra slutten av 1920-årene og fremover, musikk som er blitt udødeliggjort av jazzlegender som Duke Ellington, Count Basie, Luis Russell, Don Redman, Louis Armstrong, Fletcher Henderson.
I de senere årene har orkesteret innlemmet norske jazzkomposisjoner fra krigstiden i Norge i sitt repertoir, tilrettelagt av orkesterets faste arrangør, pianisten Roy Hellvin.
Dette er jazzmusikk som trenger inn i sjelen og som setter deg i godt humør med topp musikere satt sammen fra mange kjente og populære band.

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 24.04

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

"UngJazz" LVGS
 

Talentfulle elever fra musikklinja ved Lillestrøm Videregående Skole har ansvaret for denne jazzkaféen og gjentar suksessen fra tidligere år. 
Jazzklubbens har et tett og svært godt samarbeid med skolen. Vi skal være et forum der unge lokale talenter – musikere og band – kan få muligheter til å spille og utvikle seg musikalsk. Det er viktig for oss å bringe fram nye, unge jazzutøvere. Derfor har vi også opprettet en UngJazz pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på  jazz. Flere jazzband har sett dagens lys på musikklinja og spesielt gjennom jazzklubbens UngJazz arrangementer har disse fått muligheten til å utvikle seg videre.    

JAZZ
&
BLUES
TELTET

10-11-12
JUNI

GRATIS ENTRÉ

Komplett program se
 www.byfest.no

TORSDAG 10.06

18.00 – 19.00 MODNE MENN & SØNNER - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B

19.30 – 20.30 ETT FETT STORBAND -  Et av landets sprekeste og mest allsidige storband med musikk av den legendariske bassisten og orkesterlederen Charles Mingus.

FREDAG 11.06

11.00 – 14.00 MUSIKKLINJA VED LILLESTRØM VGS -Talentfulle solister og ensembler sørger tradisjon tro for stor stemning i Jazz & Blues teltet !  

18.00 - 19.00 POMP –Nytt jazzcoverensemble ledet av trombonisten Even Kruse Skatrud.

21.15 – 22.15 EN HYLLEST TIL FRANK ZAPPA – Coverbandet Dead Dino Storage

LØRDAG 12.06

14.30 – 16.30 Vokalgruppen Korille og Lillestrøm storband - både á capella, storband/vokalgruppe, storband/vokalister og bare storband.

18.45 – 20.00 BJØRN ASPER  CHUCK MANGIONI PROJ. -  CHILDREN OF SANCHEZ

22.30 – 24.00 FUNKY FELLOWS - Her er vårt lokale band som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake mer funky og tøffere enn noensinne.

FAGERBORG HOTEL

FREDAG 11.06

23.30 MODNE MENN & SØNNER - 70-talls coverband som spiller pop, soul, jazz og R&B

LØRDAG 12.06

23.30 STEELY BAND –  Coverband som utelukkende gjenskaper magien i musikken til Steely Dan

 

UTESERVERINGEN
FAGERBORG

FRE. 02.07
KL. 20.00-23.00
LØR. 03.07
NB ! FRA KL. 19.00
SØN. 04.07
NB! FRA KL. 19.00


Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

4th of July Cruising i Lillestrøm.
Europas største amcarcruising !
I fjor cruiset 3.600 amerikanske biler rundt i Lillestrøms gater på den amerikanske nasjonaldagen. "Magisk", skrev fagpressen. Nå er det klart for 4. juli fest igjen.
Les mer her


JOACHIM SVENDSEN

ERLEND HØLLAND

ROAR VEA

FAT FRED

FARMER FRED
 

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

FREDAG 02.07 ERLEND HØLLAND & JOACHIM SVENDSEN   serverer musikk fra hele musikkhistorien. Kjente og ukjente låter fra artister som The Rolling Stones, Johnny Cash, Elvis osv. til AC/DC og andre band fra nyere tid kles inn med tostemt sang, kontrabass og gitar med en snert av bluegrass og rockabilly.
Erlend Hølland er en travel bassist som også spiller med blant andre Lucky Lips og Trang Fødsel. Joachim Svendsen spiller ellers med Stephen Ackles og diverse andre.

LØRDAG 03.07 (NB! KL.19.00-21.00) ROAR VEA variert program med hovedvekt på Neil Young-tolkninger og andre kjente slagere fra flere tiår tilbake.
Roar er mest kjent for sine Neil Young–tolkninger. På reportoaret finner du også udødelige hits av Paul Simon, Eric Clapton, Joni Mitchell og mange andre. Han har sunget viser og spilt rock i distriktet siden tidlig på 70-tallet. Matheus var det første bandet Roar var med i, mens LaBand holdt til i grisehuset på Brånås gård. Noen viseduoer ble det også på 70-tallet, bl a med Kim Therkildsen, Ole Jørgen Grønlund og Anne Grete Prøys. Roar Vea Band fra 1983 rakk bl a en tur innom studio og spilte på daværende Lillestrøm jazzklubb på Sinclair, som var den viktigste lokale musikkscenen i ti år fra 75. I årene rundt årtusenskiftet svettet Roar på lokale scener med Neil Young-bandet sitt, og han har hatt mange opptredener på byfesten i Lillestrøm.

LØRDAG 03.07 (NB! FRA KL.21.00) FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS. Oppvarming til Amcar paraden på søndag! Gruppa kommer fra Lillestrømtraktene og spiller rockabilly, blues og gammel-country. Besetningen består av folk som har vært med lenge i rock’n’roll miljøet.

Amcar parade i by`n søndag 04.07
- Let’s Rock’n Roll ! ! !
Følg 4. juli Cruisingen i Lillestrøm
og lytt til ekte Rockabilly band på Fagerborg.

SØNDAG 04.07 (NB! FRA KL.19.00) FARMER FRED AND THE ELECTRIFIED DONKIES er 5 karer fra Østlandsområdet som er født noen tiår for seint. Moderne digitalt utstyr for å skape lyd er allikevel tabu der i gården. Derimot, rotekte Rockabilly i  autentisk 50-talls stil, flørtende med swing, hillbilly og blues er tingen for denne gjengen. Vokal, piano, gitar, kontrabass og trommer gir et svingende og krydret visuelt lydbilde for denne musikken som lukter av Cadillac, brylkrem , bensinlekkasje og sørstatsflagg !
Blander du dette med masse blank chrome, nypolerte glis og flust med hestekrefter fra 4 juli cruisingen i Lillestrøm sentrum så kan vel neppe settingen bli bedre !

UTESERVERINGEN
FAGERBORG

FRE. 16.07
LØR. 17.07
KL. 20.00-23.00Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !

 

 

 

 

 Anna B. Sælen
Hanne Selmer-Olsen
Camilla Nettum

Sommerens intimkonserter på uteserveringen til Fagerborg i regi av Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel fortsetter !

Lillestrøm Jazzklubb og Fagerborg Hotel vil utover sommeren arrangere små intimkonserter med vekselvis viser og jazz. Regnvær er ikke noe hinder da folk sitter både tørt og varmt under terrasse taket !
Fredag- og lørdagskvelder blir det dermed levende musikk på uteserveringen til Fagerborg fra kl.20.00 til 23.00

UNGE, LOKALE TALENTER INNTAR UTETERRASSEN !

Denne helgen er vi stolte av å kunne presentere 2 unge og lovende visetalenter samt 2 etterhvert mer etablerte vokalister fra distriktet. Alle er eller har vært elever på musikk linja ved  Lillestrøm Videregående skole som jazzklubben har ett tett og godt samarbeid med. For Lillestrøm Jazzklubb er en viktig del av arbeidet å tilby lokale musikere en arena å spille på og være et forum hvor unge, lokale talenter kan få mulighet til å opptre og utvikle seg musikalsk. De to yngste lokale visetalentene Anna B. Sælen og Camilla Nettum ble begge plukket ut etter den årlige konserten som skolen har under Byfesten i Jazz og & Blues teltet. Hanne Selmer-Olssen og ikke minst Kari E. Havenstrøm har allerde gjort seg bemerket i distriktet innenfor flere sjangere. Vi får primært høre coverlåter av kjente artister som Eva Cassidy, Nora Jones, Alica Keys, Maria Mena og Marion Raven for å nevne noen, men selvsagt også kjente jazzperler fra The American Songbook. Jentene har også med seg flere medelever fra skolen som vil akkompagnere dem på flere av sangene.

FREDAG 16.07. Vokalist Anna Braathen Sælen og Marcus Løvdal samt vokalist Hanne Selmer-Olsen og Torbjørn Enget.

LØRDAG 17.07. Vokalist Camilla Nettum og Jan Kristian Kristoffersen samt vokalist Kari E. Havenstrøm, Martin M. Olsen, Karl-Erik Kaurstad Morthen og Kristian Kaurstad Morthen.


Martin M. Olsen og Kari Havenstrøm. Begge tidl. UngJazz prisvinnere i Lillestrøm Jazzklubb !

LILLESTRØM
KULTURSENTER
LØR. 25.09

FRA KL.17.00

 

ROMERIKE STORBANDFESTIVAL

Hele 19 storband fra Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Østfold, Møre og Romsdal og Rogaland deltar. Den verdenskjente jazzpianisten, komponisten og inspiratoren Lars Jansson (S) vil krydre kvelden med fantastiske toner og sitt herlige lune. Topp musikk i alle sjangre - jazz, crooner, salsa/latin, soul, pop og funk - alt fra "Storbandkunst" til "Skal vi danse"! Husk danseskoene...

Mer info se http://www.romerike-storbandfestival.no/

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 09.10

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ


Klas Lindquist (S)

SECOND LINE JAZZBAND (S) feat. KLAS LINDQUIST (S)

Ett av Europas mest populære tradisjonelle jazzband ! De  har spilt på klubber og festivaler, radio og TV i Storbritania (England, Skottland, Nord-Irland), Tyskland, Holland, Danmark, Finland, Norge og naturligvis Sverige. På mange steder har bandet blitt de absolutte publikumsfavorittene og slått publikumsrekordene gang på gang.
Second Line Jazzbands popularitet beror kanskje på musikernes evne til å veksle stil, repertoar og musikalske retninger under en konsert, men alltid med hovedvekt på New Orleans stilarten. Med et repertoar som spenner mellom Bunk Johnson og Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin, blues og gospel, skaper disse  – ennå relativt unge – musikerne en spenningsfølelse som man sjelden forbinder med denne musikkformen.

LILLESTRØM KULTURSENTER

TOR. 14.10

KL.19.30

BESTILL BILL. ONLINE

 

 

MER INFO PROMOVIDEO M.M KLIKK HER

Norges mest velkledde band er tilbake !

Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i 2004, kastet The Real Thing inn håndkleet, og la bandet på is. Nå er bandet endelig gjenforent - med tre gamle og ett nytt medlem - og har byttet ut glitter og gløgg med våryr spillekåthet. 
For dem som ikke husker det: The Real Thing startet 1992 og ble raskt en dominerende faktor i skandinavisk jazz, med sin hardtsvingende, orgelbaserte souljazz. På tolv år spilte bandet mer enn 1000 konserter og solgte over 50 000 CDer. Musikken var bl.a. inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Resultatet ble en utadvendt blanding av swing, blues, soul, latin og funk. Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" opparbeidet seg en solid fanskare, også utenfor jazzmenigheten.
Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, trommeslageren Torstein Ellingsen (medlem 1995-98, groovemeister på det legendariske "The Real Thing Live"-albumet) og saksofonisten Dave Edge (opprinnelig fra England, har bodd i Oslo siden 2005), gleder seg til å fyre opp turnébussen, løfte 200 kg Hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett, og gyve løs på gammelt og nytt repertoar !

FAGERBORG

FRE. 22.10

CA. KL.21.00

ARR. ER EN DEL AV LANDSKURS 2010

Det blir en "Gripende Livekveld med høy partyfaktor" på Fagerborg.  Det blir Tapas (lukket arr. fra kl.19.00) og musikk fra studenter ved musikklinja på Lillestrøm videregående skole. Og så spiller Lillestrøms ledende funkband Funky Fellows. Stikkord for kvelden er Jazz, funk, partystemning og god Tapas.

 


Anna B. Sælen

FUNKY FELLOWS

- Her er vårt lokale prosjektband som får taket til å løfte seg nok en gang tilbake mer funky og tøffere enn noensinne.

Dette musikkprosjektet startet som et samarbeid mellom trioen -"Tverrskandinavisk SamarbeidsBureu", The Curtains Fall og tre blåsere ved Lillestrøm Videregående skole. Alle medlemmene i The Curtains Fall er også elever ved Lillestrøm videregående skole. Musikalsk sett ligger ligger dette i det Funky landskapet med en blanding av eget stoff og coverlåter. Bandet debuterte på Byfesten i 2008 til stormende jubel fra et fullstappet Jazz & Blues telt.  På sparket ble de invitert til å spille på RIBBEjazzen i romjula samme året og kommer nå stadig tilbake i nye utgaver mer funky og tøffere for hver gang !Lillestrøms ledende Funk-alliance - Funky Fellows !
 

ANNA BRAATHEN SÆLEN
OG MARCUS LØVDAL

Vi får primært høre coverlåter av kjente artister som Eva Cassidy, Nora Jones, Alica Keys, Maria Mena og Marion Raven for å nevne noen, men selvsagt også kjente jazzperler fra The American Songbook. Vokalist Anna Braathen Sælen og Marcus Løvdal på gitar er to av våre nye lokale funn som begge går på musikklinja ved LVGS

JAZZKAFÉ
FAGERBORG
LØR. 23.10

KL.14.00

GRATIS ENTRÉ

JOY SWING (S/N/GB) m/  INGUN DALLAND

Bandet spiller moderne swing og vokaljazz med stor følsomhet i et ekspressivt landskap. Besetningen består av; Ingunn Dalland (v), jobber bl.a med årets kvinnelige spelmannsartist.NOORA NOOR. David Skinner (p) er en engelsk stjernepianist som behersker alle stilarter innen jazzgenren. Er gift norsk og studerer for tiden komposisjon på Griegakademiet i Bergen. Marcus Levin (tr) er født i Sverige, begynte som syvåring som elev til den legendariske norske trommeslageren Egil "Bop" Johansen, har senere spilt med Arne Domnerus og en rekke kjente artister fra inn -og utland som bl.a. : Clark Terry, Scott Hamilton, Palle Mickelborg, Terje Rypdal, Monica Zetterlund og Putte Wickman. Spillte i 10 år med det norske superbandet Brazz Brothers. Jon Rune Strøm (b), har samarbeidet med Petter Wettre og Paul Nilsen Love. Peter Kjellin (trp) er kjent fra en rekke forskjellige musikalske sammenhenger, bl.a i vårt eget sammensatte band Delta Stompers fra DeltaJazz.

UTVIDET
 JAZZKAFÉ
(ÅRETS SISTE)
FAGERBORG
NB!
SØN. 14.11

KL.18.00

Trio de Janeiro

 - vi benker oss på Copa ”Fagerborg” Cabana før julestria setter inn !


 

 

SISTE JAZZKAFÉ FØR JUL. NB! SØNDAG 14.11  

UTVIDET JAZZKAFÉ MED JULETALLERKEN ELLER LUTEFISK

Trio de Janeiro varierer i sammensetning, men kjernen består alltid av Tom Lund og Anne-Marie Giørtz og deres brasilianske kjærlighetssanger.  Tom Lund stiftet bandet i 1988. I alle disse årene har han samlet musikere rundt seg for å jobbe med bossa novaen, sambaen og andre musikkformer som vi forbinder med Brasil og landene omkring. De tok like godt Spellemannprisen for sin debut-CD i 1993 – ”Brazilikum”. Aftenposten skrev året etter at  ".....nakkehårene reiste seg i giv akt fra første akkord, og det ble en oppvisning i frydefullt samspill.". Da bandet spilte hos oss sist ble publikum rørt til både latter og tårer, og det var umulig å ikke la seg rive med i den humørfylte konserten med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske dager.

Hvem om er årets gjester er som alltid en godt bevart hemmelighet !

Celio de Carvalho, Kenneth Ekornes, Frøydis Grorud, Roy Nicolaysen og Sveinung Hovensjø har tidligere stått på gjestelisten.

RIBBEjazz

LILLESTRØM
KULTURSENTER

ONS. 29.12

KL.18.00-02.00

Forh. salg av bill. har startet; 64 84 74 00

ONLINE BEST.
KLIKK HER

Utsolgt i fjor - 1000 billetter ble revet bort. Skal du sikre deg plass bør du kjøpe billett allerede nå til kr. 450, - og spare inntill kr. 100,- pr. bill. Fra 01.12 er prisen kr. 475,-. Tar du sjansen på at det er ledige billetter i døra 29/12 koster disse kr. 550,-

MER VELSMAKENDE ENN NOEN GANG !

FOR 5. ÅR PÅ RAD

www.ribbejazz.no

Kall det like gjerne en ”Byfest” vinterstid med et bredt musikalsk utvalg.....
Eller en musikalsk romjulsfest med mye mer enn bare jazz og noe for enhver smak !

RIBBEjazz er rett og slett en musikalsk romjulsfest med et bredt musikalsk utvalg. Fra 6 forskjellige scener blir det nonstop musikk fra nærmere 20 forskjellige band hele kvelden i Lillestrøm Kultursenter med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, R&B, latin, rockabilly, bluegrass og viser på plakaten. Du betaler kun for ett konsertpass og kan gå ut og inn på de konsertene du ønsker. Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak – både for de godt voksne og for de som vil ha et romjuls party med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett! 

På årets RIBBEjazz kan du bl.a. høre; Trang Fødsel, Steen Ackles med blåserekke, jazzcoverensemblet POMP ledet av trombonisten Even Kruse Skatrud, premiere for Arild Stavs jazzkvartett, Staffan W. Olssons nystartede sekstett feat. Bill ”Coolie” Scott (US), Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters utvidet med blåserekke, Funky Fellows ledet av Roar Paulsberg med gjestevokalist Bill ”Coolie” Scott fra Florida, Solid Comfort med frontfigur Stein Stokke, Kjell Eriksen Septett og vokalkvintetten Jazzådu,  Steely Band, Lucky Lips, Fat Fred and The Possum Hunters, Modne Menn & Sønner, Trubadurene Jørn Andersen og Sølvi Raastad, våre to nye lokale funn Anna Braathen Sælen og Marcus Løvdal samt det unge talentet Camilla Nettum sammen med årets RIBBEjazz band bestående av unge lovende lokale musikere fra distriktet.
 

 

 

 

 

 

 

HOME  NEXT(2009)